Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Evropski PROGRES dobio nagradu UNOPS za Srbiju

Objavljeno 16.04.2019.

evropski_progres - logoRazvojni program Evropski PROGRES, koji finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske, osvojio je internu nagradu Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) – „Projekat godine 2018”. Putem ovog projekta,  podržan je razvoj 34 lokalne samouprave na jugu Srbije.

Godišnje priznanje dodeljuje se projektu koji je dokazao najviši nivo znanja u upravljanju i ostvario vidljive rezultate. Evropski PROGRES je sprovela kancelarija UNOPS-a u Srbiji u partnerstvu sa Ministarstvom za evropske integracije i opštinama i gradovima, a realizovan je u periodu od 2014. do 2018. godine.

Tokom četiri godine Evropski PROGRES sproveo je 254 projekta, koji su doprineli pozitivnim promenama u društvu, unapređenoj lokalnoj upravi, konkurentnosti lokalne privrede i boljim uslovima života za sve građane i građanke, kaže šefica kancelarije UNOPS-a u Srbiji Mikela Telatin.

„Otvoreno je 700 novih radnih mesta i 96 novih preduzeća, dat je doprinos privlačenju investicija za ekonomske i socijalne projekte čija vrednost premašuje 10 miliona evra, kao i unapređenju socijalne uključenosti kroz poboljšanje društvenog i ekonomskog položaja više od 9.000 ljudi iz ranjivih grupa”, navodi ona.

Dodaje da uspeh projekta leži u partnerstvu sa donatorima, Vladom Srbije i svim akterima koji su tokom četvorogodišnjeg rada postavili temelje za dalji razvoj zemlje.

„Najvažnije je što smo zajedno uspeli da doprinesemo boljem životu stanovništva. Veoma nas raduje da je kvalitet naše zajedničke implementacije prepoznat u okviru organizacije na globalnom nivou”, kaže Telatin.

EU nastavlja podršku biznisima u lokalnim zajednicama sa 25 miliona evra kroz program EU PRO koji ima za cilj da doprinese stvaranju uslova za privlačenje novih investicija i otvaranju radnih mesta, većoj konkurentnosti preduzeća, poboljšanom radu lokalnih samouprava i unapređenju socijalne inkluzije.

Vlada Švajcarske kroz program Swiss PRO sa 5,8 miliona evra podržava unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti, kao i poboljšanje kvaliteta života ljudi, naročito onih koji pripadaju ranjivim društvenim grupama.

Izvor: europa.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Aktuelnosti

Blog

Earlier
Znak pitanja App
Rad sa decom je izazovan i zahteva puno kreativnosti i raznovrsnog materijala kako bi savladavanje gradiva i učenje bilo lako, [...]
pet, maj 17, 2019
Source: Inkluzija blog
Liceulice
Ko smo mi? LICEULICE tim je već 9 godina posvećen onima koji najteže dolaze do posla i koji žive na margini [...]
uto, maj 14, 2019
Source: Inkluzija blog
Aleksandar Bogdanović
Piše: Aleksandar Bogdanović, Koordinator za evropske integracije i međunarodnu saradnju, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije Početkom [...]
čet, maj 09, 2019
Source: Inkluzija blog
Traženje posla - ilustracija
Već sam u jednom od ranijih tekstova opisao da u poslednje vreme razmišljam o eventualnom zaposlenju. Ta ideja me malo [...]
pon, maj 06, 2019
Source: Inkluzija blog
Pristupačnost
„Ovo je zemlja za svu našu decu.” Tako kažu stihovi grupe EKV. Po svoj logici i ovaj grad bi trebao [...]
sri, feb 13, 2019
Source: Inkluzija blog

Aktuelna dokumenta

Decilna analiza potrošnje i prihoda u Republici Srbiji za period 2006-2017. godine
Juni, 2019 arrow right pdf [2 MB]
Program za kreiranje obrazovnih politika na osnovu podataka i rezultata istraživanja – Zbornik istraživačkih radova
Maj, 2019 arrow right pdf [3 MB]
Rodna analiza nastavnih programa i udžbenika za srpski jezik od prvog do četvrtog razreda osnovne škole
Mart, 2019 arrow right pdf [2 MB]
Treći nacionalni izveštaj o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva u Republici Srbiji za period 2014-2017. godine
Februar, 2019 arrow right pdf [5 MB]
Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2019. godinu
Februar, 2019 arrow right pdf [762 KB]
Indeks rodne ravnopravnosti u Republici Srbiji
Decembar, 2018 arrow right pdf [8 MB]
Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2017/2018 – brošura
Novembar, 2018 arrow right pdf [2 MB]
Ocena apsolutnog siromaštva u Srbiji u 2017. godini
Oktobar, 2018 arrow right pdf [416 KB]
Periodična evaluacija Programa lokalnih inicijativa za zapošljavanje mladih
Oktobar, 2018 arrow right pdf [1 MB]