Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Konkurs za dodelu Godišnje medijske nagrade Poverenika za zaštitu ravnopravnosti (rok: 5.9.2019)

Objavljeno 25.06.2019.

Poverenik za zaštitu ravnopravnosti - logoPovodom 16. novembra, Međunarodnog dana tolerancije, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji petu godinu zaredom dodelјuje Godišnju medijsku nagradu za najbolјe medijske tekstove i priloge na temu borbe protiv diskriminacije i promovisanja ravnopravnosti i tolerancije.

Pravo na učešće imaju novinari i novinarke svih štampanih i elektronskih, lokalnih i nacionalnih medija registrovanih u Srbiji, koji su objavili tekstove/priloge na teme konkursa, u periodu od 5. septembra 2018. do 5. septembra 2019. godine. Iz iste medijske kuće na konkursu može da učestvuje više novinara/novinarki, ali samo sa po jednim prilogom/tekstom.

Kriterijumi na osnovu kojih će se učesnici/e ocenjivati su: prepoznavanje fenomena diskriminacije, doprinos smanjivanju stereotipa i predrasuda, afirmativno izveštavanje, promovisanje ravnopravnosti i upotreba rodno osetlјivog jezika. U obzir će se uzimati radijski i televizijski prilozi u trajanju od najduže 3 minuta, i najduže 30 minuta za reportaže.

Medijske tekstove i priloge potrebno je poslati u periodu od 5. juna do 5. septembra 2019. godine na: poverenik@ravnopravnost.gov.rs.

Prijava za konkurs treba da sadrži medijski prilog/tekst i kraću biografiju sa kontaktima autora/autorke. Format prijave: za radio i televiziju – link sa emitovanim prilogom, za štampane i internet medije – link i objavlјen tekst u PDF formatu.

Dobitnici/e prve nagrade posetiće institucije i medije jedne od evropskih zemalјa koja ima dobre prakse u zaštiti lјudskih prava.

Nagrade se dodelјuju u tri kategorije:

  • prva, druga i treća za radijski/TV prilog;
  • prva, druga i treća za štampani/tekst na internetu;
  • prva, druga i treća za radio/TV reportažu u trajanju do 30 min.

Stručni žiri čine: dobitnice prve nagrade u sve tri kategorije za 2018. godinu Suzana Duka (RTS), Radmila Relić, (TV MAG Obrenovac), Vladimira Dorčova Valtnerova („Storyteller“), šefica Odelјenja za medije Misije OEBS-a u Srbiji Gordana Janković i šefica Kabineta Poverenika za zaštitu ravnopravnosti Antigona Andonov.

Najbolјi medijski prilozi na konkursu i imena autora i autorki biće proglašeni na Godišnjoj konferenciji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti povodom 16. novembra, Međunarodnog dana tolerancije, a potom na sajtu i Fejsbuk stranici Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Misije OEBS-a.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti mejlom Danijeli Šegan (danijela.segan@ravnopravnost.gov.rs, 064/88-98-729) ili Zlatani Maletić (zlatana.maletic@ravnopravnost.gov.rs, 064/88-98-720).

Izvor: ravnopravnost.gov.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Aktuelnosti

Blog

Earlier
Znak pitanja App
U prethodna 2 teksta pisala sam o nastanku Znak pitanja App, kako se prave kvizovi („Znak pitanja – Učenje kroz [...]
čet, jul 18, 2019
Source: Inkluzija blog
Biljana Mladenović
Piše: Biljana Mladenović, zamenica menadžerke i ekonomska analitičarka, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije „Na ono što [...]
pet, jun 28, 2019
Source: Inkluzija blog
Znak pitanja App
U prethodnom blogu „Znak pitanja – Učenje kroz igru” govorili smo o specifičnostima i mogućnostima Znak pitanja aplikacije koja se [...]
uto, jun 18, 2019
Source: Inkluzija blog
Znak pitanja App
Rad sa decom je izazovan i zahteva puno kreativnosti i raznovrsnog materijala kako bi savladavanje gradiva i učenje bilo lako, [...]
pet, maj 17, 2019
Source: Inkluzija blog
Liceulice
Ko smo mi? LICEULICE tim je već 9 godina posvećen onima koji najteže dolaze do posla i koji žive na margini [...]
uto, maj 14, 2019
Source: Inkluzija blog

Aktuelna dokumenta

Izveštaj o digitalnoj uključenosti u Republici Srbiji za period od 2014. do 2018. godine
Juli, 2019 arrow right pdf [657 KB]
Program za kreiranje obrazovnih politika na osnovu podataka i rezultata istraživanja – Zbornik istraživačkih radova
Maj, 2019 arrow right pdf [3 MB]
Rodna analiza nastavnih programa i udžbenika za srpski jezik od prvog do četvrtog razreda osnovne škole
Mart, 2019 arrow right pdf [2 MB]
Treći nacionalni izveštaj o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva u Republici Srbiji za period 2014-2017. godine
Februar, 2019 arrow right pdf [5 MB]
Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2019. godinu
Februar, 2019 arrow right pdf [762 KB]
Indeks rodne ravnopravnosti u Republici Srbiji
Decembar, 2018 arrow right pdf [8 MB]
Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2017/2018 – brošura
Novembar, 2018 arrow right pdf [2 MB]