Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Produžen rok za prijavljivanje za učešće na konferenciji “Nove tehnologije u obrazovanju 2017” (rok: 13.11.2016.)

Objavljeno 06.10.2016.

nove_tehnologije_u_obrazovanju_2017Međunarodnu konferenciju i sajam „Nove tehnologije u obrazovanju“ organizujemo četvrti put zaredom sa ciljem unapređenja kvaliteta obrazovanja u ovom delu sveta kroz upotrebu informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT). Događaj će se održati u Belexpocentru i prostorijama hotela „Holiday Inn“ u Beogradu, od 9. do 11. februara 2017. godine.

Ovim događajem želimo da pomognemo razvoj nastavnog i nenastavnog osoblja u predškolskim ustanovama, školama, univerzitetima i drugim organizacijama koji se bave obrazovanjem kako bi podstakli kretivnost i inovacije, osavremenili proces učenja i na što bolji način iskoristili mogućnosti koje nove tehnologije pružaju.

S druge strane, želimo da pomognemo malim preduzetnicima i velikim kompanijama da predstave svoje tehnološke proizvode i usluge koje mogu da promene obrazovanje budućih generacija. Povezivanjem obrazovanja i IKT sektora pomoći ćemo mladima da steknu digitalne veštine koje su im potrebne i pripremićemo ih za digitalno radno okruženje.

Svake godine posetioci događaja „Nove tehnologije u obrazovanju“ su u mogućnosti da čuju i upoznaju stručnjake, inovatore, entuzijaste i partnere iz regiona, ali i celog sveta.

Učešće na konferenciji je besplatno, a predavanja će biti održana na srpskom i engleskom jeziku. Program konferencije će biti realizovan u više sala tokom tri dana. Na ovom događaju će pored kvalitetnog konferencijskog programa biti održan i raznovrstan sajamski program sa velikim brojem izlagača iz regiona i šire.

Uključite se kao predavač!

Konferencija i sajam „Nove tehnologije u obrazovanju“ okupljaju neke od najboljih predavača iz oblasti upotrebe IKT na različitim nivoima obrazovanja što ovaj događaj iz godine u godinu čini kvalitetnijim.

Do sada smo imali priliku da čujemo preko 200 govornika sa Zapadnog Balkana, iz Velike Britanije i drugih zemalja koji su kroz predavanja, panel diskusije i primere iz prakse podelili svoja iskustva u korišćenju obrazovnih tehnologija.

Ukoliko ste zaposleni u obrazovanju, IT ili sektoru ljudskih resursa, pozivamo vas da svoje ideje iz oblasti korišćenja informaciono-komunikacionih tehnologija predstavite na konferenciji „Nove tehnologije u obrazovanju 2017” i podelite svoje primere dobre prakse u upotrebi IKT sa kolegama.

Zbog velikog broja učesnika koji nisu stigli da popune prijavu, konkurs za predavače je produžen do 13. novembra 2016. godine.

Svi radovi koji budu poslati nakon navedenog roka se neće uzeti u razmatranje. Kako biste se prijavili za predavača molimo vas da popunite prijavu za predavače.

Ukoliko niste sigurni koju temu da izaberete, preuzmite dokument u kom se nalaze predlozi tema i smernice za predavače.

Posetite događaj!

Konferenciju i sajam „Nove tehnologije u obrazovanju 2017” organizujemo sa ciljem da pomognemo vaspitačima, nastavnicima, profesorima, HR menadžerima, IT konsultantima, preduzetnicima i drugom nastavnom i nenastavnom osoblju da kroz međusobno povezivanje saznaju više o novim trendovima u obrazovanju, inovacijama u tehnologiji i učenju, čuju svetske stručnjake iz ove oblasti i otkriju koji su to tehnološki izazovi sa kojima će se suočiti u budućnosti.

Posetioci će u okviru konferencijskog dela programa imati priliku da čuju prezentacije o upotrebi IKT u:

  • predškolskom obrazovanju
  • osnovnom  i srednjem obrazovanju
  • visokom obrazovanju
  • inkluzivnom obrazovanju
  • liderstvu u školama
  • razvoju menadžmenta ljudskih resursa.

O temama iz ovih oblasti će diskutovati govornici sa Zapadnog Balkana, iz Velike Britanije i drugih zemalja, dok će učesnici uporedo imati priliku da posete i sajamski program gde će moći da se upoznaju sa najnovijim dostignućima i savremenim IT proizvodima i uslugama različitih kompanija, izdavačkih kuća, škola i univerziteta koji mogu da se koriste u svakodnevnom radu.

Ukoliko želite da posetite ovaj događaj i saznate više o upotrebi IKT u obrazovanju, molimo vas da popunite ovaj prijavni formular.

Pročitajte izveštaj i saznajte kako su protekle „Nove tehnologije u obrazovanju 2016″.

Ukoliko planirate da dovedete đake koji nisu punoletni, molimo vas da popunite grupnu prijavu i odštampate dokument o zaštiti dece koji svaki đak mlađi od 18 godina mora da preda prilikom registracije na samom događaju. Ovaj dokument mora biti potpisan od strane jednog roditelja ili zakonskog staratelja, u protivnom nećemo biti u mogućnosti da propustimo maloletna lica.

Prijava je otvorena do 20. januara 2017. godine.

Popunjavanjem i slanjem prijave omogućen vam je ulaz za konferencijski i sajamski program, dok će vam za vaše prisustvo na događaju biti prosleđen sertifikat o učešću. Konferencija je akreditovana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i nosiće ukupno tri boda, tj. jedan bod stručnog usavršavanja po danu.

“Nove tehnologije u obrazovanju” organizuje British Council u saradnji sa Britanskom ambasadom u Beogradu, Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, Centrom za promociju nauke, Privrednom komorom Srbije, kompanijom Skills i drugim partnerima.

Više informacija o konferenciji potražite na adresi www.britishcouncil.rs/new-technologies

Komentari

 
0

 Podeli

Ostavite komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Aktuelnosti

Blog

Earlier
Senzorna soba na otvorenom
Za uspešno obavljanje nastavnog procesa potrebno je mnogo truda i mašte. Pored nastave u školama, bolnicama i kućama, za usvajanje [...]
Pet, sep 15, 2017
Source: Inkluzija blog
Prajd
Postoje ti neki događaji u koje uložiš toliko sebe, svojih nerava, krvi, znoja, misli, nadanja, iščekivanja, verovanja, da onda kada [...]
Čet, sep 14, 2017
Source: Inkluzija blog
Potpukovnica Svetlana Janković
Potpukovnica Svetlana Janković Piše: Milana Lazić Pre tridesetak godina „pukovnica“ je obično značilo žena od pukovnika. U to vreme, odnosno u periodu [...]
Pet, sep 08, 2017
Source: Inkluzija blog
Stefan Lazarević
Mnogo volim da pričam sa ljudima. Kad god je moguće, voleo bih da to bude uživo, ali ako ne može, [...]
Čet, sep 07, 2017
Source: Inkluzija blog
00-lede-parsons-open-lab
Nedovoljno je reći da mi koji nemamo poteškoće sa motorikom ruku i nogu ni ne shvatamo koliko nam je lako [...]
Sre, sep 06, 2017
Source: Inkluzija blog

Aktuelna dokumenta

Siromaštvo u Republici Srbiji 2006-2016. godine – revidirani i novi podaci
septembar, 2017 arrow right pdf [919 KB]
Mapiranje usluga socijalne zaštite u nadležnosti lokalnih samouprava u Republici Srbiji u 2015. godini – Izveštaj
decembar, 2016 arrow right pdf [4 MB] arrow right docx [2 MB]
Sekundarne analize podataka dobijenih kroz istraživanje Anketa o prihodima i uslovima života (SILC) – Osvrt Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva
septembar, 2016 arrow right pdf [8 MB]
Sekundarne analize podataka dobijenih kroz istraživanje Anketa o prihodima i uslovima života (SILC)
septembar, 2016 arrow right pdf [16 MB]
Brošura o Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije
avgust, 2016 arrow right pdf [2 MB]
Analiza primene afirmativnih mera u oblasti obrazovanja Roma i Romkinja i preporuke za unapređenje mera
jul, 2016 arrow right pdf [680 KB] arrow right docx [899 KB]