Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Počinje Superste: Novi ciklus donatorskog programa Erste Banke (rok: 26.5.2019)

Objavljeno 15.03.2019.

Centrifuga 2019 - promo grafikaPaket finansijske i mentorske podrške spreman je za deset najboljih inovativnih projekata koje pokreću mladi kreativci/ke i aktivisti/kinje, kako bi unapredili lokalne zajednice. Centrifuga, program za mlade u okviru Superste programa donacija Erste Banke, upravo je zavrtela svoj peti, jubilarni krug u novom formatu.

Pored deset najboljih timskih inicijativa po izboru žirija koje će biti nagrađene sa po 500.000 dinara za realizaciju, jedan projekat će dobiti nagradu publike u vrednosti od 100.000 dinara.

Zainteresovani timovi, okupljeni u formalne ili neformalne grupe, mogu prijaviti svoje projektne ideje do 26. maja, i to isključivo onlajn preko platforme www.superste.net na kojoj se nalaze i detaljnije informacije o konkursu.

Od 2015. godine, kada je Superste program lansiran kao redizajnirana platforma za onlajn i oflajn podršku mladima, na konkurse se prijavilo više od 450 inicijativa iz oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja. Superste je u prethodnih pet godina aktivirao mlade iz više od dvadeset gradova širom Srbije. Erste Banka je obezbedila fond od više od 28 miliona dinara za podršku čak 75 inovativnih ideja mladih od Leskovca do Subotice.

Podrška ne bi bila potpuna da, osim značajnih finansijskih sredstava, učesnici i učesnice ne prolaze i sveobuhvatan proces mentorstva. Vođeni savetima i iskustvom Superste mentora/ki, dokazanih eksperata i ekspertkinja iz različitih oblasti od dizajna, preko marketinga i komunikacija do projektnog menadžmenta, prijavljene ideje su kroz program dobijale novu dimenziju.

Brojne obuke i događaji za razmenu znanja, druženje i umrežavanje mladima su pružile mogućnost da postavljaju pitanja i da nadograđujući ideje rade i na ličnom razvoju. Više od 50 projektnih klinika, info sesija i tačaka susreta sa mentorskim timom eksperata/kinja mladi ocenjuju kao posebno važan deo programa. Ideodrom, dvodnevni hakaton i okupljanje posvećeno razvijanju ideja, mnogi timovi doživljavaju kao krucijalan trenutak za testiranje i adaptaciju projektnih ideja.

Novi format Superste programa u odlučivanje oko pobedničkih projekata uključuje i širu i stručnu zajednicu. Više od 300.000 aktivnih korisnika/ca platforme www.superste.net na godišnjem nivou učestvuje u izboru projekata, što osigurava da pobedničke ideje od starta imaju i dodatni kapital – podršku na lokalu.

Nakon glasanja na platformi i društvenim mrežama u finalni izbor projekata uključen je i žiri, sastavljen od brojnih istaknutih predstavnika i predstavnica medija, kulturne i umetničke javnosti.

Izvor: BIZLife, preuzeto sa odgovornoposlovanje.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Aktuelnosti

Blog

Earlier
RBC podržava nove preduzetnike i preduzetnice na njihovom preduzetničkom putu
Razvojni biznis centar Kragujevac od 2018. godine uključen je u realizaciju evropskog programa Erazmus za mlade preduzetnike (Erasmus for Young [...]
sri, jul 31, 2019
Source: Inkluzija blog
Znak pitanja App
U prethodna 2 teksta pisala sam o nastanku Znak pitanja App, kako se prave kvizovi („Znak pitanja – Učenje kroz [...]
čet, jul 18, 2019
Source: Inkluzija blog
Biljana Mladenović
Piše: Biljana Mladenović, zamenica menadžerke i ekonomska analitičarka, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije „Na ono što [...]
pet, jun 28, 2019
Source: Inkluzija blog
Znak pitanja App
U prethodnom blogu „Znak pitanja – Učenje kroz igru” govorili smo o specifičnostima i mogućnostima Znak pitanja aplikacije koja se [...]
uto, jun 18, 2019
Source: Inkluzija blog
Znak pitanja App
Rad sa decom je izazovan i zahteva puno kreativnosti i raznovrsnog materijala kako bi savladavanje gradiva i učenje bilo lako, [...]
pet, maj 17, 2019
Source: Inkluzija blog

Aktuelna dokumenta

Izveštaj o digitalnoj uključenosti u Republici Srbiji za period od 2014. do 2018. godine
Juli, 2019 arrow right pdf [657 KB]
Program za kreiranje obrazovnih politika na osnovu podataka i rezultata istraživanja – Zbornik istraživačkih radova
Maj, 2019 arrow right pdf [3 MB]
Rodna analiza nastavnih programa i udžbenika za srpski jezik od prvog do četvrtog razreda osnovne škole
Mart, 2019 arrow right pdf [2 MB]
Treći nacionalni izveštaj o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva u Republici Srbiji za period 2014-2017. godine
Februar, 2019 arrow right pdf [5 MB]
Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2019. godinu
Februar, 2019 arrow right pdf [762 KB]
Indeks rodne ravnopravnosti u Republici Srbiji
Decembar, 2018 arrow right pdf [8 MB]
Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2017/2018 – brošura
Novembar, 2018 arrow right pdf [2 MB]