Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Unapređivanje politike zapošljavanja i socijalne zaštite

Objavljeno 04.06.2018.

Jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za lokalno uključivanje ranjivih grupa kroz pružanje integrisanih socijalnih usluga i širenje dobre prakse društveno korisnog rada i radne aktivacije, Ada, 2.6.2018.Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Stana Božović je 2. juna u Adi učestvovala na manifestaciji dodele opreme za lokalne samouprave povodom zatvaranja projekta “Jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za lokalno uključivanje ranjivih grupa kroz pružanje integrisanih socijalnih usluga i širenje dobre prakse društveno korisnog rada i radne aktivacije”.

Prilikom promocije primera dobre prakse društveno-korisnog rada i radne aktivacije, Božović i pomoćnik pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Radović svečano su podelili opremu i kancelarijski materijal 11 lokalnih zajednica u okviru Mreže kancelarija za smanjenje siromaštva. Božović je tom prilikom istakla da je u Srbiji riziku od siromaštva izložena četvrtina stanovništva, ali da Vlada Srbije, na čelu sa premijerkom Anom Brnabić, kao i resorni ministar Zoran Đorđević, postavlja kao svoj prioritetni cilj hitno unapređivanje politike zapošljavanja i socijalne zaštite, kako bi se sprečilo siromašenje građana.

Vlada Republike Srbije je, od kako su građani dali poverenje politici Aleksandra Vučića, smanjila nezaposlenost sa 27 odsto na 14 odsto, istakla je Božović.

Pored podsticanja uključivanja u raspoložive mere aktivne politike zapošljavanja, kako je navela Božović, a sa ciljem dodatnog podržavanja zapošljavanja ove izrazito ranjive grupe, iznos subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica je za kategoriju žrtava porodičnog nasilja uvećan za 20 odsto.

Još jednom smo dokazali jedinstvo i da ukoliko na lokalnom i nacionalnom nivou postoji želja za radom, zajednički sve možemo postići. Zajedničkim snagama, ujedinjeni – „Duga“ kao civilna organizacija, opštine kao lokalne insitucije sa Kancelarijom za smanjenje siromaštva kao pomoć centrima za socijalni rad, uz podršku pokrajinskih i republičkih vlasti, možemo sve, zaključila je Božović.

Na manifestaciji su učestvovali i zamenik predsednika opštine Ada Zoran Dragin, načelnik Severnobanatskog upravnog okruga Nikola Lukač, kao i domaćin svečanosti i koordinator projekta Vesna Civrić.

Ovaj projekat uspešno je sprovelo udruženje „Duga“ iz Ade sa još 11 partnera, lokalnih zajednica, a finansirala ga je švajcarska Agencija za razvoj i saradnju (SDC).

Ovom svečanom događaju prisustvovali su predstavnici gradova Zrenjanin i Kikinda, kao i predstavnici opština Senta, Nova Crnja, Žitište, Sremska Mitrovica, Sečanj, Šid, Vlasotince i Bojnik, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Preuzeto sa www.srbija.gov.rs

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Aktuelnosti

Blog

Earlier
id_blog
Znate ovu situaciju: ušli ste u supermarket sa detetom od 5 godina, koje ima slušne aparate, a prodavačica, usiljenog osmeha [...]
sri, jun 20, 2018
Source: Inkluzija blog
Mama, tata, pas i kravata - blog Anđele Čeh
Koliko god da mi, milenijalci ovih prostora, neka deca rođena i odrasla u Srbiji (i susednim zemljama), na prekretnici, na [...]
sri, jun 13, 2018
Source: Inkluzija blog
Blue
U momentu mladosti, kada uvidiš da nečija mladost nikada neće prestati, netrudom, greškom; u momentu kada ta mladost ne stvara [...]
sri, jun 06, 2018
Source: Inkluzija blog
CRI
„Jednoga dana…” Još od osnovne škole smatrao sam svaki sastav, priču i uopšte tekst sa takvim početkom nekako glupim i [...]
pet, dec 29, 2017
Source: Inkluzija blog
Dar
Glavni junak u pozorišnoj predstavi Dar je dečak Kosta. On je poseban i drugačiji. On ima dar. Priču o ljubavi, [...]
pet, dec 29, 2017
Source: Inkluzija blog

Aktuelna dokumenta

Analiza nezadovoljenih potreba za zdravstvenom zaštitom stanovnika Republike Srbije
Decembar, 2017 arrow right pdf [2 MB]
Praćenje socijalne uključenosti u Republici Srbiji – Treće dostupno izdanje (zbirna publikacija)
Oktobar, 2017 arrow right pdf [2 MB]
Siromaštvo u Republici Srbiji 2006-2016. godine – revidirani i novi podaci
Septembar, 2017 arrow right pdf [919 KB]
Mapiranje usluga socijalne zaštite u nadležnosti lokalnih samouprava u Republici Srbiji u 2015. godini – Izveštaj
Decembar, 2016 arrow right pdf [4 MB] arrow right docx [2 MB]
Sekundarne analize podataka dobijenih kroz istraživanje Anketa o prihodima i uslovima života (SILC) – Osvrt Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva
Septembar, 2016 arrow right pdf [8 MB]
Sekundarne analize podataka dobijenih kroz istraživanje Anketa o prihodima i uslovima života (SILC)
Septembar, 2016 arrow right pdf [16 MB]
Brošura o Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije
August, 2016 arrow right pdf [2 MB]