Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

ЕУ ПРО објавио позив „Унапреди пословање предузећа“ – подршка пројектима за конкурентнија српска предузећа (рок: 10.7.2019)

Објављено 27.05.2019.

EU PRO poziv „Unapredi poslovanje preduzeća“Развојни програм ЕУ ПРО објавио је јавни позив за подршку пројектима који треба да допринесу конкурентности и одрживости пословања малих и средњих предузећа и предузетника/ца у региону Шумадије и западне Србије и Јужне и источне Србије*.

Кроз позив Европска унија (ЕУ) ће са укупно 600.000 евра финансирати пројекте који ће подржати предузећа у унапређивању производних процеса и квалитета производа и услуга, али и у сертификацији и увођењу релевантних стандарда и конкретних активности усмерених ка освајању нових тржишта.

Право учешћа на позиву који је отворен до 10. јула 2019. године имају регионалне развојне агенције, бизнис инкубатори, научно-технолошки паркови, кластери, пословна удружења, привредне коморе, као и истраживачке и високошколске установе са територије коју покрива ЕУ ПРО програм.

„Будући да је један од кључних приоритета Владе Србије унапређење одрживог регионалног развоја, програм ЕУ ПРО ће пружити помоћ организацијама за подршку пословним субјектима како би се унапредила конкурентност и продуктивност малих и средњих предузећа у мање развијеним деловима Србије“, рекла је Јадранка Јоксимовић, министарка за европске интеграције Владе Републике Србије.

Европска унија на овај начин пружа подршку унапређењу конкурентности и јачању српских предузећа како би се она равноправно укључила на захтевно европско тржиште које пружа велике пословне могућности, али налаже испуњавање високих стандарда и спремност за такмичење са конкуренцијом.

У оквиру позива, појединачни пројекти организација могу да добију подршку у висини од 10.000-30.000 евра, док партнерски пројекти две и више организације могу да буду подржани са максималним износом од 50.000 евра. Према условима позива за профитне организације неопходно је финансијско учешће од десет посто од вредности пројекта.

„ЕУ ПРО такође охрабрује организације за подршку пословању да у својим предлозима пројеката осмисле и предложе активности које ће имати шири друштвени утицај на заједнице, пружајући примера ради подршку рањивим групама или путем актвности које су усмерене на заштиту животне средине“, рекла је Оливера Костић, менаџерка програма ЕУ ПРО.

Развојни програм ЕУ ПРО ће у периоду од 29. маја до 19. јуна 2019. године одржати информативне сесије о јавном позиву за организације за подршку пословању. Након прве инфо-сесије која ће бити одржана у Врању 29. маја, позив ће бити представљен у Зајечару 30. маја, у Врњачкој Бањи 11. јуна, на Златибору 12. јуна, у Шапцу 17. јуна, на Сребрном језеру 18. јуна и у Нишу 19. јуна, док ће 21. јуна бити одржана онлајн инфо-сесија.

Више информација о самом позиву, критеријумима за избор корисника, начину конкурисања, као и о месту и времену одржавања инфо-сесија доступне су на веб сајту ЕУ ПРОа: Јавни позив за предлоге пројеката за организације за подршку пословању

РАСПОРЕД ОДРЖАВАЊА ИНФОРМАТИВНИХ СЕСИЈА ПО ГРАДОВИМА И ОПШТИНАМА

 • ВРАЊЕ
  среда, 29. мај у 11 часова, Хотел Ponte Bianco, Бранислава Нушића 2
 • ЗАЈЕЧАР
  четвртак, 30. мај у 11 часова, Хотел Србија – Тис, Николе Пашића бб
 • ВРЊАЧКА БАЊА
  уторак, 11. јун у 11 часова, Хотел Фонтана, Цара Душана 2
 • ЗЛАТИБОР
  среда 12. јун у 11 часова, Хотел Торник, Алексе Поповића бб
 • ШАБАЦ
  понедељак, 17. јун у 11 часова, Хотел Слобода, Трг шабачких жртава бб
 • СРЕБРНО ЈЕЗЕРО
  уторак, 18. јун у 11 часова, Хотел Danubia Парк, Бели багрем бб
 • НИШ
  среда, 19. јун у 11 часова, Хотел New City, Вожда Карађорђа 12
 • ОНЛАЈН ИНФО-СЕСИЈА
  петак, 21. јун

———-

Локалне самоуправе обухваћене програмом: Александровац, Алексинац, Аранђеловац, Ариље, Бабушница, Бајина Башта, Баточина, Бела Паланка, Блаце, Богатић, Бојник, Бољевац, Бор, Босилеград, Брус, Бујановац, Црна Трава, Чачак, Чајетина, Ћићевац, Ћуприја, Деспотовац, Димитровград, Дољевац, Гаџин Хан, Голубац, Горњи Милановац, Ивањица, Јагодина, Кладово, Кнић, Књажевац, Коцељева, Косјерић, Крагујевац, Краљево, Крупањ, Крушевац, Кучево, Куршумлија, Лајковац, Лапово, Лебане, Лесковац, Лозница, Лучани, Љиг, Љубовија, Мајданпек, Мали Зворник, Мало Црниће, Медвеђа, Мерошина, Мионица, Неготин, Ниш, Нова Варош, Нови Пазар, Осечина, Параћин, Петровац на Млави, Пирот, Пожаревац, Пожега, Прешево, Прибој, Пријепоље, Прокупље, Рача, Рашка, Ражањ, Рековац, Сјеница, Смедерево, Смедеревска Паланка, Сокобања, Сурдулица, Свилајнац, Сврљиг, Шабац, Топола, Трговиште, Трстеник, Тутин, Уб, Ужице, Ваљево, Варварин, Велика Плана, Велико Градиште, Владимирци, Владичин Хан, Власотинце, Врање, Врњачка Бања, Зајечар, Жабари, Жагубица, Житорађа.

Извор: www.eupro.org.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Актуелности

Блог

Earlier
Društvene inovacije
Obavezno osnovno obrazovanje danas je uobičajeno širom sveta. Slično je i sa obdaništima, univerzalnom zdravstvenom zaštitom, penzijskim fondovima. Iako su [...]
Пет, јан 17, 2020
Source: Inkluzija blog
Milutin Savić
LICEULICE prodavce ste i prošle godine sretali na ulicama, na kojima se svakoga dana trude da zarade za dostojanstven život, [...]
Уто, јан 14, 2020
Source: Inkluzija blog
Milkica Dimitrijević i Milica Šimonović - 42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Milice Šimonović i Milkice Dimitrijević na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact [...]
Уто, дец 24, 2019
Source: Inkluzija blog
Foto: Sara Ristić
Foto: Sara Ristić Zovem se Vladimir Janković. Imam trideset osam godina. Od prošlog leta, posle duže pauze zbog psihološke krize, prodajem [...]
Уто, дец 24, 2019
Source: Inkluzija blog
Braća Mohamadi, Maks i Alen (desno), ispred svoje kancelarije u Sodermalmu ©Chris Welsch
Braća Mohamadi, Maks i Alen (desno), ispred svoje kancelarije u Sodermalmu ©Chris Welsch Kada su braća Mohamadi izgubila voljenu osobu zbog [...]
Пет, нов 01, 2019
Source: Inkluzija blog

Актуелна документа

Национални акциони план запошљавања за 2020. годину
јануар, 2020 arrow right pdf [619 KB]
60. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
децембар, 2019 arrow right link arrow right pdf [1 MB]
Брошура о првих десет година рада Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије – SIPRU
децембар, 2019 arrow right pdf [1 MB]
E2E: Друштвене иновације – људи у центру јавних политика
новембар, 2019 arrow right pdf [2 MB]
59. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
новембар, 2019 arrow right link arrow right pdf [251 KB]
Приручник за увођење родне перспективе у наставу српског језика за први циклус образовања
септембар, 2019 arrow right pdf [1 MB]
58. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
септембар, 2019 arrow right link arrow right pdf [320 KB]
Извештај о дигиталној укључености у Републици Србији за период од 2014. до 2018. године
јул, 2019 arrow right pdf [619 KB]
57. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
јун, 2019 arrow right link arrow right pdf [296 KB]
Децилна анализа потрошње и прихода у Републици Србији за период 2006-2017. године
јун, 2019 arrow right pdf [2 MB] arrow right docx [4 MB] arrow right xlsx [83 KB]
Програм за креирање образовних политика на основу података и резултата истраживања – Зборник истраживачких радова
мај, 2019 arrow right pdf [4 MB]