Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

ЕУ ПРО објавио позив „Унапреди пословање предузећа“ – подршка пројектима за конкурентнија српска предузећа (рок: 10.7.2019)

Објављено 27.05.2019.

EU PRO poziv „Unapredi poslovanje preduzeća“Развојни програм ЕУ ПРО објавио је јавни позив за подршку пројектима који треба да допринесу конкурентности и одрживости пословања малих и средњих предузећа и предузетника/ца у региону Шумадије и западне Србије и Јужне и источне Србије*.

Кроз позив Европска унија (ЕУ) ће са укупно 600.000 евра финансирати пројекте који ће подржати предузећа у унапређивању производних процеса и квалитета производа и услуга, али и у сертификацији и увођењу релевантних стандарда и конкретних активности усмерених ка освајању нових тржишта.

Право учешћа на позиву који је отворен до 10. јула 2019. године имају регионалне развојне агенције, бизнис инкубатори, научно-технолошки паркови, кластери, пословна удружења, привредне коморе, као и истраживачке и високошколске установе са територије коју покрива ЕУ ПРО програм.

„Будући да је један од кључних приоритета Владе Србије унапређење одрживог регионалног развоја, програм ЕУ ПРО ће пружити помоћ организацијама за подршку пословним субјектима како би се унапредила конкурентност и продуктивност малих и средњих предузећа у мање развијеним деловима Србије“, рекла је Јадранка Јоксимовић, министарка за европске интеграције Владе Републике Србије.

Европска унија на овај начин пружа подршку унапређењу конкурентности и јачању српских предузећа како би се она равноправно укључила на захтевно европско тржиште које пружа велике пословне могућности, али налаже испуњавање високих стандарда и спремност за такмичење са конкуренцијом.

У оквиру позива, појединачни пројекти организација могу да добију подршку у висини од 10.000-30.000 евра, док партнерски пројекти две и више организације могу да буду подржани са максималним износом од 50.000 евра. Према условима позива за профитне организације неопходно је финансијско учешће од десет посто од вредности пројекта.

„ЕУ ПРО такође охрабрује организације за подршку пословању да у својим предлозима пројеката осмисле и предложе активности које ће имати шири друштвени утицај на заједнице, пружајући примера ради подршку рањивим групама или путем актвности које су усмерене на заштиту животне средине“, рекла је Оливера Костић, менаџерка програма ЕУ ПРО.

Развојни програм ЕУ ПРО ће у периоду од 29. маја до 19. јуна 2019. године одржати информативне сесије о јавном позиву за организације за подршку пословању. Након прве инфо-сесије која ће бити одржана у Врању 29. маја, позив ће бити представљен у Зајечару 30. маја, у Врњачкој Бањи 11. јуна, на Златибору 12. јуна, у Шапцу 17. јуна, на Сребрном језеру 18. јуна и у Нишу 19. јуна, док ће 21. јуна бити одржана онлајн инфо-сесија.

Више информација о самом позиву, критеријумима за избор корисника, начину конкурисања, као и о месту и времену одржавања инфо-сесија доступне су на веб сајту ЕУ ПРОа: Јавни позив за предлоге пројеката за организације за подршку пословању

РАСПОРЕД ОДРЖАВАЊА ИНФОРМАТИВНИХ СЕСИЈА ПО ГРАДОВИМА И ОПШТИНАМА

  • ВРАЊЕ
    среда, 29. мај у 11 часова, Хотел Ponte Bianco, Бранислава Нушића 2
  • ЗАЈЕЧАР
    четвртак, 30. мај у 11 часова, Хотел Србија – Тис, Николе Пашића бб
  • ВРЊАЧКА БАЊА
    уторак, 11. јун у 11 часова, Хотел Фонтана, Цара Душана 2
  • ЗЛАТИБОР
    среда 12. јун у 11 часова, Хотел Торник, Алексе Поповића бб
  • ШАБАЦ
    понедељак, 17. јун у 11 часова, Хотел Слобода, Трг шабачких жртава бб
  • СРЕБРНО ЈЕЗЕРО
    уторак, 18. јун у 11 часова, Хотел Danubia Парк, Бели багрем бб
  • НИШ
    среда, 19. јун у 11 часова, Хотел New City, Вожда Карађорђа 12
  • ОНЛАЈН ИНФО-СЕСИЈА
    петак, 21. јун

———-

Локалне самоуправе обухваћене програмом: Александровац, Алексинац, Аранђеловац, Ариље, Бабушница, Бајина Башта, Баточина, Бела Паланка, Блаце, Богатић, Бојник, Бољевац, Бор, Босилеград, Брус, Бујановац, Црна Трава, Чачак, Чајетина, Ћићевац, Ћуприја, Деспотовац, Димитровград, Дољевац, Гаџин Хан, Голубац, Горњи Милановац, Ивањица, Јагодина, Кладово, Кнић, Књажевац, Коцељева, Косјерић, Крагујевац, Краљево, Крупањ, Крушевац, Кучево, Куршумлија, Лајковац, Лапово, Лебане, Лесковац, Лозница, Лучани, Љиг, Љубовија, Мајданпек, Мали Зворник, Мало Црниће, Медвеђа, Мерошина, Мионица, Неготин, Ниш, Нова Варош, Нови Пазар, Осечина, Параћин, Петровац на Млави, Пирот, Пожаревац, Пожега, Прешево, Прибој, Пријепоље, Прокупље, Рача, Рашка, Ражањ, Рековац, Сјеница, Смедерево, Смедеревска Паланка, Сокобања, Сурдулица, Свилајнац, Сврљиг, Шабац, Топола, Трговиште, Трстеник, Тутин, Уб, Ужице, Ваљево, Варварин, Велика Плана, Велико Градиште, Владимирци, Владичин Хан, Власотинце, Врање, Врњачка Бања, Зајечар, Жабари, Жагубица, Житорађа.

Извор: www.eupro.org.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]