Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

У кризи је важно да будемо одговорни, солидарни и спремни да пружимо подршку

Објављено 05.08.2020.

Ana Ivanović - 43. Beogradski Ignite "Uključi se online 8"Транскрипт говора Ане Ивановић на 43. Београдском Ignite-у „УКЉУЧИ СЕ online 8” (8. јун 2020. године)

Хвала Тиму за социјално укључивање и смањење сиромаштва и Удружењу грађана „Србија у покрету“ на позиву и прилици да на овом догађају говоримо о важности социјалног укључивања у току пандемије.

Ово је изузетно важна тема јер је цела планета у једном тренутку била искључена на неки начин. То нам је омогућило да схватимо колико смо рањиви као људска бића и још јасније уочимо разлике које у друштву постоје. Овај период је посебно тежак за грађане и грађанке којима и у редовним околностима живот није лак, јер су из различитих разлога на маргини друштва. Сви смо у овим околностима увидели колико је важно да будемо одговорни, солидарни и спремни да пружимо подршку тамо где је најпотребније.

Искористила бих прилику да истакнем колико је важно све што сте учинили у протеклом периоду за добробит својих суграђана и суграђанки. Ваша спремност да пружите подршку инспирација је и мотивација која покреће и друге људе да следе ваш пример. Нажалост, ова криза глобалних размера део је наше свакодневнице и само ћемо кроз емпатију и заједништво да умањимо њене последице.

У сарадњи с канцеларијом UNICEF-а у Београду, трудићу се да и даље доприносим заједничкој мисији да квалитетно образовање и сигурно и подстицајно окружење буду реалност за свако дете у Србији, без обзира на тренутне животне околности и упркос свакој кризи. Хвала вам много на пажњи и хвала вам на искуствима, изазовима и саветима које ћете поделити током осмог Ignite-а о социјалном укључивању.

***

43. Beogradski Ignite "Uključi se br. 8"Ана Ивановић, наша позната тенисерка, амбасадорка UNICEF-а и добротворка, била је једна од двоје гостију изненађења на 43. Београдском Ignite-у „УКЉУЧИ СЕ online 8“.

Београдски Ignite „УКЉУЧИ СЕ online 8“ који су организовали Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије и Удружење грађана „Србија у покрету“ одржан је 8. јуна и то је први догађај овог типа који је одржан на online платформи. Организацију Београдског Ignite-а о социјалном укључивању подржала је Швајцарска Конфедерација.

Циљ овог догађаја, који је организован у складу са препорукама о дистанцирању током пандемије, био је да осветли различите аспекте социјалног укључивања током пандемије COVID-19, те да на тај начин укаже на тренутну ситуацију о положају рањивих група у овим условима, као и да појединачним примерима мотивише и подстакне друге да се и сами укључе или покрену сопствену акцију. На тај начин, Ignite већ традиционално настоји да инспирише појединце и појединке да дају свој допринос стварању равноправног друштва за све грађане и грађанке.

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Блог > <

Earlier
Tamara Savović
Kursevi ili realna podrška? Na osnovu Izveštaja o položaju i kapacitetima sigurnih kuća u Srbiji, sprovedenog u saradnji Tima za socijalno [...]
Чет, сеп 10, 2020
Source: Inkluzija blog
Ana Mirković - Beogradski Ignite
Transkript govora Ane Mirković na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Želela bih s vama da [...]
Сре, сеп 02, 2020
Source: Inkluzija blog
Suzana Gajić Jovanović
Bila jednom jedna devojčica sa nepunih 13 godina. Voditeljka slučaja u centru za socijalni rad otpočela je rad sa njom [...]
Пон, авг 31, 2020
Source: Inkluzija blog
Željko Mitkovski - Beogradski Ignite
Transkript govora Željka Mitkovskog na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Dolazim iz Fondacije „Ana i [...]
Пет, авг 28, 2020
Source: Inkluzija blog
SIPRU_BLog
Obrazovanje ne treba da bude mehanički sistem koji funkcioniše po principima naredbi koje daje nastavnik/ca i primene usvojenih naredbi, već [...]
Чет, авг 27, 2020
Source: Inkluzija blog

Актуелни документи > <

Мреже социјалне сигурности у време COVID-19 кризе
август, 2020 arrow right pdf [4 MB] arrow right docx [153 KB]
Листа дигиталних алата за рад са децом и ученицима којима је током учења на даљину потребна додатна подршка
август, 2020 arrow right pdf [485 KB] arrow right docx [38 KB]
Преглед података градова и општина о мерама за социјално укључивање Рома и Ромкиња у 2019. години
јул, 2020 arrow right pdf [200 KB]
Награда за допринос развоју свих облика приступачности 2019 – брошура
јул, 2020 arrow right pdf [13 MB]
Децилна расподела потрошње и прихода у Србији у периоду од 2006. до 2018. године
јул, 2020 arrow right pdf [740 KB] arrow right docx [3 MB] arrow right zip [139 KB]
Анализа дохотка најсиромашнијих децила становништва Србије: Фокус на пољопривреду
јул, 2020 arrow right pdf [2 MB]
61. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
јун, 2020 arrow right link arrow right pdf [398 KB]
Е2Е: Приручник за саветнике за запошљавање особа са инвалидитетом
април, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Е2Е:Тестирање јавних политика – Иновативни приступи за запошљавање младих (приручник)
април, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Доступност услуга и мера подршке за децу ромске националности на локалном нивоу
април, 2020 arrow right pdf [737 KB]