Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Јавни позив за подношење предлога пројеката за доделу средстава у оквиру пројекта BAN III (рок: 2.9.2019)

Објављено 01.08.2019.

BAN - logoОд јануара 2018. године АСТРА уз финансијску подршку Европске уније спроводи трећу фазу регионалног пројекта BAN III − The Balkans ACT (Against Crime of Trafficking) Now!, у оквиру којег објављује овај позив за подношење предлога пројеката за доделу средстава у виду подгранта.

Пројекат Balkans Act Now!! – BAN је регионални пројекат који АСТРА, заједно са још пет партнерских организација, спроводи од 2014. године. Циљ треће фазе пројекта, који поред АСТРЕ, реализују и Међународни форум солидарности EMMAUS (БиХ), Центар за женска права (Црна Гора), Center for Legal Civic Initiatives (CLCI, Албанија), Отворена порта Ла страда (Северна Македонија) и Холандски хелсиншки комитет, је: а) јачање регионалне сарадње; б) на јачање сарадње са институцијама и институционално прилагођавање и усвајање Инструмента за праћење, који ће омогућити објективно и одговорно праћење квалитета услуга помоћи и заштите жртава трговине људима, а са циљем изградње и јачања капацитета постојећих и будућих канцеларија националног известиоца о трговини људима; и ц) јачање капацитета организација цивилног друштва (ОЦД) за праћење и извештавање о спровођењу политика у области сузбијања трговине људима.

Прочитајте више о постигнућима претходних фаза BAN пројекта.

Специфични циљ овог позива за доделу погрантова је подршка јачању партиципаторне демократије у Србији и процеса европских интеграција, кроз јачање утицаја организација цивилног друштва (ОЦД) на процесе заштите жртава трговине људима, као и њиховог оснаживања и јачања капацитета за успостављање ефикасне сарадње са релевантним државним институцијама. Додељени подгрантови ће допринети јачању капацитета малих ОЦД за прикупљање и анализу података у циљу извештавања и праћења имплементације политика за сузбијање трговине људима и заштиту жртава, али им и омогућити да се директно укључе у сузбијање трговине људима на локалном, националном и регионалном нивоу.

Са тим циљем АСТРА позива заинтересоване ОЦД да поднесу предлоге пројеката који се односе на систем превенције и сузбијања трговине људима у једној од две тематске целине:

  1. Попис и анализа услуга социјалне заштите доступних у локалним заједницама
  2. Мапирање и анализа сарадње државних институција у локалним заједницама

Овим позивом за подношење предлога пројеката је предвиђено да се додели укупан износ у висини од 10.000€ организацијама цивилног друштва на подручју територије Републике Србије. Износ средстава која могу бити одобрена за појединачне пројекте у оквиру овог јавног позива ће се кретати до максималног износа од 2.500 €.

Планирани почетак реализације активности је септембар 2019. године, док је временски оквир спровођења пројекта максимално 4 месеца.

Подносиоци предлога пројеката свој предлог и потребну документацију требало би да доставе на следећу адресу: astra@astra.rs, док мејл мора бити насловљен (Subject) на следећи начин: „BAN III: Aplikacija_(ime organizacije)”.

Кликните да преузмете Образац за пријаву и друге неопходне прилоге.

Преузмите документацију за додатно инфомисање.

Рок за подношење пријава је 2. септембар 2019. Пријем пројектних предлога биће вам потврђен имејлом.

Уколико имате било каквих недоумица око пројекне документације и начина пријављивања, можете контактирати организаторе до 9. августа 2019. слањем питања на имејл адресу: astra@astra.rs. Имејл треба да насловите (Subject): „BAN III (naziv organizacije)_Pojašnjenje pitanja”.

Сва питања која пристигну до 9. августа и њихови одговори биће објављени на сајту www.astra.rs најкасније до 14. августа 2019. На питања пристигла после наведеног датума, АСТРА неће давати одговоре.

Списак пројектних пријава које су прошле финалну селекцију и које ће бити финансиране у оквиру овог позива биће објављене на АСТРИНОМ сајту након 8. септембра 2019.

Извор: www.astra.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Блог > <

Earlier
SIPRU_BLog
Više puta sam u tekstovima pisao o bavljenju muzikom i kako sam počeo da učim da sviram na klavijaturama. Sada [...]
Пон, авг 10, 2020
Source: Inkluzija blog
Vukašin Kolarević
Seoske sredine ne nude mnogo mogućnosti za pronalazak kvalitetnog radnog mesta. Tačka ili zarez? Ne treba nam zarez, jer ne [...]
Пет, авг 07, 2020
Source: Inkluzija blog
43. Beogradski Ignite "Uključi se br. 8"
Transkript govora Ane Ivanović na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Hvala Timu za socijalno uključivanje [...]
Сре, авг 05, 2020
Source: Inkluzija blog
Tamara Savović - BG Ignite
Transkript govora Tamare Savović na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Večeras ću predstaviti Sigurnu kuću [...]
Пет, јул 31, 2020
Source: Inkluzija blog
Milenka Matić
Prve godine u životu deteta period su velikih mogućnosti i izuzetne osetljivosti. Dete uči mnogo brže nego u svim kasnijim [...]
Чет, јул 30, 2020
Source: Inkluzija blog

Актуелни документи > <

Листа дигиталних алата за рад са децом и ученицима којима је током учења на даљину потребна додатна подршка
август, 2020 arrow right pdf [485 KB] arrow right docx [38 KB]
Преглед података градова и општина о мерама за социјално укључивање Рома и Ромкиња у 2019. години
јул, 2020 arrow right pdf [200 KB]
Награда за допринос развоју свих облика приступачности 2019 – брошура
јул, 2020 arrow right pdf [13 MB]
Децилна расподела потрошње и прихода у Србији у периоду од 2006. до 2018. године
јул, 2020 arrow right pdf [740 KB] arrow right docx [3 MB] arrow right zip [139 KB]
Анализа дохотка најсиромашнијих децила становништва Србије: Фокус на пољопривреду
јул, 2020 arrow right pdf [2 MB]
61. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
јун, 2020 arrow right link arrow right pdf [398 KB]
Е2Е: Приручник за саветнике за запошљавање особа са инвалидитетом
април, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Е2Е:Тестирање јавних политика – Иновативни приступи за запошљавање младих (приручник)
април, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Доступност услуга и мера подршке за децу ромске националности на локалном нивоу
април, 2020 arrow right pdf [737 KB]
Е2Е: Евалуација Jавног конкурса „Подршка иновативним приступима за повећање запошљавања и запошљивости младих“, 2018–2019. година
март, 2020 arrow right pdf [1 MB]