Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Јавни позив за подношење предлога пројеката за доделу средстава у оквиру пројекта BAN III (рок: 2.9.2019)

Објављено 01.08.2019.

BAN - logoОд јануара 2018. године АСТРА уз финансијску подршку Европске уније спроводи трећу фазу регионалног пројекта BAN III − The Balkans ACT (Against Crime of Trafficking) Now!, у оквиру којег објављује овај позив за подношење предлога пројеката за доделу средстава у виду подгранта.

Пројекат Balkans Act Now!! – BAN је регионални пројекат који АСТРА, заједно са још пет партнерских организација, спроводи од 2014. године. Циљ треће фазе пројекта, који поред АСТРЕ, реализују и Међународни форум солидарности EMMAUS (БиХ), Центар за женска права (Црна Гора), Center for Legal Civic Initiatives (CLCI, Албанија), Отворена порта Ла страда (Северна Македонија) и Холандски хелсиншки комитет, је: а) јачање регионалне сарадње; б) на јачање сарадње са институцијама и институционално прилагођавање и усвајање Инструмента за праћење, који ће омогућити објективно и одговорно праћење квалитета услуга помоћи и заштите жртава трговине људима, а са циљем изградње и јачања капацитета постојећих и будућих канцеларија националног известиоца о трговини људима; и ц) јачање капацитета организација цивилног друштва (ОЦД) за праћење и извештавање о спровођењу политика у области сузбијања трговине људима.

Прочитајте више о постигнућима претходних фаза BAN пројекта.

Специфични циљ овог позива за доделу погрантова је подршка јачању партиципаторне демократије у Србији и процеса европских интеграција, кроз јачање утицаја организација цивилног друштва (ОЦД) на процесе заштите жртава трговине људима, као и њиховог оснаживања и јачања капацитета за успостављање ефикасне сарадње са релевантним државним институцијама. Додељени подгрантови ће допринети јачању капацитета малих ОЦД за прикупљање и анализу података у циљу извештавања и праћења имплементације политика за сузбијање трговине људима и заштиту жртава, али им и омогућити да се директно укључе у сузбијање трговине људима на локалном, националном и регионалном нивоу.

Са тим циљем АСТРА позива заинтересоване ОЦД да поднесу предлоге пројеката који се односе на систем превенције и сузбијања трговине људима у једној од две тематске целине:

  1. Попис и анализа услуга социјалне заштите доступних у локалним заједницама
  2. Мапирање и анализа сарадње државних институција у локалним заједницама

Овим позивом за подношење предлога пројеката је предвиђено да се додели укупан износ у висини од 10.000€ организацијама цивилног друштва на подручју територије Републике Србије. Износ средстава која могу бити одобрена за појединачне пројекте у оквиру овог јавног позива ће се кретати до максималног износа од 2.500 €.

Планирани почетак реализације активности је септембар 2019. године, док је временски оквир спровођења пројекта максимално 4 месеца.

Подносиоци предлога пројеката свој предлог и потребну документацију требало би да доставе на следећу адресу: astra@astra.rs, док мејл мора бити насловљен (Subject) на следећи начин: „BAN III: Aplikacija_(ime organizacije)”.

Кликните да преузмете Образац за пријаву и друге неопходне прилоге.

Преузмите документацију за додатно инфомисање.

Рок за подношење пријава је 2. септембар 2019. Пријем пројектних предлога биће вам потврђен имејлом.

Уколико имате било каквих недоумица око пројекне документације и начина пријављивања, можете контактирати организаторе до 9. августа 2019. слањем питања на имејл адресу: astra@astra.rs. Имејл треба да насловите (Subject): „BAN III (naziv organizacije)_Pojašnjenje pitanja”.

Сва питања која пристигну до 9. августа и њихови одговори биће објављени на сајту www.astra.rs најкасније до 14. августа 2019. На питања пристигла после наведеног датума, АСТРА неће давати одговоре.

Списак пројектних пријава које су прошле финалну селекцију и које ће бити финансиране у оквиру овог позива биће објављене на АСТРИНОМ сајту након 8. септембра 2019.

Извор: www.astra.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Актуелности

Блог

Earlier
RBC podržava nove preduzetnike i preduzetnice na njihovom preduzetničkom putu
Razvojni biznis centar Kragujevac od 2018. godine uključen je u realizaciju evropskog programa Erazmus za mlade preduzetnike (Erasmus for Young [...]
Сре, јул 31, 2019
Source: Inkluzija blog
Znak pitanja App
U prethodna 2 teksta pisala sam o nastanku Znak pitanja App, kako se prave kvizovi („Znak pitanja – Učenje kroz [...]
Чет, јул 18, 2019
Source: Inkluzija blog
Biljana Mladenović
Piše: Biljana Mladenović, zamenica menadžerke i ekonomska analitičarka, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije „Na ono što [...]
Пет, јун 28, 2019
Source: Inkluzija blog
Znak pitanja App
U prethodnom blogu „Znak pitanja – Učenje kroz igru” govorili smo o specifičnostima i mogućnostima Znak pitanja aplikacije koja se [...]
Уто, јун 18, 2019
Source: Inkluzija blog
Znak pitanja App
Rad sa decom je izazovan i zahteva puno kreativnosti i raznovrsnog materijala kako bi savladavanje gradiva i učenje bilo lako, [...]
Пет, мај 17, 2019
Source: Inkluzija blog

Актуелна документа

Извештај о дигиталној укључености у Републици Србији за период од 2014. до 2018. године
јул, 2019 arrow right pdf [619 KB]
57. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
јун, 2019 arrow right link arrow right pdf [296 KB]
Децилна анализа потрошње и прихода у Републици Србији за период 2006-2017. године
јун, 2019 arrow right pdf [2 MB] arrow right docx [4 MB] arrow right xlsx [83 KB]
Програм за креирање образовних политика на основу података и резултата истраживања – Зборник истраживачких радова
мај, 2019 arrow right pdf [4 MB]
56. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
мај, 2019 arrow right link arrow right pdf [277 KB]
Родна анализа наставних програма и уџбеника за српски језик од првог до четвртог разреда основне школе
март, 2019 arrow right pdf [2 MB]
Трећи национални извештај о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва у Републици Србији за период 2014-2017. године
фебруар, 2019 arrow right pdf [5 MB]
Национални акциони план запошљавања за 2019. годину
фебруар, 2019 arrow right pdf [762 KB]
Индекс родне равноправности у Републици Србији
децембар, 2018 arrow right pdf [8 MB]
Награда за допринос развоју свих облика приступачности 2017/2018 – брошура
новембар, 2018 arrow right pdf [2 MB]