Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Активности Информативног центра Фондације Темпус у августу 2021. године

Објављено 04.08.2021.

Fondacija Tempus - logoИнформативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат), у склопу свог месечног програма активности током августа 2021. године организује догађаје:

  • Вебинар: Како на студентску размену кроз програме Еразмус+ и CEEPUS?, 17. август, 16-17 часова

Вебинар је намењен актуелним и будућим студентима основних, мастер и докторских студија на високошколским установама у Србији који су заинтересовани да један део својих студија проведу на стипендираној студентској размени у иностранству кроз програме Еразмус+ и CEEPUS. На вебинару ће бити речи о актуелним могућностима за пријаву, условима учешћа, висини и обухвату стипендија, потребној документацији и начину пријаве. Еразмус+ је програм ЕУ који омогућава размене студената државних и приватних високошколских установа из Србије у земљама Европе и шире, док је CEEPUS средњовропски програм који студентима државних високошколских установа омогућава размене у земљама средње и југоисточне Европе. Вебинар се одржава у уторак, 17. августа у 16 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, најкасније до 16. августа у 15 часова.

  • Вебинар: Како да успешно креирате нови Europass CV?, 24. август, 16-17 часова

Ова практична онлајн сесија намењена је студентима, ученицима, младима, наставницима, запосленим особама и тражиоцима посла, као и свим особама које желе да сазнају како се користи иновирана Europass платформа. Током вебинара ће бити демонстрирано како се региструје на платформу, како се на њој креирају, чувају, деле и са ње извозе Europass профил (портфолио), радна биографија (CV) и пропратно писмо, као и које додатне функционалности у сврху образовања и запошљавања су на располагању. Вебинар се одржава у уторак, 24. августа, са почетком у 16 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, до 23. августа у 15 часова.

  • Вебинар: Из прве руке: Еразмус+ пројекти мобилности за образовање одраслих – у сусрет новом конкурсном року, 30. август, 16-17 часова

Вебинар се организује у сусрет другом конкурсном року за подношење пројеката мобилности у области образовања одраслих у оквиру позива за 2021. годину, који се очекује током јесени. Циљ вебинара је да информише представнике школа за основно образовање одраслих као и других установа и организација у овој области и охрабри их за подношење пројеката мобилности, и то преношењем искустава и практичних савета из прве руке, од стране представика установе која је успешно реализовала овај тип пројекта у претходном периоду. Вебинар се одржава у понедељак, 30. августа, са почетком у 16 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, до 29. августа у 23.59 часова.

  • Практичне индивидуалне сесије уживо: Регистрација OID и PIC броја, 4, 11, 18. и 25. август, од 12 до 13 часова

Представници свих организација и институција (школа, предшколских и високошколских установа, невладиних организација…) које планирају да учествују први пут у Еразмус+ пројектима, а потребна им је подршка при регистрацији ODI и/или PIC броја (јединствени идентификатори који се користе у пријавама Еразмус+ пројеката), могу се пријавити за индивидуалне сесије у Информативном центру Фондације Темпус у Београду. Индивидуалне сесије се обавезно унапред договарају у једном од расположивих термина, за шта је потребно да заинтересовани минимум два дана унапред искажу интересовање позивом Инфо центру (011/3342-430, опција 1, 10-18 часова) или слањем поруке на е-пошту: info@tempus.ac.rs. Сесије је могуће организовати и онлајн. Расположиви термини су: 4, 11, 18. и 25. август од 12 до 13 часова.

Facebook live chat

Поред мејла и телефона, сви заинтересовани на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције. Сваке среде од 16 до 17 часова и сваког петка од 12 до 13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

За све додатне информације можете контактирати Фондацију Темпус путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.

Извор: erasmusplus.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]