Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Активности Информативног центра Фондације Темпус у марту 2021. године

Објављено 04.03.2021.

Fondacija Tempus - logoИнформативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат), у склопу свог месечног програма активности током марта 2021. године организује догађаје:

  • Вебинар: Еуродеск – прилике за мобилност студената и младих, 5. март, 16-17 часова

Вебинар је намењен свим студентима, младима и особама које раде са младима (омладинским радницима), који су заинтересовани да сазнају више о приликама за мобилност младих у Европи и другим корисним актуелним информацијама на ту тему. Учесници ће се упознати са Еуродеск сајтом, Еуродеск базом могућности за мобилност, која пружа информације и могућност претраге прилика за школовање, волонтирање, праксе и слично у иностранству, као и са новим Европским порталом за младе. За пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар до 5. марта у 12 часова.

  • Вебинар: Еразмус+ платформе и мреже за професионално усавршавање наставника, 9. март, 16-17 часова

Вебинар је намењен запосленима у основним и средњим школама, предшколским установама и установама за образовање одраслих. Пристутни ће бити у прилици да се информишу о могућностима за професионално усавршавње и повезивање са колегама широм Европе путем Еразмус+ платформи и мрежа (eTwinning, SchoolEducation Gateway, EPALE, Euroguidance, Europass и Eurydice), независно од тога да ли већ учествују или планирају учешће у Еразмус+ пројектима. За учешће на вебинару потребно је попунити кратак пријавни формулар најкасније до 9. марта у 12 часова.

  • Вебинар: Студентске размене кроз програме Еразмус+ и CEEPUS, 12. март, 16-17 часова

Вебинар је намењен студентима и будућим студентима основних, мастер и докторских студија на високошколским установама у Србији који су заинтересовани да један део својих студија проведу на стипендираној студентској размени у оквиру програма Еразмус+ и CEEPUS. Присутни ће сазнати више о условима учешћа у разменама, потребној документацији и начину пријављивања, као и висини и обухвату стипендија. На вебинару ће бити речи о актуелним и предстојећим конкурсима за размене у оквиру ова два програма. За учешће на вебинару потребно је попунити кратак пријавни формулар најкасније до 12. марта у 12 часова.

  • Вебинар: Како креирати нови Europass CV?, 16. март, 16-17 часова

Ова практична онлајн сесија намењена је студентима, ученицима, младима, наставницима, запосленим особама и тражиоцима посла, као и свим особама које желе да сазнају како се користи иновирана Europass платформа. Током вебинара ће бити демонстрирано како се региструје на платформу, како се на њој креирају, чувају, деле и са ње извозе Europass профил (портфолио), радна биографија (CV) и пропратно писмо, као и које додатне функционалности у сврху образовања и запошљавања су на располагању. За пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар до 16. марта у подне.

  • Вебинар: Шта након средње школе? Кораци у доношењу одлуке о избору студијског програма, 17. март, 12:30–13:15

На вебинару ће бити представљена честа питања и проблеми са којима се матуранти сусрећу док размишљају о избору студија као и практичне смернице приликом доношења одлуке о наредном нивоу образовања. Вебинар могу самостално да прате ученици завршних разреда из свих школа у Републици Србији. Пријављивање се врши до 16. марта у 16 часова попуњавањем регистрационог формулара.

  • Вебинар: Избор средње школе, 18. март, 12:30–13:15

Вебинар је намењен ученицима 8. разреда основних школа, као подршка при размишљању о средњим школама (образовним профилима) и њиховом рангирању приликом састављања листе жеља. Поред представљања честих питања и дилема са којима се мали матуранти сусрећу док размишљају о избору средње школе, биће представљене практичне смернице за доношење одлуке о наредном нивоу образовања. Вебинар могу самостално да прате ученици 8. разреда из свих школа у Републици Србији. Пријављивање се врши до 17. марта  у 16 часова попуњавањем регистрационог формулара.

  • Вебинар: Ресурси за писање Еразмус+ пројеката, 22. март, 16-17 часова

Вебинар је намењен представницима свих врста организација и установа активних у области образовања, младих и спорта који планирају да у наредном периоду учествују у писању и подношењу пријава Еразмус+ пројеката. Учесници вебинара ће моћи да сазнају које све бесплатне ресурсе Фондације Темпус и Европске комисије могу да искористе приликом осмишљавања и писања Еразмус+ пројеката. Између осталог, биће речи о платформи Erasmus+ project results, информацијама доступним на сајту Еразмус+ програма у Србији, презентацијама, видео туторијалима, као и о активностима подршке Фондације Темпус у току трајања конкурса (инфо дани, радионице за писање пројеката, консултације). За пријаву је потребно попунити кратак регистрациони формулар до 22. марта у подне.

  • Презентација: Студентске размене кроз програме Еразмус+ и CEEPUS, 25. март, 18-19 часова, СКЦ (Велика сала), Београд

Догађај који заједно организују Фондација Темпус и Студентски културни центар Београд је намењен актуелним и будућим студентима основних, мастер и докторских студија на високошколским установама у Србији који су заинтересовани да један део својих студија проведу на стипендираној студентској размени у иностранству у оквиру програма Еразмус+ и CEEPUS. На презентацији ће бити речи о актуелним и предстојећим конкурсима за размене у оквиру ова два програма, условима учешћа, потребној документацији и начину пријављивања, као и висини и обухвату стипендија. Презентација ће се одржати у четвртак, 25. марта од 18 до 19 часова, у Великој сали Студентског културног цента у Београду (Краља Милана 48). Број учесника ће бити бити ограничен и усклађен са важећим епидемиолошким мерама.

  • Вебинар: Студирај у Србији, 30. март, 16-17 часова

Вебинар је намењен страним студентима заинтересованим за упис или наставак студија у Србији. Током трајања вебинара, учесници ће бити информисани о високом образовању у Србији и акредитованим високошколским установама и програмима. Осим тога, учесници ће добити најважније информације о студирању у Србији (доступни студијски програми, трајање студија, језик извођења наставе итд). На вебинару ће детаљније бити представљена и ажурирана електронска верзија каталога Study in Serbia и биће објашњене процедуре уписа, као и временски оквир за пријаве и полагање пријемних испита. Учесници ће такође моћи да добију одговоре и на практична питања у вези са животом у Србији. Радни језик вебинара је енглески, а заинтересовани страни кандидати се могу пријавити попуњавањем регистрационог формулара до 30. марта у 12 часова по централноевропском времену.

  • Виртуелни сајам образовања „EDUfair”, 11. март, од 14 до 18 часова

Посетиоци сајма EDUfair који се ове године одржава у онлајн формату, на виртуелном штанду Фондације Темпус моћи да се информишу о Еразмус+ и CEEPUS програму, који, између осталог, омогућавају мобилност студената, младих, омладинских радника и запослених у образовним установама и организацијама. Ученици ће добити информације о доступној подршци у процесу доношења одлука о наставку школовања и избору занимања кроз базу образовних могућности www.obrazovanje.rs,  као и бесплатне вебинаре и консултације које организује Фондација Темпус – Euroguidance центар.  Такође, биће промовисана иновирана Europass платформа за представљање знања и вештина појединаца. Сајам се одржава у четвртак, 11. марта од 14 до 18 часова, а више информација и регистрација за бесплатно учешће доступни су на сајту манифестације.

  • Виртуелни сајам образовања „Путокази”, 24-26. март

Фондација Темпус представиће своје програме на виртуелном сајму образовања „Путокази”, који се одржава од 24. до 26. марта. Више информација и начин учешћа у овом догађају биће доступни путем сајта Новосадског сајма.

  • Практичне индивидуалне сесије уживо: Регистрација OID и PIC броја, 3, 10, 17, 24 и 31. март, од 12 до 13 часова

Представници свих организација и институција (школа, предшколских и високошколских установа, невладиних организација…) које планирају да учествују први пут у Еразмус+ пројектима, а потребна им је подршка при регистрацији OID и/или PIC броја (јединствених идентификатора који се користе у пријавама Еразмус+ пројеката), могу се пријавити за индивидуалне сесије у Информативном центру Фондације Темпус у Београду. Индивидуалне сесије се обавезно унапред договарају у једном од расположивих термина, за шта је потребно да заинтересовани минимум два дана унапред искажу интересовање позивом Инфо центру (011/3342-430, опција 1, 10-18 часова) или слањем поруке на е-пошту: info@tempus.ac.rs. Расположиви термини су: 3, 10, 17, 24. и 31. март од 12 до 13 часова.

  • Индивидуалне консултације за ученике средњих школа: Шта да радим после матуре?

Фондација Темпус – Euroguidance центар организује за матуранте индивидуалне консултације – разговоре са психологом/саветником, као још један начин подршке приликом доношења одлуке на питање: „Шта да радим после матуре?“. У овом тренутку, разговори се обављају искључиво путем Скајпа, а свој разговор можете заказати попуњавањем кратког регистрационог формулара.

Facebook live chat

Поред мејла и телефона, сви заинтересовани на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције. Сваке среде од 16 до 17 часова и сваког петка од 12 до 13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

За све додатне информације можете контактирати Фондацију Темпус путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.

Извор: tempus.ac.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]