Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Конкурс за награду МладГрад 2018 (рок: 23.7.2018)

Објављено 13.07.2018.

KOMS - logoПостаните МладГрад – Национална омладинска престоница Србије 2018!

Награду МладГрад установило је 2010. године удружење Грађанске иницијативе. Циљ доделе ове награде је да одавање признања за укупан допринос локалне самоуправе унапређењу положаја младих. Поред тога, награда има за циљ и да подстакне локалне самоуправе да учине више ка унапређењу положаја младих у Србији и додатно оснаже младе да активно учествују у процесима доношења одлука. Од 2016. године, Грађанске иницијативе су доделу награде МладГрад препустили Кровној организацији младих Србије (КОМС).

МладГрад је сада признање које додељује КОМС сваке године, и то на Међународни дан младих (12. август). Награда се додељује  јединици локалне самоуправе за свеукупан допринос унапређењу положаја младих у локалној заједници и то на предлог удружења младих и/или за младе који номинује свој једницу локалне самоуправе за МладГрад – Националну престоницу Србије, на основу досад постигнутих резултата по питању младих и у области омладинске политике. МладГрад је признање локалној самоуправи за истинско укључивање младих у најразличитије процесе локалних власти, као и улагање у креирање подстицајног окружења за унапређење положаја и задовољавање потреба младих у друштву.

Начин и услови пријављивања

Кандидатуру, односно номинацију града за МладГрад – Националну омладинску престоницу Србије подноси удружење младих и/или за младе, самостално или у партнерству са другим удружењем младих/за младе, Канцеларијом за младе или другом установом / институцијом која доприноси унапређењу омладинке политике у локалној заједници (није неопходно имати потписан протокол о сарадњи, али је пожељно).

Пријава се подноси путем следећег линка најкасније до 23. јула 2018.године до 23:59h.

Постављени критеријуми из апликационог формулара нису обавезни, те НИЈЕ НЕОПХОДНО да испуњавате СВЕ критеријуме конкурса како бисте учествовали.

Извори верификације критеријума нису дефинисани, стога будите слободни и креативни да као доказ о испуњавању датог критеријума наведете све што сматрате да је релевантно датом критеријуму (фотографије, видео записе, линкове са релевантних сајтова, репортаже, вести, различита документа – меморандуме и протоколе о сарадњи, локалне стратегије, акционе планове, правилнике и сл.)

КОМС охрабрује сва удружења младих/за младе која верују у своју заједницу да се пријаве!

Кандидати ће о избору бити обавештени најкасније до 6. августа.

Свечана додела награде одржаће се 12. августа у Београду, у оквиру прославе Међународног дана младих коју организује Кровна организације младих Србије.

За сва питања можете писати на имејл konkurs@koms.rs.

Више о Кровној организацији младих Србије сазнајте на www.koms.rs.

Награда

Добитник награде МладГрад односно јединица локалне самоуправе у току наредних годину дана имаће прилике да промовише своју заједницу, представи досадашња достигнућа и примере добре праксе на свим већим догађајима које организује КОМС, укључујући и КОМСкупштину, али и на Генералној скупштини Европског форума младих – COMEM у Новом Саду, а уз обавезну сарадњу са удружењем младих/за младе односно свим партнерима (уколико их има).

Представници удружења младих/за младе и јединице локалне самоуправе односно представници свих партенера који су конкурисали, имаће организовану студијску посету Београду, где ће између осталог имати прилику да се састану са преставницима Министарства омладине и спорта Републике Србије, као и са другим релевантим актерима омладинске политике на националном нивоу, те ће имати прилике да представе своја достигнућа, разговарају о тренутном стању омладиснке политике и другим важним темам за младе, као и да успоставе даљу сарадњу.

Наградом је обухваћено и делегирање учесника на активности које организује КОМС, а уз позив КОМС (Академија омладинске политике, Форум омладинске политике, тренинзи за јачање капацитета…), а носилац признања ће добити и прилику за промоцију својих активности на друштвеним мрежама МладГрад у наредних годину дана.

Извор: koms.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]