Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Конкурс за најбољи медијски прилог о утицају евроинтеграција на живот становништва на југоистоку и југозападу Србије (рок: 1.3.2017.)

Објављено 16.12.2016.

najbolji-medijski-prilozi-lokalnih-i-regionalnih-medijaРазвојни програм Европски ПРОГРЕС у сарадњи са Делегацијом Европске уније у Републици Србији и Канцеларијом за европске интеграције Владе Републике Србије расписао је конкурс за најбољи медијски извештај локалних и регионалних медија на тему европских интерграција и утицају на свакодневни живот становништва на југоистоку и југозападу земље.

Радови, објављени у периоду од 15. децембра 2016. године до 1. марта 2017. године, треба да буду усредсређени на укупну подршку коју Европска унија у партнерству са владама Швајцарске и Србије пружају преко Европског ПРОГРЕСа локалном развоју са циљем да се унапреди квалитет живота становништва у 34 општине обухваћене програмом.

Награде ће бити додељене у осам категорија: најбољи телевизијски прилог, најбољи радијски извештај, најбољи новински извештај, најбољи рад објављен на интернету, најбољи серијал медијских прилога, најбољи прилог о преудузетништву, најбољи прилог о пројекту који финансијски подржава ЕУ у некој од програмских општина, као и најбољи прилог о потенцијалним пројектима који би допринели побољшању квалитета живота локалне заједнице у овим општинама.

Истичући важну улогу медија, нарочито локалних, у информисању грађана и грађанки Србије о процесу европских интеграција Марко Вујачић, национални менаџер Европског ПРОГРЕСа је додао: „Надамо се да ће овај конкурс подстаћи новинаре и новинарке локалних и регионалних медија да извештавају  о темама и пројектима који чине суштину онога што европске интеграција доносе грађанима, а што није увек у фокусу пажње, имајући у виду да високе политичке теме често доминирају над онима које се тичу друштвеног и економског развоја”.

Право учешча на конкурсу имају локални и регионални штампани медији, новинске агенције, радио програми, телевизијски програми или интернет портали са седиштем у једној од локалних самоуправа (ЛСУ) обухваћених Европским ПРОГРЕСом. Такође, радове могу да шаљу и регионални медији са седиштем ван програмских општина који у последње две године активно  извештавају о догађајима у најмање пет ЛСУ обухваћених Програмом.

Награде ће се доделити најбољима у свих осам категорија, како медијским кућама тако и њиховим новинарима и новинаркама који су припремали радове. Европска унија и Влада Швајцарске ће преко Европског ПРОГРЕСа наградити медијске куће опремом у вредности до 5.000 евра, како би се ојачали технички капацитети локалних и регионалних медија. Канцеларија за Европске интеграције ће за ауторе и ауторке ових медијских извештаја који су оцењени као најбољи организовати радну посету релевантним националним државним институцијама укљученим у процес европских интеграција у Београду, а затим ће у организацији Делегације ЕУ они боравити у студијској посети Бриселу, где ће се састати са званичницима ЕУ, обићи институције ЕУ, као и културне знаменитости Брисела, и упознати са својим колегама и колегиницама које извештавају из Брисела.

Детаљније информације о конкурсу, као и образац пријаве доступни су на вебсајту Европског ПРОГРЕСа, а информативне сесије ће бити организоване у Новом Пазару, Врању, Бујановцу и Нишу према наведеном распореду.

РАСПОРЕД ОДРЖАВАЊА ИНФОРМАТИВНИХ СЕСИЈА ПО ОПШТИНАМА И ГРАДОВИМА

НОВИ ПАЗАР
уторак, 20. децембар 2016. у 14 часова

Канцеларија Европског ПРОГРЕСа (Крагујевачка 1)

БУЈАНОВАЦ
четвртак, 22. децембар 2016. у 10 часова

Економски Факултет из Суботице у Бујановцу (Карађорђа Петровића бб)

ВРАЊЕ
четвртак, 22. децембар 2016. у 13 часова
Канцеларија Европског ПРОГРЕСа (Кнеза Милоша 52)

Ниш
петак, 23. децембар 2016. у 11 часова

Канцеларија Европског ПРОГРЕСа (Ћирила и Методија 23)

Активности Европског ПРОГРЕСа, програма који доприноси одрживом развоју јужне и југозападне Србије, Европска унија и Влада Швајцарске подржава са укупно 24,46 милиона евра. Програм има за циљ да ојача локалну администрацију, створи повољније окружење за развој инфраструктуре и привреде као и побољшање спровођења политика у области социјалне инклузије. Активности на терену спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (UNOPS).

Општине обухваћене програмом – Нови Пазар, Ивањица, Нова Варош, Прибој, Пријепоље, Рашка, Сјеница и Тутин на југозападу Србије, као и Прокупље, Блаце, Житорађа, Куршумлија, Лесковац, Бојник, Власотинце, Лебане, Медвеђа, Црна Трава, Врање, Босилеград, Бујановац, Владичин Хан, Прешево, Сурдулица, Трговиште, Брус, Алексинац, Гаџин Хан, Дољевац, Мерошина, Сврљиг, Бабушница, Бела Паланка и Књажевац на југоистоку земље.

Извор: www.europeanprogres.org

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]