Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Конкурс за финансирање омладинских волонтерских пројеката у циљу подстицања активизма и волонтирања младих

Објављено 24.09.2018.

heart_ilustracijaРесурс центар за Јужнобанатски и Београдски округ, Центар за грађанско деловање, у сарадњи са Канцеларијом за младе Града Панчева, Канцеларијом за младе општине Бела Црква, Канцеларијом за младе општине Обреновац, Младим истраживачима Србије, Организацијом за развој каријере и омладинског предузетништва „Connecting“, Фондацијом за младе Обреновца, Организацијом за промоцију активизма „ОПА“, Удружењем студената са хендикепом, Организацијом „Компас – Креативни омладински центар Панчева за борбу против сиде“ и уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта, у оквиру програма МЛАДИ СУ ЗАКОН расписује Конкурс за финансирање омладинских волонтерских пројеката у циљу подстицања активизма и волонтирања младих.

Ако сте креативни, храбри, хумани, ако желите да омогућите квалитетнији живот вршњацима и вршњакињама, младима, али и другим суграђанима и суграђанкама у својој локалној заједници и имате између 15 и 30 година, учествујте у програму МЛАДИ СУ ЗАКОН који се реализује девету годину заредом у циљу подстицања активизма и волонтирања младих широм Србије!

Теме конкурса

Конкурс је намењен креативним младим људима, који кроз активно учешће и волонтерско ангажовање желе да у својој локалној средини:

  • учествују у уређењу јавних простора у којима млади проводе слободно време или других простора од јавног интереса и/или организују активности за локалну заједницу, а нарочито за младе у тим просторима
  • учествују у акцијама заштите животне средине (нпр. кампање за скретање пажње на уочени проблем, промотивне акције чишћења и уређења јавних површина, едукације о заштити животне средине…)
  • промовишу међугенерацијску сарадњу
  • промовишу разумевање, толеранцију и једнаке шансе за све младе (активности отворене за све, које укључују младе из различитих мањинских и етничких група, младе са тешкоћама у развоју…)
  • промовишу здраве и безбедне стилове живота (нпр. активности у природи, кампање о репродуктивном здрављу, о безбедности на интернету, едукативне радионице о превенцији вршњачког насиља и слично…)
  • организују ИКТ едукацију (ИКТ – информационе и комуникационе технологије, тј. активности усмерене ка вршњацима, старијима…)
  • промовишу солидарност и хуманост (према социјално угроженим групама, особама са инвалидитетом, мигрантима и другим угроженим групама).

Шта су омладински волонтерски пројекти (ОВП)?

Под омладинским волонтерским пројектима се подразумевају краткорочне волонтерске активности које доприносе позитивним променама у локалној заједници и које пружају одговор на проблеме и потребе друштва, а које реализују млади узраста 15 до 30 година. Активности у ОВП су отворене за све младе људе без обзира на порекло, пол, националност или другу особеност, непрофитне су и у складу са Законом о младима и Националном стратегијом за младе.

Ко може да се пријави?

На конкурс се могу пријавити удружења младих и неформалне омладинске групе састављене од најмање пет чланова, као што су ђачки или студентски парламенти, разне омладинске секције и друге групе младих са територије Јужнобанатског и Београдског округа. Неформалне омладинске групе морају имати минимум једну пунолетну особу.

Износ средстава, време примене и финансирање пројеката

Предложени омладински волонтерски пројекти би требало да буду спроведени у периоду од 29. октобра 2018. до 1. марта 2019. године.

Вредност једног омладинског волонтерског пројекта може износити између 30.000,00 и 100.000,00 динара.

Начин пријављивања

Пошаљите попуњен образац за писање предлога идеје омладинског волонтерског пројекта до 4. октобра 2018. године на email: nvocegrad@yahoo.com или поштом на следећу адресу: Раденка Ранковића 13, 11500 Обреновац, са назнаком: „МЛАДИ СУ ЗАКОН – пријава на конкурс“.

Пројектне идеје које прођу админстративну проверу и буду позитивно оцењене од стране Комисије, улазе у наредну фазу која подразумева развијање пројектне идеје у коначан предлог одмладинског волонтерског пројекта. Ресурс центар ће подносиоцима таквих идеја пружити менторску подршку да унапреде своју идеју и развију коначан предлог пројекта, који се Ресурс центру шаље најкасније до 25. октобра 2018. године.

Након достављања коначног предлога пројекта, комисија коју формира Ресурс центар за Јужнобанатски и Београдски округ одабраће најмање 8 омладинских волонтерских пројеката који ће бити финансирани у Јужнобанатском и Београдском округу.

Коначни резултати конкурса, односно предлози ОВП који ће бити финансирани биће објављени до 29. октобра 2018. године.

Више информација о пропозицијама конкурса и начину вредновања пројектних идеја потражите на адреси www.cegrad.org

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]