Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Ликовни конкурс за календар ЕУ ПРО програма за 2020. годину „Моја европска заједница“ (рок: 15.11.2019)

Објављено 15.10.2019.

Likovni konkurs za kalendar EU PRO programa za 2020. godinu „Moja evropska zajednica“Уз подршку Европске уније развојни програм ЕУ ПРО отворио је наградни ликовни конкурс за ученике и ученице средњих школа и гимназија из 99 градова и општина* на тему „Моја европска заједница“, како би подстакао младе да боље сагледају своје локалне заједнице и увиде проблеме са којима се суочавају њихови суграђани и суграђанке из осетљивих група.

Конкурс се традиционално организује тринаести пут са циљем да се подстакне креативност, али и активизам младих из локалних самоуправа укључених у програм, те да се талентовани ђаци, као и школе које подржавају креативно стваралаштво младих, награде.

Овогодишња тема пред средњошколце и средњошколке ставља задатак да у својим заједницама препознају које групе становништва су на неки начин занемарене или искључене из друштвених токова, односно којима је потребна помоћ,  а затим и да предложе и креативно прикажу идеје како би могло да им се помогне и тако допринесе да буду равноправни чланови/ице друштва. Такође, ђаци могу да прикажу и примере добрих пракси унапређења социјалне укључености који се већ спроводе  у њиховим заједницама.

Најбољи радови по оцени жирија наћи ће се на страницама календара ЕУ ПРО-а за 2020. годину, док ће њихови аутори и ауторке бити награђени лаптоп и таблет рачунарима и мобилним телефонима. ЕУ ПРО путем конкурса позива и школе да организују интерна школска такмичења на којима ће изабрати радове за учешће на конкурсу, а школа која се буде показала као најбоља у ангажовању и организацији добиће као награду лаптоп и пројектор.

Конкурс је отворен до 15. новембра 2019. године, а проглашење победника, додела награда и промоција календара биће организовани у децембру

Сазнајте више о пропозицијама ликовног конкурса за календар ЕУ ПРО-а за 2020.

Активности ЕУ ПРО-а, програма који доприноси равномернијем друштвено-економском развоју Србије, Европска унија подржава са укупно 25 милиона евра. Програм има за циљ да допринесе повећању конкурентности микро и малих предузећа, побољшању пословног окружења и унапређењу социјалне кохезије у 99 јединица локалне самоуправе, у два региона: Региону Шумадије и западне Србије и Региону јужне и источне Србије. Активности на терену спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (UNOPS).

——-
*Александровац, Алексинац, Аранђеловац, Ариље, Бабушница, Бајина Башта, Баточина, Бела Паланка, Блаце, Богатић, Бојник, Бољевац, Бор, Босилеград, Брус, Бујановац, Црна Трава, Чачак, Чајетина, Ћићевац, Ћуприја, Деспотовац, Димитровград, Дољевац, Гаџин Хан, Голубац, Горњи Милановац, Ивањица, Јагодина, Кладово, Кнић, Књажевац, Коцељева, Косјерић, Крагујевац, Краљево, Крупањ, Крушевац, Кучево, Куршумлија, Лајковац, Лапово, Лебане, Лесковац, Лозница, Лучани, Љиг, Љубовија, Мајданпек, Мали Зворник, Мало Црниће, Медвеђа, Мерошина, Мионица, Неготин, Ниш, Нова Варош, Нови Пазар, Осечина, Параћин, Петровац на Млави, Пирот, Пожаревац, Пожега, Прешево, Прибој, Пријепоље, Прокупље, Рача, Рашка, Ражањ, Рековац, Сјеница, Смедерево, Смедеревска Паланка, Сокобања, Сурдулица, Свилајнац, Сврљиг, Шабац, Топола, Трговиште, Трстеник, Тутин, Уб, Ужице, Ваљево, Варварин, Велика Плана, Велико Градиште, Владимирци, Владичин Хан, Власотинце, Врање, Врњачка Бања, Зајечар, Жабари, Жагубица, Житорађа.

Извор: www.eupro.org.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]