Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Одржан 3. Рок камп за девојчице

Објављено 13.08.2019.

Završni koncert 3. Rok kampa za devojčiceТрећи Рок камп за девојчице, јединствени пројекат у овом делу Европе, завршен је у суботу, 20. јула, финалним концертом на Платоу испред Дома културе у Књажевцу. Рок камп за девојчице је трајао од 14. до 20. јула, а девојчице су биле смештене у Дому ученика средњих школа у Књажевцу.

Девојчице су у Дом ученика средњих школа у Књажевцу стигле у недељу, 14. јула, и одмах су са менторкама одабраних инструмената почеле да уче или увежбавају свирање. То су наставиле и у понедељак, како би од уторка биле подељене у бендове са којима су вежбале до концерта. У оквиру Рок кампа за девојчице ове године по први пут је примењана нова методологија – девојчице су саме писале музику и текст за песме које су премијерно извеле у суботу на концерту. Поред тога, оне су осмислиле и имена својих бендова, као и оригиналне логое који су се нашли на програмским књижицама са текстовима који су подељени публици у суботу пред концерт. На писању текстова, као и на вокалној техници, ове године је са девојчицама радила Тамара Којић, једна од организаторки кампа.

Менторски тим је и ове године предводила бубњарка Селена Симић, која је уједно и вођа организационог тима, а поред ње ту су биле и Биљана Шуњка (бубањ), Марија Николић (клавијатуре), Исидора Димић (клавијатуре), Ана Драгићевић (бас гитара), Niuvys Sabournin Perez (бас гитара), Тијана Милојевић (гитара), Вања Анџић (гитара) и Мила Вељић (звук и концертна продукција). Ове године камп је посетила и председница Светске алијансе Рок кампова за девојчице Џен Стивенс и девојчицама, као и организатокама, пружила велику подршку.

Поред музичких радионица, као и претходне две године, девојчице су похађале и различите едукативне радионице, те су тако гостујући едукатори били Урош Савић Каин из Београдског центра за људска права, који је са девојчицама разговарао о људским правима; Јелена Мемет, суоснивачица Алтернативног центра за девојке, одржала је радионицу о безбедности на интернету, док је новинарка Balkanrock потала Ивана Божић држала предавање о уводу у музичко новинарство. Девојчице су на савладавању треме пред овогодишњи концерт радиле заједно са Тамаром Којић, једном од организаторки Рок кампа за девојчице.

На завршном концерту треће генерације Рок кампа за девојчице су наступиле у бендовима Аутскулерке, Blood rush, Инфракт, Toxic Taste, Pretty Little Rockers, Black Eye, Nightmare и SatinS, изводећи редом по први пут оригинално написане песме „Мрзим школу”, „High Voltage”, „Срце”, „Pure Gasoline”, „Your Time”, „Страхови”, „Ноћна мора” и „Комшиница”. Подршку су им из публике пружиле и девојчице из претходне две генерације, као и многобројни родитељи, пријатељи/це, посетиоци/тељке и медији.

Организациони тим ове године чиниле су Татјана Николић, вођа пројекта, задужена за фандрејзинг, финансије и едукативни програм, Селена Симић, такође ангажована око комплетне организације кампа, кординаторка међународне сарадње, али пре свега вођа менторског тима и одговорна за нову методологију кампа, Маша Перуничић, координаторка комуникације са родитељима, смештај, превоз и исхрану девојчица, Тамара Којић, техничка директорка, водитељка завршног концерта и менторка за певање, Катарина Митић, задужена за комуникације и односе са медијима, Олга Бошков, задужена за друштвене мреже, Тијана Милојевић, такође задужена за технику, Сандра Николић, специјална педагошкиња и психотерапеуткиња као подршка у раду са девојчицама на кампу, и Ема Кецман, докторка. Током читавог трајања кампа, са тимом је била и професионална фотографкиња Александра Игњатович, која се побринула да девојчице имају фотографије за памћење!

Трећи Рок камп за девојчице подржали су U.S. Embassy Belgrade, Mama Cash, FRIDA | The Young Feminist Fund, Ерсте Банка Србија, Министарство културе и информисања и фирма Falc East. Поред тога, партнери пројекта су штампарија Прото, Дом ученика средњих школа Књажевац, Дом културе Књажевац, Coca-Cola, Анђели колачи, Miss Pops и компанија Статовац. За визуелни индентитет овогодишњег кампа била су задужене Марица Буцек и Ивана Поповић. Медијски покровитељ трећег Рок кампа за девојчице био је музички портал Balkanrock.

Извор: www.femix.info

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]