Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Отворен конкурс за Фемиксету 9 (рок: 5.2.2021)

Објављено 02.02.2021.

Femikseta 9FEMIX је расписао конкурс за ново издање компилације Фемиксета. Позив је отворен за све бендове и музичарке из Србије који желе да учествују са својим новијим песмама на издању компилације домаће женске ауторске музике Фемиксета 9!

Фемиксета је годишња компилација песама композиторки, кантауторки и бендова са женским ауторским учешћем. Ова компилација биће девета у низу, пратећи претходних осам издатих у периоду 2010-2020. године. Будући да представља искључиво кантауторке и/или бендове у којима је присутно женско ауторство на нивоу текста и/или музике, Фемиксета је јединствен пројекат на домаћој активистичкој и музичкој сцени. Сва претходна издања можете послушати на Bandcamp страници.

Рок за слање песама за овогодишње издање Фемиксете је 5. фебруар.

Ана Јанковић (Stray Dogg), Ана-Марија Цупин и Милена Милутиновић (Репетитор) и Катарина Митић (Femix) чине селекторски тим који је овог пута заменио једну селекторку компилације. Овај селекторски тим имаће задатак да од песама које буду учествовале на конкурсу одабере најбоље и Фемиксету 9 учини јединственом.

Учешће на овогодишњој Фемиксети не подразумева само објављивање песме на компилацији, већ додатну медијску и радијску промоцију свих учесница и учесника, учешће на овогодишњем Фемиx Фесту, едукативна предавања о музичком бизнису за све учеснице и учеснике, као и подршку за даљи потенцијални рад са домаћим издавачким кућама.

Ново издање Фемиксете ће и ове године бити део Music Freedom Day-а, који се обележава 3. марта. Freemuse, независна интернационална организација која заговара слободу уметничког изражавања, покренула је Music Freedom Day као глобалну прославу људског права на музичко изражавање.

Уколико сте заинтересовани да резервишете свој бесплатан примерак Фемиксете, расположени да учествујете у промоцији конкурса и компилације или имате оригиналну идеју, јавите се на femixinfo@gmail.com.

Критеријуми за учешче на компилацији:

1) Песме које имају право учешћа на компилацији Фемиксета 9 морају бити ауторско дело кантауторке, ауторке инструменталне музике, или бенда са женским ауторским учешћем у креирању текста и/или музике из Србије. Не прихватају се обраде.

2) Бендови и музичке ауторке могу на овој компилацији да буду представљени са по једном ауторском композицијом, трајања до 5:00 минута. Композиције могу да буду било ког ауторског приступа и стила, под условом да не заговарају нетрпељивост и насиље. Фемиксета је жанровски разнолика компилација! Како бисте боље разумели на шта се под тим мисли, преслушајте претходна издања.

3) Бендови и музичарке чије су се композиције нашле претходних година на Фемиксетама добродошли су да конкуришу опет, а наравно Femix прижељкује и нове!

4) Услов је да композиције нису снимљене пре 1. јануара 2020. године, а то може да буде студијски, у потпуности софтверски или уживо (али задовољавајућег квалитета) снимљени запис.

Свако од досадашњих издања имало је свој оригинални визуелни идентитет за који су биле заслужне младе дизајнерке и визуелне уметнице: Мања Лекић, Тамара Брчић, Анђела Грабеж, Милица Мрвић, Александра Нинковић и Natalia Zwick, Ксенија Пантелић, Маја Горачинска, а ове године за омот диска биће задужена Анђела Јанковић. Анђела Јанковић рођена је 1998. у Београду. Студент је четврте године на Факултету примењених уметности у Београду, смер графички дизајн. Бави се дигиталном илустрацијом. Њени радови објављени су у часописима „Политикин забавник”, „Одисеја“, српско издање „Le Monde diplomatique”, „Лицеулице”. Учествовала је на бројним међународним изложбама, међу којима су Међународно бијенале илустрације „Златно перо Београда“, PDP Creative Media Conference у Новом Саду као и Фестивал илустрације „Илустрофест“. Добитница награде за најбољу илустрацију у категорији лични пројекти на Илустрофесту за 2019. годину, као и Похвале „Међународно златно перо Београда“ на 50. Златном перу Београда 2019. године.

Издање Фемиксете 9 подржао је Princ Claus фонд за културу и развој, а рад FEMIX-a дугорочно подржава међународни фонд Mama Cash. Нову Фемиксету Femix поново објављује у партнерству са независном интернационалном организацијом Freemuse која заговара слободу уметничког изражавања.

Више информација о пројекту, конкурсу и техничким пропозицијама потражите на femix.info

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]