Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Проглашени добитници награде ВИРТУС за 2013. годину

Објављено 21.01.2014.

VIRTUS logoНа свечаној церемонији у хотелу Хајат Београд проглашени су добитници награда ВИРТУС за корпоративну филантропију за акције и програме који су спроведени током 2013. године. Главну награду – за допринос на националном нивоу – уручио је амбасадор Делегације Европске уније у Србији Мајкл Давенпорт. Награде су додељене у свих 8 категорија, а ево списка добитника:

ВИРТУС награда за допринос на националном нивоу

НИС а.д. Нови Сад, номинована од стране Удружења за локални развој из Каменице, за финансијску подршку локалним заједницама у којима НИС послује кроз програм друштвено одговорног пословања под називом “Сарадња ради развоја”. Кроз овај програм НИС је током 2013. године подржао 145 пројеката у укупном износу од 88 милиона динара, као и програм подршке науци и образовању “Енергија знања”. НИС је номинован и за акцију корпоративне филантропије у којој су запослени и компанија заједно прикупили 4.7 милиона динара од којих су купљена 23 CTG апарата, који  су распоређени у породилишта широм Србије.

ВИРТУС награда за допринос локалној заједници

Еуробанк а.д. Београд, номинована од Фондације „Ана и Владе Дивац“, за допринос акцији „Велико срце“ у којој су својим клијентима, кроз употребу јединствене MasterCard картице, пружили прилику да подрже обнову дечијих игралишта у државним вртићима широм Србије. До сада се за ову картицу одлучило 22.000 клијената, а из тих средстава је само у току протекле године обновљено 10 игралишта.

ВИРТУС награда за мало и средње предузеће

Слободна зона Пирот а.д. за подршку пројектима организација цивилног друштва, помоћ суграђанима за трошкове лечења, за финансијску подршку реализацији спортских активности, омогућавање стручних пракси школама и факултетима, као и за учешће у пројекту “АДБ Мултиплатформ” са циљем смањења загађења животне средине при транспорту.

ВИРТУС награда за дугорочно партнерство између профитног и непрофитног сектора

Телеком Србија а.д. за сарадњу и партнерство са организацијом Достигнућа младих у Србији које је омогућило ученицима широм Србије да кроз теоријску и практичну наставу науче принципе функционисања бизниса, истовремено их подстичући да самостално осмишљавају и развијају своје идеје. Сарадња се одвијала током целе године кроз менторства и такмичење „Пословни изазов“ које је омогућило средњошколцима да реалне пословне проблеме реше уз менторску подршку.

ВИРТУС награда за допринос социјалном укључивању

Делта Холдинг д.о.о., номинована од стране удружења родитеља деце и младих са сметњама у развоју “Ево рука”, за уређење локалног инклузивног центра “Место сусрета” у склопу првог Националног дана давања. Донацијом у новцу и ангажовањем извођача радова с којима компанија сарађује, потпуно је уређен објекат у ком ће деца са сметњама у развоју и њихови родитељи из Земун поља, Добановаца и Угриноваца добити подршку кроз ваншколске активности и иновативне сервисе подршке.

ВИРТУС награда за најиновативнији пројекат

Концерн Бамби а.д. за акцију “Јуху! Игралишта“ која је покренута са жељом да се деци улепшају омиљена места за игру како би имала што боље услове за одрастање и бављење спортом. У току трајања акције, компанија Бамби је издвајала по 1 динар од продаје чоколадице “Јуху Плазма” које је потом улагала у сређивање оних игралишта која су добила највише гласова посетилаца званичне Бамби Јуху! Facebook странице.

ВИРТУС награда за волонтирање

Banca Intesa а.д. Београд која континуирано спроводи волонтерске акције у оквиру корпоративног волонтерског програма Intesa од срца. Најмасовнија волонтерска акција Банке “Запакуј поклон – измами осмех” реализује се самостално док се еколошке акције најчешће реализују у сарадњи с партнерима из цивилног сектора. Уочи Нове 2013. године, запослени Банке направили су 2.000 пакетића које су тимови Banca Intesa Деда мразова и помоћника уручили малишанима у 8 основних школа и у једном вртићу. Пројекат је закључен са 2.024 сати волонтирања и уз 1.124.000,00 динара материјалних донација.

ВИРТУС награда за медијски допринос

Екапија д.о.о., номинована од Банке хране, као медијска кућа која од свог оснивања поклања значајну пажњу промоцији давања и рада за опште добро. Кроз рубрику “Филантропи”, овај портал истиче све друштвено одговорне компаније и њихове филантропске акције. Рубрика је током целе године била веома активна, а нове вести се уносе готово свакодневно.

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]