Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Ново издање Фемиксете је у припреми! КОНКУРС ЈЕ ОТВОРЕН (рок: 20.5.2016.)

Објављено 13.05.2016.

femikseta_6FEMIX програм за афирмацију женског стваралаштва позива бендове и музичарке из Србије да учествују својим новијим песмама на новом издању компилације домаће женске ауторске музичке продукције Фемиксета 6.0!

Позивамо бендове са женским ауторским учешћем, кантауторке и музичарке да пошаљу своје новије песме на конкурс за ново издање компилације које ће бити објављено у јуну. Шесто издање Фемиксете биће објављено у сарадњи са Миксер Фестивалом, а уз подршку Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије.

Овогодишњи Миксер фестивал одвија се под слоганом Осетљиво друштво, снажно обојен темама родне равноправности и женског стваралаштва, друштвене једнакости, отвореног дијалога, муликултуралности и ефикаснијег решавања конфликта.

Након што су се у тој улози нашле Огњенка Лакићевић, Милица Митић и Бојана Вунтуришевић, велико нам је задовољство што ће овогодишња селекторка Фемиксете бити Ида Престер! Ида ће у предстојећем периоду преслушавати приспеле нумере и направити коначни одабир оних које ће се наћи на компилацији.

Рок за слање песама је 20. мај, а списак песама које ће се наћи на компилацији биће објављен 27. маја 2016. године. Као и претходних година, Фемиксета ће бити доступна у штампаном и online издању, са могућношћу бесплатног слушања и преузимања. На претходним издањима Фемиксете учествовало је преко 70 различитих бендова и женских музичких имена и она се сва налазе се порталу www.femix.info, а последње и на платформи Bandcamp. Позивамо вас да их преслушате, уколико већ нисте то учинили!

Свако од досадашњих издања имало је свој оригинални визуелни идентитет за који су биле заслужне младе дизајнерке и визуелне уметнице Мања Лекић, Тамара Брчић, Анђела Грабеж, Милица Мрвић и Александра Нинковић, а ове године за омот диска брине се Natalia Zwick.

Уколико сте заинтересовани да резервишете свој бесплатан примерак Фемиксете, расположени да заједно промовишемо компилацију на радио таласима, порталима и свиркама или имате оригиналну идеју, јавите нам се на femixinfo@gmail.com.

Критеријуми за учешче на компилацији:

1) Песме које имају право учешћа на компилацији Фемиксета 6.0 морају бити ауторско дело кантауторке, ауторке инструменталне музике, или бенда са женским ауторским учешћем у креирању текста и/или музике из Србије. Не прихватају се обраде.

2) Бендови и музичке ауторке могу на овој компилацији да буду представљени са по једном ауторском композицијом, трајања до 5:00 минута. Композиције могу да буду било ког ауторског приступа и стила, под условом да не заговарају нетрпељивост и насиље. Фемиксета је жанровски разнолика компилација! Како би сте боље разумели на шта мислимо под тиме, баците поглед на претходна издања.

3) Бендови и музичарке чије су се композиције нашле претходних година на Фемиксетама добродошли су да конкуришу опет, а наравно прижељкујемо и нове!

3) Услов је да композиције нису снимљене пре 2015. године, а то може да буде студијски, у потпуности софтверски или уживо (али задовољавајућег квалитета) снимљени запис.

Техничке напомене:

Композиције се шаљу као .wav фајлови (44.100 Hz / 16-bit), преко сајта Wetransfer. Адреса за слање фајла је femixinfo@gmail.com, а након преузимања фајла пошиљаоцу ће стићи обавештење о преузимању.

Приликом слања композиција преко Wetransfer-а обавезно је организатору у посебној e-mail поруци послати и следеће информације:
– назив песме/композиције
– име бенда, кантауторке или композиторке
– текст песме, уколико постоји
– место сталног боравка и деловања бенда/ауторке
– у случају бенда, име ауторке текста и/или музике
– продукција/дискографска кућа, уколико постоји
– контакт e-mail и телефон
– кратка биографија или опис бенда/ауторке

Уколико је песма већ издата, било би добро да се консултујете са издавачем око процедуре и услова објављивања и на Фемиксети 6.0, а ту вам FEMIX тим нуди и своју асистенцију.

FEMIX је програм афирмације женског стваралаштва који је 2010. године покренула “Организација за промоцију активизма”, активна у оквиру Независне културне сцене Србије, Кровне организације младих Србије и Регионалне мреже културних родних пракси. Као прва иницијатива те врсте у региону, Фемиксета је покренута 2010. године са идејом да пружи релевантан пресек кроз женско музичко стваралаштво у Србији, настало у оквирима независне и самосталне продукције.

За више информација контактирајте Машу Перуничић из FEMIX-а на femixinfo@gmail.com или 060/3338-160.

Жељно ишчекујемо ваше песме!

FEMIX, Миксер фестивал и Ида Престер!

femix.info

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]