Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Норвешка за вас: Подршка почетницима у пословању и постојећим предузећима за развој кроз набавку опреме и увођење услуга (рок: 10.7.2019)

Објављено 06.06.2019.

Norveška za vas - logoУ оквиру пројекта „Подршка Краљевине Норвешке развоју Западног Балкана – Норвешка за вас – Србија” отворен је Јавни позив „Подршка почетницима у пословању и постојећим предузећима за развој кроз набавку опреме и увођење услуга“.

Циљ Јавног позива је допринос уравнотеженијем друштвено-економском развоју у Србији кроз повећаје могућности запошљавања и подршку социјалној кохезији у мање развијеним подручјима, а очекује се побољшање пословања постојећих предузећа и оснивање нових пословних субјеката, као и отварање најмање 70 радних места.

Ко може да се пријави?

Почетници у пословању и постојећа предузећа из 91 локалне самоуправе обухваћене пројектом: Алексинац, Алибунар, Бабушница, Бач, Бајина Башта, Баточина, Бела Црква, Бела Паланка, Блаце, Богатић, Бојник, Бољевац, Босилеград, Брус, Бујановац, Црна Трава, Чока, Ћићевац, Ћуприја, Деспотовац, Димитровград, Дољевац, Гаџин Хан, Голубац, Ириг, Ивањица, Кладово, Кнић, Књажевац, Коцељева, Ковачица, Ковин, Краљево, Крупањ, Кучево, Куршумлија, Лебане, Лесковац, Лозница, Лучани, Љиг, Љубовија, Мали Иђош, Мали Зворник, Мало Црниће, Медвеђа, Мерошина, Мионица, Неготин, Нова Црња, Нова Варош, Нови Бечеј, Нови Пазар, Оџаци, Опово, Осечина, Параћин, Петровац на Млави, Пландиште, Прешево, Прибој, Пријепоље, Прокупље, Рашка, Ражањ, Рековац, Сечањ, Сјеница, Смедеревска Паланка, Сокобања, Србобран, Сурдулица, Свилајнац, Сврљиг, Шид, Тител, Трговиште, Трстеник, Тутин, Уб, Варварин, Велика Плана, Велико Градиште, Владичин Хан, Владимирци, Власотинце, Жабаљ, Жабари, Жагубица, Житиште, Житорађа.

Вредност и трајање пројекта

Укупан буџет позива износи 798.000 долара.

  • LOT 1: Подршка почетницима у пословању – индикативни укупни износ доступних средстава је 399.000 USD (у динарима). Максимална вредност по гранту је 11.400 USD (у динарима)
  • LOT 2: Подршка унапређењу продуктивности постојећих предузећа и отварању нових радних места – индикативни укупни износ доступних средстава је 399.000 USD (у динарима). Максимална вредност по гранту је 11.400 USD (у динарима)

Сви пројекти који буду добили финансијску подршку трајаће највише 12 месеци.

Учешће корисника у трошковима

За LOT 1 корисници су у обавези да дају готовински удео у трошковима пројекта у износу од 10% укупно прихваћених трошкова пројекта.

За LOT 2 корисници су у обавези да дају готовински удео у трошковима пројекта у износу од 20% укупно прихваћених трошкова пројекта.

Како се пријавити?

Преузмите детаљне информације о позиву, као и пријавне формуларе са интернет странице www.norveskazavas.org.rs.

Пошаљите попуњене пријавне формуларе и пратећу документацију у складу са условима позива до 10. јула 2019. на rsoc.applications@unops.org.

Уколико имате питања, захтев за појашњење пошаљите најкасније до 26. јуна 2019. на rsoc.cfp.clarifications@unops.org.

Пројекат „Подршка Краљевине Норвешке развоју Западног Балкана – Норвешка за вас – Србија ” двогодишњи је пројекат који финансира Краљевина Норвешка, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (UNOPS). Општи циљ пројекта је да допринесе уравнотеженијем друштвено-економском развоју у Србији кроз повећање могућности за запошљавање, пружи подршку социјалној кохезији и унапреди локалну инфраструктуру у мање развијеним подручјима. Посебна пажња ће се посветити укључивању младих, жена и рањивих група у тржиште рада. Пројекат ће, такође, допринети успостављању оквира информационе безбедности електронске управе у Србији. Пројекат је осмишљен тако да се спроводи на територији неразвијених подручја у Србији, у укупно 91 локалној самоуправи које спадају у трећу и четврту групу према степену развијености.

Више информација и конкурсну документацију потражите на www.norveskazavas.org.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Актуелности

Блог

Earlier
RBC podržava nove preduzetnike i preduzetnice na njihovom preduzetničkom putu
Razvojni biznis centar Kragujevac od 2018. godine uključen je u realizaciju evropskog programa Erazmus za mlade preduzetnike (Erasmus for Young [...]
Сре, јул 31, 2019
Source: Inkluzija blog
Znak pitanja App
U prethodna 2 teksta pisala sam o nastanku Znak pitanja App, kako se prave kvizovi („Znak pitanja – Učenje kroz [...]
Чет, јул 18, 2019
Source: Inkluzija blog
Biljana Mladenović
Piše: Biljana Mladenović, zamenica menadžerke i ekonomska analitičarka, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije „Na ono što [...]
Пет, јун 28, 2019
Source: Inkluzija blog
Znak pitanja App
U prethodnom blogu „Znak pitanja – Učenje kroz igru” govorili smo o specifičnostima i mogućnostima Znak pitanja aplikacije koja se [...]
Уто, јун 18, 2019
Source: Inkluzija blog
Znak pitanja App
Rad sa decom je izazovan i zahteva puno kreativnosti i raznovrsnog materijala kako bi savladavanje gradiva i učenje bilo lako, [...]
Пет, мај 17, 2019
Source: Inkluzija blog

Актуелна документа

Извештај о дигиталној укључености у Републици Србији за период од 2014. до 2018. године
јул, 2019 arrow right pdf [619 KB]
57. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
јун, 2019 arrow right link arrow right pdf [296 KB]
Децилна анализа потрошње и прихода у Републици Србији за период 2006-2017. године
јун, 2019 arrow right pdf [2 MB] arrow right docx [4 MB] arrow right xlsx [83 KB]
Програм за креирање образовних политика на основу података и резултата истраживања – Зборник истраживачких радова
мај, 2019 arrow right pdf [4 MB]
56. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
мај, 2019 arrow right link arrow right pdf [277 KB]
Родна анализа наставних програма и уџбеника за српски језик од првог до четвртог разреда основне школе
март, 2019 arrow right pdf [2 MB]
Трећи национални извештај о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва у Републици Србији за период 2014-2017. године
фебруар, 2019 arrow right pdf [5 MB]
Национални акциони план запошљавања за 2019. годину
фебруар, 2019 arrow right pdf [762 KB]
Индекс родне равноправности у Републици Србији
децембар, 2018 arrow right pdf [8 MB]
Награда за допринос развоју свих облика приступачности 2017/2018 – брошура
новембар, 2018 arrow right pdf [2 MB]