Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Пријавите се као предавач на међународној конференцији „Дигитално образовање 2021” (рок: 10.3.2021)

Објављено 12.02.2021.

Konferencija "Digitalno obrazovanje 2021"

Са задовољством вас позивамо на конференцију „Дигитално образовање 2021“, коју организујемо, сада по други пут, са циљем да окупимо образовно васпитну заједницу у Србији, али и региону, и заједно радимо на унапређењу квалитета образовања кроз употребу информационо-комуникационих технологија (ИКТ). Догађај ће се одржати онлајн, 8-10 априла, 2021. године.

Напомена: На сајту www.edtech.center ће бити постављени директни линкови ка догађају

Пријавите се да будете предавач

Уколико сте запослени или активни у сектору образовања и васпитања, током конференције „Дигитално Образовање 2021” имате могућност да учесницима представите своје знање, идеје и искуства, било да се односе на тренутно актуелна збивања и начин на који сте одговорили на изазове онлајн образовања, било да се тема односи на примену ИКТ под уобичајеним околностима, а представља иновацију у примени. Позивамо вас да се пријавите за предаваче конференције „Дигитално Образовање 2021”. Пријављивање ће трајати до 10. марта 2021. године, а врши се путем пријавног формулара.

Организатори и партнери

Као и претходне године, у организовању конференције „Дигитално Образовање 2021”, поред Центра за образовне технологије на Западном Балкану, учествују и Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Завод за унапређивање образовања и васпитања, Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва, Привредна комора Србије и Фондација Петља, уз подршку компанија Microsoft и Oracle, али и других партнера. „Дигитално образовање 2021” је део регионалне иницијативе „Дигитално образовање за Западни Балкан 2020”, чије спровођење је подржао Балкански фонд за демократију у Србији.

Циљеви конференције

„Дигитално Образовање 2021” има за циљ да окупи образовно-васпитну заједницу и компаније које имају производе намењене образовања, и да се кроз тродневни програм успостави размена знања и искустава, изазова и потреба са лица места, прикажу иновативне приступе у раду и праксама, представе наставне методе примене ИКТ алата у образовању.

Циљ нам је да подржимо учешће свих актера у образовању у дигиталном добу како би заједно подстакли креативност и иновације, допринели квалитету образовно васпитног рада, осавременили процес учења и на што бољи начин искористили могућности нових технологија у образовању.

Програм конференције

Конференција ће бити подељена у три дана. Програм ће обухватити заједничке теме попут националних и европских смерница, стандада и препорука, примера из региона и панел дискусију на тренутно актуелне теме образовања на даљину. Такође, програм ће садржати 4 виртуелне собе, подељене по нивоима образовања, односно 4 програма намењена предшколском, основном и средњем, високом и инклузивном образовању. Паралелно са овим програмом, одвијаће се и виртуелни сајам током ког ће излагачи имати могућност да представе своја решења и производе.

Конференција је акредитована од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања. Детаљније о темама прочитајте на сајту конференције.

Детаље о програму претходно организоване конференције „Дигитално образовање 2020” можете пронаћи овде.

Сајамски програм

Поред тематског програма намењеног предшколском, основном и средњем, високом и инклузивном образовању, конференција „Дигитално образовање 2021“ ће током тродневног програма имати и сајамски програм, у оквиру којег ће учесници конференције моћи да се упознају са најновијим производима и решењима намењене образовању уз присуство бројних ИКТ компанија и образовних институција које ће представити најновија технолошка решења.

Пријаве за учеснике конференције

Уколико желите да посетите овај догађај, молимо вас да се пријавите путем пријавног формулара, а пријављивање је отворено до 5. априла 2021. године. Учешће на конференцији је бесплатно, предавања ће бити на српском и енглеском језику, а за учеснике конференције су обезбеђени сертификати о учешћу.

Edtech2020 Западни Балкан (EdTech Western Balkans Awards EWBA)

Центар за образовне технологије Западни Балкан, заједно са партнерима, покреће Edtech2020 Западни Балкан (EdTech Western Balkans Awards EWBA), регионалну иницијативу са циљем препознавања и признавања иновативних примера примене дигиталних технологија у формалном и неформалном образовању. Edtech2020 ЗБ има за циљ да пронађе, укаже и истакне изузетне личности, производе и пројекте који су директно утицали и направили искорак у динамичном сектору дигиталних технологија у формалном и неформалном образовању.

Прикључивањем иницијативи Edtech2020 Западни Балкан, учесници добијају могућност да њихов рад, ангажовање или производ буду препознати и означени ознаком изузетности, што се потврђује ознаком квалитета, додељеном од стране стручне комисије и образовне заједнице. Чланове стручне комисије чине представници надлежних образовних институција организатора Edtech2020 Западни Балкан иницијативе: представници Центра за образовне технологије на Западном Балкану, Министарства просвете, науке и технолошког развоја; Завода за унапређивање образовања и васпитања; Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања и Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва.

Детаљније о Edtech2020 Западни Балкан можете прочитати овде. Пријављивање је отворено путем пријавног формулара.

Питања о било ком делу конференције и/или сајма „Дигитално образовање 2021″ можете упути на hello@edtech.center. Додатне информације о конференцији и EdTech центру можете пронаћи на сајту или Фејсбук страници.

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]