Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Телефонско саветовалиште за родитеље „Хало Беба” добило нову мобилну апликацију

Објављено 20.01.2021.

Halo Beba - logoОмиљено телефонско саветовалиште за родитеље „Хало Беба” добило је нову мобилну апликацију, интерактивни водич кроз родитељство и развој малог детета са низом садржаја и новим искуством учења за родитеље.

Кроз апликацију „Хало Беба – Ваш сапутник у родитељству“ родитељи  ће добити ажурирани и персонализовани садржај који се односи на праћење раста и развоја детета у раном узрасту, дојење, исхрану, имунизацију, планирање лекарских прегледа, идеје за подстицање развоја кроз игру, разговор, читање са децом, одговоре на родитељске забринутости и много других тема. Информације и савети су засновани на најновијим светским сазнањима о развоју детета, а UNICEF-ови еминентни стручни сарадници прилагодили су их за родитеље у Србији.

UNICEF у Србији је апликацију развио у партнерству са Градским заводом за јавно здравље и компанијом Нордеус, а Регионална канцеларија UNICEF-а ће, уз надоградњу за вишејезичност, омогућити коришћење и у земљама у региону. Посетите Google Play Store и преузмите мобилну апликацију.

„Поносна сам што покрећемо мобилну апликацију ‘Хало Беба’, решење осмишљено да помогне родитељима у доношењу добрих одлука о својој деци и да их подржи у свакодневним рутинама. Апликација је настала у партнерству компаније Нордеус, Градског завода за јавно здравље Београда и UNICEF-а. Апликација је доступна 24 сата седам дана у недељи, што је од посебног значаја у овим изазовним временима. Поклањамо је родитељима у Србији за срећну Нову годину да бисмо их подржали и омогућили једнаке шансе за свако дете“, изјавила је Дејана Костадинова, директорка UNICEF-а у Србији.

Компанија Нордеус је стратешки партнер UNICEF-а дуже од шест година.

„Када смо увидели да велики број родитеља зове сервис ‘Хало Беба’ за савете који се могу решити једноставним информацијама и да то одузима време за подршку озбиљнијим бригама родитеља, схватили смо да се овај изазов лако може решити дигиталним производом. Група родитеља из неколико тимова Нордеус-а радила је заједно са Градским заводом за јавно здравље Београд и UNICEF-ом на идентификовању и бољем разумевању потреба родитеља мале деце, наших будућих корисника, и сагледавању техничких потреба за постављање одговарајуће дигиталне плаформе. Помогли смо да се сва ова сазнања споје у рани прототип мобилне апликације који је коришћен као почетна тачка за њен даљи развој. Обезбедили смо и неоходна средства“, рекао је Милош Пауновић, специјалиста за корпоративну друштвену одговорност у Нордеусу.

Родитељи ће, као и до сада, моћи телефоном да позову „Хало беба“ саветовалиште и од патронажних сестара које су запослене у овом сервису добију одговоре на сва питања која се односе на прве године бебиног живота.

Телефонско саветовалиште „Хало Беба“ отворено је 2001. године захваљујући пуној техничкој и логистичкој подршци UNICEF-а, а од 2007. године у целини га финансира Град Београд.

„Телефонско саветовалиште ’Хало Беба’ је услуга на коју смо посебно поносни. Град Београд подржава рад овог саветовалишта од самог почетка његовог оснивања 2001. године, уз подршку UNICEF-а. Ова услуга сада представља и сталну ставку буџета Града. ‘Хало Беба’ телефонско саветовалисте и ‘Хало Беба’ апликација део су концепта Београда као ’паметног града’ – града који лако понуди решење потреба својим грађанима. Наставићемо да ослушкујемо потребе и захтеве родитеља, да унапређујемо постојеће, и да развијамо нове, брзе и ‘паметне’ услуге, посебно у овим изазовним временима када је подршка родитељима још потребнија“, рекао је проф. др Зоран Радојичић, градоначелник Београда.

Саветовалиштем „Хало Беба“ руководи Градски завод за јавно здравље Београд који континуирано унапређује квалитет здравствене заштите мајке и детета у Београду и Србији кроз већу отвореност здравствене службе ка породици и заједници.

„Ова апликација представља још један искорак саветовалишта ’Хало Беба’, пре свега у погледу доступности важних информација за родитеље у сваком тренутку. На тај начин сви заједно пружамо велику подршку младим родитељима у периоду када им је помоћ итекако потребна и остварујемо наш заједнички циљ, добро здравље и благостање најмлађих и њихових породица уз подршку, љубав, безбедно и стимулативно окружење“, истакла је проф. др Душанка Матијевић, директорка Градског завода за јавно здравље Београд.

Извор: www.unicef.org

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]