Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Јавни позив за кандидовање представника ОЦД за учешће у конференцији „Покрени се. Повежи се. Активирај се. Промишљање Европе и Западног Балкана“

Објављено 07.08.2017.

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom - logoКанцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије, као национална контакт тачка за програм Европске уније „Европа за грађане и грађанке” у Србији, и Београдска отворена школа, као корисник оперативног гранта у оквиру овог ЕУ Програма, организују 18. и 19. септембра 2017. године у Београду регионалну конференцију под називом „Покрени се. Повежи се. Активирај се. Промишљање Европе и Западног Балкана“ („Move.Link.Engage. Rethinking Europe and Western Balkans“). Конференција се одржава уз подршку програма „Европа за грађане и грађанке” и амбасаде Краљевине Шведске у Републици Србији.

Циљ конференције је да промовише и охрабри регионални приступ решавању заједничких друштвених проблема, посебно кроз програм ЕУ „Европа за грађане и грађанке”, као један од важних инструмената који могу бити коришћени за јачање сарадње регионалних актера. Конференција такође тежи да допринесе унапређењу реформи које се спроводе у региону у оквиру европских интеграција, а посебно да подстакне активно учешће ОЦД у овим процесима и развијену сарадњу између јавног и цивилног сектора. Тематски део конференције обухвата области као што су: дебата о будућности ЕУ, Берлински процес, улога цивилног друштва у процесу европских интеграција, перспективе за јачање регионалне сарадње младих, као и регионална сарадња на пољу заштите животне средине.

Првог дана конференције предвиђена је радионица за упознавање и умрежавање организација цивилног друштва из Србије и региона, које ће у неколико радних група радити на развијању пројектних идеја у оквиру програма „Европа за грађане и грађанке”. На овај начин, учесници конференције имаће прилику да се упознају са кључним аспектима овог ЕУ програма, процесом развоја пројектних апликација у оквиру овог ЕУ програма, као и да успоставе партнерства са колегама из региона.

Радни језик конференције енглески, а нацрт агенде је доступан овде.

Позивају се представници организација цивилног друштва заинтересовани да активно учествују на споменутој радионици а затим и на остатку конференције, да попуне пријавни формулар. Пријавни формулар се састоји из основних података о учеснику, профилу организације цивилног друштва из које долази и нацрта пројектне идеје и потребно је попунити га на енглеском језику.

Попуњене формуларе потребно је послати најкасније до 17. августа 2017. године у 15:00 часова на адресу sanja.atanaskovic@civilnodrustvo.gov.rs, са назнаком „Пријава за конференцију Move.Link.Engage 2017”.

Будући да је број учесника који ће имати прилику да присуствује конференцији, а нарочито првом делу који се односи на умрежавање самих организација и развијање пројектних идеја у оквиру ЕУ програма „Европа за грађане и грађанке“ врло органичен, посебна Комисија, састављена од представника Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом и Београдске отворене школе, извршиће селекцију организација, на основу достављених пријава.

Изабраним учесницима конференције који долазе изван Београда биће обезбеђен смештај за време трајања конференције, а путни трошкова биће рефундирани у висини цене повратне аутобуске карте.

Више информација о Програму „Европа за грађане и грађанке” доступно је на сајту Канцеларије. За сва додатна питања заинтересовани могу контактирати Сању Атанасковић Опачић, из Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије, на наведену електронску адресу или путем телефона (011) 3130 968.

Више информација потражите на www.civilnodrustvo.gov.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]