Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Јавни позив за учешће на регионалној конференцији „Citizens & Culture: Fuse. Transform. Revive!“ (рок: 12.3.2019)

Објављено 05.03.2019.

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom - logoНАПОМЕНА: Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије је ПРОДУЖИЛА РОК за пријављивање за учешће на регионалној конференцији у Пловдиву. Нови рок је 12. март 2019. године.

Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије, као национална контакт тачка за програм Европске уније „Европа за грађане и грађанке“ у Србији, позива организације цивилног друштва, јединице локалне самоуправе и представнике културних, образовних и научних институција са територије Републике Србије да пријаве своје представнике за учешће на регионалној конференцији „Citizens & Culture: Fuse. Transform. Revive!“ у оквиру поменутог програма, коју организује у сарадњи са Министарством културе Републике Бугарске.

На регионалној конференцији која ће се одржати у Пловдиву (Бугарска) 28-29. марта 2019. године промовисаће се сарадња Пловдива као европске престонице културе 2019. године и Новог Сада као европске престонице културе 2021. године, као и сам програм „Европа за грађане и грађанке“. Учесници и учеснице ће имати прилику да се упознају са успешним пројектима у области културе у оквиру овог програма и размене идеје за будуће пројектне предлоге, заједно са потенцијалним партнерима из Србије и Бугарске. Радни језик конференције ће бити енглески.

Организатори су у могућности да покрију трошкове смештаја и пута (превоз минибусом и 2 ноћења у Пловдиву) за највише 10 представника/ца организација цивилног друштва и локалних самоуправа. Потенцијални кандидати и кандидаткиње треба да доставе попуњен пријавни формулар у којем ће објаснити пројектну идеју коју би желели да развију на скупу или локалне проблеме које желе да реше заједничким пројектом. Пријавни формулар треба да буде попуњен на енглеском језику.

Пријаве треба послати електронским путем најкасније до 12. марта 2019. године на мејл адресу jelena.todorovic@civilnodrustvo.gov.rs.

Комисија Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом ће од пристиглих пријава одабрати најбоље и о резултатима обавестити све кандидате.

Главни приоритети Програма “Европа за грађане и грађанке“ су да допринесе да грађани/ке разумеју Европску унију, њену историју и различитости, као и промовисање европског грађанства и унапређење грађанског и демократског учешћа на нивоу ЕУ. Посебни приоритети Програма су подизање свести у погледу сећања, заједничке историје и вредности, као и циља Уније којим се промовишу мир, њене вредности и добробит њених народа подстицањем расправа, промишљања и развоја мрежа. Посебан акценат се ставља и на подстицање демократског и грађанског учешћа на нивоу Уније, развоју грађанског разумевања поступка доношења политика Уније и подстицању могућности друштвеног и међукултурног ангажовања и волонтирања на нивоу Уније. Кликните за више информација о самом програму.

За сва додатна питања заинтересовани могу контактирати Јелену Тодоровић, саветницу у Групи за међународну сарадњу и европске интеграције, на горе наведену електронску адресу или путем телефона (011) 3130 968.

Кликните да преузмете:

Извор: civilnodrustvo.gov.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]