Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Значај предузетништва у креирању инклузивног друштва – Трибина у оквиру пројекта Social Impact Award

Објављено 10.03.2017.

SIA tribina

„Ако те занима шта је то друштвено предузетништво и како оно доприности инклузивнијем друштву придружи нам се на трибини „Друштвеним предузетништвом до инклузивнијег друштва“ у среду, 15. марта на Филозофском факулету у Београду (сала 308) са почетком у 18:30 часова.

Причаћемо о томе како изгледа слика друштвеног предузетништва у Србији, а затим ће друштвене предузетнице представити шта је то што оне раде да допринесу укључивању маргинализованих групација у друштву. Представићемо ти и Social Impact Award програм – прилику да и ти претвориш своју страст у одрживо решење за друштвене проблеме. Ако смо те заинтересовали, пријави се на трибину путем овог линка, а можеш запратити и нашу Фејсбук страницу и пратити шта се дешава на сцени друштвеног предузетништва у Србији и свету.

Ивана Станчић – Смарт Колектив

Дипломирала је социологију на Филозофском факултету у Београду, а више од 15 година активна је у цивилном сектору и верује да сваки појединац може бити носилац промена у друштву. Од 2009. године прикључује се тиму Смарт колектива и ангажује на пројектима развоја друштвеног предузетништва у Србији кроз промоцију овог концепта, оснаживање друштвених предузећа и заговарање за развој повољнијег окружења. Од 2013. године координира рад социјалног предузећа Добра торба.

Николета Косовац – Лицеулице

Након дугогодишњег рада у бројним домаћим и страним магазинима и радио станицама, београдским маркетиншким агенцијама, пожелела је да ради нешто у шта заиста верује и то пронашла у друштвеном предузећу Лицеулице – првим уличним новинама у Србији. Једна је од покретача иницијативе Мој комшија без крова, сарадница Центра за политике еманципације, Центра за развој социјалних политика – Кликактив и стручна консултанткиња за PR, комуникације и стратешко планирање бројних организација цивилног друштва у Србији и региону.

Аница Спасов – Кухиња на точковима

Удружење ,,Наша кућа” основано је 2007. у Београду и бави се обезбеђивањем услова за социјалну инклузију особа ометених у интелектуалном развоју. Организацију су основали родитељи деце са сметњама у развоју, с намером да реализују најважнију услугу – дневни боравак за младе у коме они, кроз индивидуалне планове подршке, усвајају нова знања, подижу ниво социјалног дијалога и компетенције, самоодговорности, с циљем да се осамостале у уобичајеним животним активностима и припреме за радно ангажовање. Ради социјалне и економске инклузије својих чланова, покренули су Радионицу за производњу картонских амбалажа и папирних кеса, као и Кухињу на точковима – сервис за доставу топлих оброка старим и тешко покретним особама.

Social Impact Award је едукативни програм и такмичење идеја за студенте којим желимо да развијемо и имплементирамо иновативна решења за друштвене и еколошке проблеме, који спроводи организација Разливалиште. Наша мисија је да промовишемо дух друштвеног предузетништва кроз едукацију, подршку и повезивање младих до 30 година. Ако желиш да сазнаш више о Social Impact Award посети наш сајт или фејсбук страницу.

Пројекат Social Impact Award спроводи организација Разливалиште, у сарадњи са ERSTE Stiftung-ом, Austrian Development Agency, Impact Hub Vienna, Coca Cola Hellenic, ЕРСТЕ Банком, Alma Quattro, Економским факулетом Универзитета у Београду, а уз подршку Факултета организационих наука Универзитета у Београду и Смарт Колектива.“

Извор: socialimpactaward.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]