Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Конкурс за избор омладинских делегата Србије у Уједињеним нацијама (рок: 12.8.2018)

Објављено 03.08.2018.

UN_serbian_youth_delegate_logoУдружење за Уједињене нације Србије спроводи пројекат за избор два омладинска делегата у УН, уз принцип родне равноправности, на основу јавног конкурса и дефинисаних критеријума, са мандатом од једне године.

Након више година заговарања, пројекат је успостављен 2017. године у сарадњи са Министарством спољних послова и Министарством омладине и спорта Републике Србије. Партнери пројекта 2018. године су Омладински савез удружења „Нови Сад омладинска престоница Европе – OPENS“, Кровна организација младих Србије  и Национална канцеларија за младе.

Изабрани млади представници Републике Србије на заседањима у УН у које су укључени млади, обављаће улогу на волонтерској основи и у службеним контактима заступаће интересе Србије у УН и представљаће потребе младих у Србији. Статус младих делегата биће у нивоу саветника за питања младих, а платформу ће припремати у консултацијама са субјектима омладинске политике и у дијалогу са вршњацима широм земље, кроз учешће на различитим догађајима.

Циљ пројекта је подстицање укључивања младих у државну омладинску политику и преузимање друштвених обавеза, преко изражавања интереса младих кроз улогу омладинског представника у државној делегацији у УН, као и континуирано обучавање нових младих лидера за промене. Статус омладинских делегата у УН охрабриће активизам и потпуније учешће младих у друштвеном животу, а њихова улога оствариваће се у три фазе: припрема; учешће у комитету Генералне скупштине и на скуповима за младе у систему УН; извештавање, преношење искуства и припрема избора следећих делегата.

Избор омладинских делегата Србије у Уједињеним нацијама

Процес одабира младих делегата састојаће се из 3 фазе:

Јавни конкурс

Удружење за Уједињене нације Србије организоваће јавни конкурс за заинтересоване младе од 18 до 28 година. Приликом пријаве кандидати/киње ће попуњавати онлајн упитник на енглеском језику. Питања у упитнику ће кореспондирати критеријумима за избор који су успостављени првим циклусом у пројекту подржаном од стране Министарства омладине и спорта. Део упитника биће кратки есеји о раду и приоритетима омладинских делегата у УН, као и подаци особа које су спремне да дају академску препоруку и препоруку о раду у другим организацијама, на програмима и пројектима.

Тестирање

Од свих пријављених кандидата/киња, на основу рангирања апликација у складу са критеријумима, у ужи избор ће проћи одређени број кандидата/киња (једнак број мушких и женских) који ће бити позвани на тестирање. Поред провере познавања омладинске политике и области рада УН, знања енглеског језика, биће и интерактивни део о спремности за успешан рад на међународним скуповима.

Интервјуи

Неколико најуспешнијих кандидата/киња са тестирања (једнак број мушких и женских) биће позвани на интервју, након којег ће бити донета коначна одлука о одабиру 1 мушког младог представика и 1 женске младе представнице. Комисију за интервјуе чиниће представници Удружења за Уједињене нације Србије, партнерских организација на пројекту, Министарства спољних послова, Министарства омладине и спорта Републике Србије и агенција УН у Србији.

На конкурс се могу пријавити млади од 18 до 28 година, који су држављани Републике Србије, са пребивалиштем на територији Републике Србије, а владају активним знањем енглеског језика, добро познају омладинску политику у Србији, познају систем Уједињених нација, имају претходно искуство у омладинском активизму, остварују успех у образовању и редовно испуњавају обавезе током школовања, имају постигнуте резултате у ваннаставним активностима и друга достигнућа значајна за програм омладинских делегата у УН.

Начин и рок подношења пријава

Неопходно је да заинтересовани кандидати/киње попуне онлајн ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР на енглеском језику на овом ЛИНКУ.

Након слања попуњеног електронског Пријавног формулара, обавезно је да заинтересовани кандидати/киње пошаљу актуелну биографију (до 2 стране) на мејл: unyouthdelegate@unaserbia.rs.

Конкурс је отворен до 12. августа 2018. године.

Више информација о пропозицијама конкурса потражите на unaserbia.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]