Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

ЛИЦЕУЛИЦЕ: Претплатимо се и подржимо 10 тешко запошљивих жена

Објављено 20.09.2018.

LUL_donacijeПочела је прва ЛИЦЕУЛИЦЕ online crowdfunding кампања!

Ако сте бар једном на београдским и новосадским улицама срели уличне продавце и продавачице новина у плаво-наранџастим прслуцима – онда сигурно знате шта је ЛИЦЕУЛИЦЕ.

ЛИЦЕУЛИЦЕ већ 8 година финансијски оснажује стотине маргинализованих суграђана и суграђанки. Ипак, 80% продаваца часописа су мушкарци јер продаја на улици није увек сигурна и одржива опција за многе жене. Зато ЛИЦЕУЛИЦЕ има нови задатак – да у своје програме подршке укључи више жена. Постаните пријатељ фонда ЛИЦЕУЛИЦЕ и директно допринесите промени у животима његових корисница.

ЛИЦЕУЛИЦЕ прикупља 500.000 динара које ће му омогућити да до краја године обучи и упосли 10 жена на свим пословима који се тичу претплата на самом магазину.

Успешна кампања омогућиће да до краја 2018. године ЛИЦЕУЛИЦЕ купи потребну опрему, обучи и ангажује 10 жена и девојака које ће обављати све послове око припреме претплата и повећати број магазина који се дневно шаље за 150%.

Свако ко буде подржао ЛИЦЕУЛИЦЕ, добија нешто заузврат и постаје део Wall of fame/Зида славних – секције на сајту часописа где ће бити фотографије свих подржавалаца кампање. За све вас који се одлучите да подржите ЛИЦЕУЛИЦЕ, а да не наручите претплату – ЛИЦЕУЛИЦЕ вам поклања један број магазина и магнет за фрижидер, као знак захвалности.

Фонд ЛИЦЕУЛИЦЕ већ 8 година помаже онима који најтеже долазе до посла, водећи се принципима социјалног предузетништва. Људи са којима ради суочавају се с разноврсним проблемима, од физичког и менталног инвалидитета, преко бескућништва, дуготрајне незапослености, борбе с болестима зависности или су корисници/е психијатријских услуга. ЛИЦЕУЛИЦЕ  помаже онима којима је то најпотребније тако што им пружа посао, сигурност и социјализацију какву многи од њих нису имали.

Међутим, ЛИЦЕУЛИЦЕ се није зауставило на томе. Свакодневним састанцима и окупљањима у својим просторијама одржава блиске везе с продавцима којима нуди различите врсте психосоцијалног и економског оснаживања, тренинге и радионице намењене унапређењу комуникационих вештина, финансијском описмењавању, итд. ЛИЦЕУЛИЦЕ верује да је могућност да се заради кључни корак на путу ка стабилности и бољем животу и због тога одабира активни метод подршке, уместо задовољавања пуком хуманитарном помоћи, која сама по себи не решава проблем.

Организација Лицеулице од 2010. године реализује програме директне подршке маргинализованим групама, са циљем њихове веће економске и социјалне укључености. Програм се реализује кроз више активности, а највидљивија од њих је издавање магазина Лицеулице (47 бројева до сада) и његова дистрибуција кроз специфичну мрежу продаваца и продавачица (социјално угрожене и маргинализоване особе), који зарађују половину од сваког продатог примерка, док се остатак средстава користи за штампање нових примерака и реализацију програма подршке за кориснике/це, као што су дневна психосоцијална подршка, радионице и обуке за стицање нових вештина, итд. Магазин Лицеулице је успео да се профилише као јединствена медијска платформа у целом региону, намењена афирмацији активизма и промоцији вредности грађанског друштва. У протеклом периоду Лицеулице је успело да обезбеди посао и зараду, психо-социјалну и економску подршку за више од 300 појединаца и појединки. Дистрибутивна мрежа се константно шири, а тренутно броји око 100 продаваца и продавачица, који продају приближно 9.000 примерака магазина по броју. Лицеулице је активно у асоцијацијама Мрежа социјалне економије – SENS Међународна асоцијација уличних новина, Независна културна сцена Србије – НКСС и Међународна мрежа уличних новина.

Више информација о раду органзације ЛИЦЕУЛИЦЕ потражите на сајту www.liceulice.org.

Прикључите се кампањи и донирајте на www.donacije.rs/projekat/liceulice2018

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]