Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Отворене пријаве за летњи камп иновација „Ја имам идеју” (рок: 4.8.2019)

Објављено 19.06.2019.

Ja imam ideju - promotivna grafikaЈединствени камп иновација „Ја имам идеју”, који повезује екологију, дизајн, технологију и предузетништво, инспирише децу да креирају иновативна еко решења помоћу мобилних апликација!

KIDHUB, дечји креативни хаб, организује први летњи камп иновација и ИТ предузетништва „Ја имам идеју” за децу узраста од 13 до 17 година. Камп ће се одржати од 9. до 31. августа на две локације – у Еколошком центру „Радуловачки” и у Impact Hub-у Београд.

Током три недеље интензивног едукативног програма, ученици и ученице основних и средњих школа ће научити како да реше проблем из области циркуларне економије (новог приступа који обједињује економију и управљање отпадом) дизајнирањем и програмирањем мобилне апликације.

Програм кампа се састоји из три целине: „Еко дизајн – Циркуларна решења за будућност”, „Програмирање мобилних апликација у MIT App Inventor алату” и „Дизајнирање прототипа и израда пословног плана”.

Централна тема је циркуларна економија (12. Циљ одрживог развоја Уједињених нација), јер је то једна од кључних тема за опстанак живог света на планети Земљи и пружа велику могућност за креирање креативних послова будућности који су важни управо за децу и младе. По завршетку кампа, на завршном догађају 31. августа биће проглашена најбоља решења, а једно од њих добиће шансу да буде реализовано захваљујући партнерима кампа.

Кроз рад са стручњацима/кињама и менторима/кама, полазници и полазнице ће кроз занимљив спој примењење екологије, дизајна, технологије и предузетништва научити не само како да добрим идејама могу да мењају свет, већ ће боравити у природи, сазнати много о њеном очувању, упознаће нове пријатеље и пријатељице с којима ће заједно научити да стварају и учине свет у коме живимо бољим местом. Научиће, пре свега, како да нове технологије примене као креативан алат за решавање конкретног друштвеног проблема.

Програм летњег кампа је намењен девојчицама и дечацима различитих интересовања, јер обухвата друштвене, природне науке, дизајн и креативно предузетништво. Са њима ће радити стручњаци и стручњакиње из области педагогије, дизајна, електротехнике, ИТ предузетништва и одрживог развоја.

Летњи камп „Ја имам идеју” један је од победника Суперсте+ програма који реализују Ерсте банка и Траг фондација. Школу је подржао VIP Mobile, а партнери кампа су Impact Hub, Еко центар Радуловачки и Цефин – Центар за финансијску едукацију и оснаживање.

Пријаве су отворене до 4. августа. Кликните да приступите онлајн пријави.

Цена тронедељног кампа иновација „Ја имам идеју” износи 24.000 РСД. KIDHUB је обезбедио укупно шест стипендија: уз подршку организације Достигнућа младих у Србији, партнера програма, обезбеђено је пет стипендија у оквиру партнерског програма „Girls in IT”, а KIDHUB је омогућио још једно бесплатно учешће на програму.

Све информације о летњем кампу иновација „Ја имам идеју” и о распореду активности можете добити путем бројева телефона 064 138 96 16 и 064 266 96 70 или адресе skola@kidhub.rs.

Летњи камп „Ја имам идеју” организује KIDHUB – дечји хаб посвећен оснаживању креативног потенцијала деце узраста од 7 до 18 година и унапређењу запошљивости младих кроз иновативне образовне програме који интегришу ИТ, STEAM (наука, технологија, инжењерство, уметност, метематика), мејкер образовање, дизајн, социјалне иновације и креативно предузетништво. KidHub је део глобалне едукативне мреже Designathon Works©, а у едукативним програмима ове организације до сада је учествовало 700 деце узраста од 7 до 18 година.

Више информација на www.kidhub.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]