Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Позив за пријаве за учешће на рок кампу за девојчице (рок: 18.6.2017)

Објављено 12.06.2017.

rok_kamp_za_devojcice_femixПозив за пријаве за учешче на првом Рок кампу за девојчице у овом делу Европе је отворен!

Камп ће одржати од 21. до 27. августа 2017. године на Авали код Београда, у одмаралишту „Шупља стена”. Намењен је девојчицама узраста од 10 до 14 година из свих места у Србији које се интересују за рок музику и које желе да науче основе свирања или да се усаврше у свирању једног од четири инструмента: гитаре, бас гитаре, клавијатура или бубњева. Претходно музичко образовање није пресудно, али јесте важно да је девојчица музикална и да има осећај за ритам. Није неопходно поседовање сопственог инструмента, али уколико девојчица има инструмент може га понети и свирати на њему.

Посебно су добродошле девојчице које су од раније показивале интересовање и таленат за бављење музиком али из било ког разлога нису имале већ прилику да то своје интересовање испоље и развију даље. Организатори охрабрују сваку различитост међу полазницама и охрабрују да се слободно пријаве девојчице које се по било ком својству разликују од већине. Никакве личне карактеристике неће бити повод за дискриминацију: националност, вероисповест, физичке карактеристике и друго. Важно је да девојчица разуме српски језик и да је физички способна да свира изабрани инструмент.

Осим радионица на којима ће девојчице учити основе свирања гитаре, бас гитаре, клавијатуре или бубњева, у програму су и факултативне радионице певања, писања текстова, компоновања и упознавања са музичком и техничком опремом. На кампу ће гостовати и друге музичарке и музичари осим менторки које ће имати могућност да упознају и разговарају. Током кампа биће направљена серија фотографија и видео материјала које ће добити саме учеснце, али које ће бити објављени и у медијима и на друштвеним мрежама као ширење информације о постојању кампа, охрабрење другим девојчицама да се бави музиком, као и најава за следеће издање кампа.

Последњег дана кампа, 27. августа, на отвореној сцени одмаралишта „Шупља стена” на Авали одржаће се јавни наступ девојчица учесница кампа на којем су добродошли родитељи, баке и деке, породице, пријатељи/це, медији и сви заинтересовани посетиоци!

Вођа менторског тима је Селена Симић, двадесетпегодишња бубњарка из Смедерева. Селена Симић је завршила средњу музичку школу „Корнелије Станковић” у Београду, џез одсек за удараљке и дипломирала на Факултету за медије и комуникације. Наступала је годинама са бендовима Фанданго и Вибратор у рикверц, а сада свира у саставима Nemesis, Goatmare & the Hellspades, и Раскид13. Дугогодишња је чланица и сарадница бубњарског бенда Драгољуба Ђуричића „Балканска лавина”. У Београду, Смедереву и Панчеву током 2015. године водила је четири циклуса бесплатних бубњарских радионица за девојчице за којима је владало велико интересовање како учесница тако и медија.

Иза кампа стоји тим младих Организације за промоцију активизма у оквиру програма за афирмацију женског стваралаштва FEMIX. Менторски тим чиниће 8 домаћих музичарки млађе генерације које су све и музички образоване и активне у неком од актуелних бендова са алтернативне сцене.

Пројекат је један од десет победника конкурса Клуб Суперсте за 2016. у оквиру програма Суперсте.нет. Пријатељи кампа су Општина Врачар, Дисциплина и Реконструкција Женски фонд и многи појединци и појединке. За више информација о кампу пишите на femixinfo@gmail.com или позовите на 060/3338-160.

Трајање и динамика конкурса

Позив за пријаве траје од недеље, 4. јуна до недеље 18. јуна. Сва три елемента пријаве морају бити послата до 18. јуна најкасније.

Сви који буду послали пријаве у том року биће информисани о резултатима избора у ужи круг до 21. јуна. Skype или Viber видео интервјуи са девојчицама и родитељима (законским старатељима) у ужем кругу биће одржани између 21 и 23. јуна. Коначно обавештење о примљеним девојчицама биће објављено на сајту www.femix.info, Facebook страници „Рок камп за девојчице” и послато имејлом свима који су били у ужем кругу 25. јуна.

Начин пријављивања

Пријаве се шаљу тако што:

а) Девојчица сними кратак видео (до 5 минута) у којем се представи и одговара на питања:

  1. да ли се бавиш музиком и на који начин?
  2. зашто желиш да учествујеш на рок кампу за девојчице?
  3. ко је твој/а омиљени/а музичар/ка или бенд?
  4. када би основала свој бенд, како би се он звао?
  5. чиме желиш да се бавиш и где да будеш кад порастеш?

и тај видео постави на неку од друштвених мрежа које користи – Youtube / Facebook/ Twitter / Инстаграм / са hashtagom #rokkampzadevojcice, или уколико не жели да видео буде јаван пошаље га преко сајта wetransfer.com, Dropbox-а или Google Drive-а на email femixinfo@gmail.com.

б) Родитељ или законски старатељ попуни google упитник на овом линку. Линк ка упитнику налази се и на сајту www.femix.info

ц) Родитељ или законски старатељ попуни, потпише и пошаље скенирану сагласност за учешће девојчице на email femixinfo@gmail.com. Текст сагласности налази се у прилогу конкурса као и на сајту www.femix.info. У случају да су родитељи разведени неопходно је послати сагласност оба родитеља.

Више информација о конкурсу, котизацији и начинима плаћања потражите на адреси www.femix.info

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]