Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Фонд Б92 активирао платформу за online донирање

Објављено 29.05.2014.

donacije.rsФонд Б92 пустио је у рад нови сајт Donacije.rs чији је циљ да повеже грађане донаторе и непрофитне, друштвено одговорне пројекте у Србији у циљу прикупљања донација на најједноставнији могући начин. Путем овог сајта, могуће је донирати новац без одласка у банку или пошту и без компликованих процедура. Уместо тога, слање донације врши се преко Интернета уз помоц картица Visa, Maestro и MasterCard на начин који је уобичајен за овакве online трансакције.

Због актуелне ситуације сајт Donacije.rs тренутно искључиво подржава акције и пројекте везане за санирање стања изазваног катастрофалним поплавама. У овом тренутку можете донирати новац за активности Фонда Б92 на помоћи грађанима као што су обезбеђивање воде за пиће, чишћење и дезинфекција или помоћ бебама угрожених овом катастрофом. Ускоро ће на сајту бити објављени пројекти других организација које раде на помоћи грађанима из угрожених подручја.

По окончању кризе, Donacije.rs ће се вратити својој примарној намени и подржавати пројекте из домена социјалне и здравствене заштите, инклузије, предузетништва младих и маргинализованих група, активизма, културе и уметности, екологије и других облика јавног ангажмана и друштвене одговорности. Сајт је отворен за пројекте организација цивилног друштва, фондација, привредних субјеката, удружења грађана и институција, а једини услов је да пројекти, за које се прикупљају донације грађана, буду непрофитни и на корист друштвене заједнице.

Сајт који се налази на адреси www.donacije.rs покренут је уз помоћ организације Балкански фонд за демократију  (Balkan Trust for Democracy). Сајт је развијала компанија DooApp, а простор на серверу донирала је компанија Mainstream. Ова платформа користи Banca Intesa сигурни механизам за online плаћање, а подржана је од стране Српског Филантропског Форума који окупља фондације и организације заинтересоване за развој доброчинства у Србији.

Платформом Донације, Фонд Б92 ће, пре свега, подржавати рад и пројекте мањих организација у Србији које и са минималним средствима унапређују живот своје заједнице. Фонд Б92 посебно жели да истакне значај личне иницијативе и индивидуалне филантропије, као једног од ослонаца друштвене солидарности и да тако ојача филантропску заједницу у нашој земљи.

Радом ове платформе координира Одбор за донације вршећи одабир пројеката којима ће бити пружена могућност да спроведу кампању скупљања средстава на сајту. Платформу оперативно и технички води Фонд Б92.

Циљ платформе јесте да прикаже конкретне пројекте који су фокусирани на рад у поплављеним подручјима на радовима санације, а који прикупљају средства у износу до 1.000.000 динара. Уколико имате информацију о специфичним, конкретним пројектима и иницијативама које су у потрази за финансирањем, обратите се Гордану Пауновићу на gordan@b92.net.

Посетите www.donacije.rs и донирајте!

Извор: Фонд Б92

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

12.11.2021.

Одржан Београдски Ignite „УКЉУЧИ се online 9“

44. Beogradski Ignite „Uključi se online 9“

Београдски Ignite „УКЉУЧИ СЕ online 9“, који су организовали Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије и Удружење грађана „Србија у покрету“, одржан је 9. новембра 2021. године…

 
0 Коментари

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]