Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Конкурс за активности каријерног вођења и саветовања за допуњено издање приручника и базе активности КВиС (рок: 15.7.2020)

Објављено 21.05.2020.

karijera - ilustracijaEuroguidance центар Европске мреже за подршку каријерном вођењу и саветовању позива све који осмишљавају и спроводе активности каријерног вођења и саветовања – ауторе/ке активности каријерног вођења и саветовања – да пријаве своје активности за допуњено издање приручника „Каријерно вођење и саветовање“ и Базе активности КВиС.

Циљ конкурса је препознавање и представљање активности КВиС које су већ успешно реализоване у школама и другим образовним установама како би наставницима и тренерима били водиља у реализацији активности.  Овај приступ „од практичара за практичаре” обезбеђује применљивост представљених активности уз уважавање специфичности окружења институције и потреба ученика, младих и одраслих у нашем образовном систему.

Конкурс представља наставак ранијих активности Euroguidance центра године када су расписивани конкурси за Приручнике „Каријерно вођење и саветовање – приручник за наставнике средњих школа“  из 2014. и „Каријерно вођење и саветовање – приручник за наставнике основних и средњих школа“ из 2019. године и пратећу Базу активности КВиС.

На конкурс је могуће пријавити активности КВиС попут радионица, трибина, предавања и сличних активности које су аутори и ауторке осмислили и реализовали у склопу редовних активности у својим организацијама. Аутори/ке могу пријавити више активности, уколико се циљеви и исходи сваке од активности разликују.

Теме активности које се могу пријавити на Конкурс

На Конкурс је могуће пријавити активности које су намењене:

 • унапређењу вештина управљања каријером код одраслих: полазници функционалног основног образовања одраслих и одрасли старији од 30 година
 • унапређењу вештина управљања каријером код младих (узраст 15 до 30 година)
 • унапређењу вештина управљања каријером код ученика, младих и одраслих из осетљивих група
 • активностима чији је циљ подршка информисаности родитеља ученика основних и средњих школа о каријерном развоју и начинима на које могу да подрже своје дете.

На конкурс је такође могуће пријавити активности за ученике основних и средњих школа које имају за циљ унапређивање вештина за управљање каријером у следећим областима:

 • самопроцена личних карактеристика и начини за њихово представљање
 • тражења и процене информација о свету рада и образовања.

Како пријавити активност за базу и приручник?

Пријава активности каријерног вођења и саветовања за базу и приручник трајаће до 15. јула, а врши се попуњавањем регистрационог формулара.

Пријаве ће се разматрати како буду пристизале и аутори ће по редоследу пристизања пријава добијати повратну информацију о својој активности. Све пријаве које буду пристигле до среде, 15. јула 2019. године у 23:59 биће узете у разматрање за базу и Приручник који ће бити објављени током јесени 2020. године.

Критеријуми за укључивање активности у базу и приручник

Све пријављене активности ће разматрати стручна комисија Euroguidance центра у складу са следећим критеријумима:

 • Усаглашеност са темом и облашћу КВиС – пријављена активност представља пример активности каријерног вођења и саветовања;
 • Релевантност циљева и исхода пријављене активности;
 • Усклађеност примењених метода и техника рада са дефинисаним циљевима и исходима;
 • Могућност репликације примера праксе у другим срединама;
 • Јасност и прецизност описа активности тако да омогућава другим наставницима спровођење/прилагођавање наведене активности на основу датог описа.

Након разматрања, аутори/ке ће добити повратну информацију и могуће сугестије за унапређивање пре објављивања, укључујући и језичка прилагођавања и сл. Све активности које након овог корака буду испуњавале напред наведене критеријуме и за које аутори доставе потребне сагласности биће објављене у бази и електронском издању Приручника.

Уколико се утврди да је било која изјава подносиоца била неистинита Фондација Темпус задржава право да дисквалификује ту пријаву.

Иако ова иницијатива има за циљ пре свега подстицање размене добрих пракси међу наставницима, и као таква има некомерцијалан и нетакмичарски карактер, три активности које по мишљењу Комисије најуспешније испуњавају критеријуме ће бити свечано проглашене у склопу Годишње националне Euroguidance конференције. Сви аутори ће добити потврду о објављивању њихове активности у бази и приручнику, уз могућност да се у наредном периоду укључе у додатне активности у организацији Euroguidance центра (умрежавање, стручно усавршавање, семинари…).

Више информација потражите на euroguidance.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Блог > <

Earlier
SIPRU_BLog
Više puta sam u tekstovima pisao o bavljenju muzikom i kako sam počeo da učim da sviram na klavijaturama. Sada [...]
Пон, авг 10, 2020
Source: Inkluzija blog
Vukašin Kolarević
Seoske sredine ne nude mnogo mogućnosti za pronalazak kvalitetnog radnog mesta. Tačka ili zarez? Ne treba nam zarez, jer ne [...]
Пет, авг 07, 2020
Source: Inkluzija blog
43. Beogradski Ignite "Uključi se br. 8"
Transkript govora Ane Ivanović na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Hvala Timu za socijalno uključivanje [...]
Сре, авг 05, 2020
Source: Inkluzija blog
Tamara Savović - BG Ignite
Transkript govora Tamare Savović na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Večeras ću predstaviti Sigurnu kuću [...]
Пет, јул 31, 2020
Source: Inkluzija blog
Milenka Matić
Prve godine u životu deteta period su velikih mogućnosti i izuzetne osetljivosti. Dete uči mnogo brže nego u svim kasnijim [...]
Чет, јул 30, 2020
Source: Inkluzija blog

Актуелни документи > <

Листа дигиталних алата за рад са децом и ученицима којима је током учења на даљину потребна додатна подршка
август, 2020 arrow right pdf [485 KB] arrow right docx [38 KB]
Преглед података градова и општина о мерама за социјално укључивање Рома и Ромкиња у 2019. години
јул, 2020 arrow right pdf [200 KB]
Награда за допринос развоју свих облика приступачности 2019 – брошура
јул, 2020 arrow right pdf [13 MB]
Децилна расподела потрошње и прихода у Србији у периоду од 2006. до 2018. године
јул, 2020 arrow right pdf [740 KB] arrow right docx [3 MB] arrow right zip [139 KB]
Анализа дохотка најсиромашнијих децила становништва Србије: Фокус на пољопривреду
јул, 2020 arrow right pdf [2 MB]
61. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
јун, 2020 arrow right link arrow right pdf [398 KB]
Е2Е: Приручник за саветнике за запошљавање особа са инвалидитетом
април, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Е2Е:Тестирање јавних политика – Иновативни приступи за запошљавање младих (приручник)
април, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Доступност услуга и мера подршке за децу ромске националности на локалном нивоу
април, 2020 arrow right pdf [737 KB]
Е2Е: Евалуација Jавног конкурса „Подршка иновативним приступима за повећање запошљавања и запошљивости младих“, 2018–2019. година
март, 2020 arrow right pdf [1 MB]