Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Конкурс за похађање обуке “Корак даље ка свеобухватним и квалитетним услугама каријерног вођења и саветовања у средњим школама” (рок: 9.9.2019)

Објављено 14.08.2019.

KVIS na bisБеоградска отворена школа (БОШ) позива заинтересоване наставнике/це и стручне сараднике/це да се пријаве за учешће на пројекту „Каријерно вођење и саветовање за бољу запошљивост младих – КВИС на БИС“ који спроводи БОШ уз финансијску подршку Solidar Suisse Канцеларије у Србији.

Учешћем у пројекту, полазници и полазнице добијају:

  • похађање дводневне акредитоване обуке намењене унапређивању компетенција наставника/ца за пружање квалитетних услуга усмерених на вештине управљања каријером код ученика и ученица;
  • менторску подршку БОШ тима за примену наученог на обуци кроз реализацију активности КВиС-а за ученике и ученице.

Дводневна обука „Корак даље ка свеобухватним и квалитетним услугама каријерног вођења и саветовања у средњим школама” (кат. бр. 38) намењена је представницима и представницама школских тимова за каријерно вођење и саветовање који већ поседују основно знање у овој области, али имају жељу да унапреде своје компетенције за пружање услуга усмерених на развој вештина управљања каријером код ученика и ученица. Између осталог, обука ће покрити теме као што су: стицање вештина за управљање каријером код ученика/ца; компетенције практичара и практичарки за каријерно вођење и саветовање; одлучивање и планирање каријере; како посаветовати ученике/це да донесу одлуку у вези са својом каријером; алати за активно тражење посла.

Обука траје два дана, акредитована је од стране Завода за унапређење образовања и васпитања и носи 16 бодова.

Дводневна обука ће бити одржана 19. и 20. септембра 2019. у Београду. Све трошкове обуке, смештаја и превоза одабраних учесника/ца сносиће Београдска отворена школа.

Након обуке, школски тимови ће имати обавезу да организују и реализују активности каријерног вођења и саветовања, у циљу примене стечених знања и вештина за најмање 20 ученика и ученица. Активности ће бити менторски подржане од стране БОШ тима. Школски тимови за КВиС ће на тај начин добити прилику да помогну ученицима/ама да развију вештине управљања каријером и тако их оснаже да самостално доносе одлуке везане за свој професионални развој утемељене на информацијама.

Очекује се да КВиС активности за ученике/це буду организоване најкасније до 31. октобра 2019. године, а да представници/е школа до 15. новембра БОШ тиму пошаљу извештаје са радионица.

Услови за пријављивање

Право пријављивања на конкурс имају по двоје наставника/ца, односно стручних сарадника/ца, чланова/ица школског тима за КВиС, који активно спроводе услуге и одговорни су за писање и спровођење школског Плана и Програма за каријерно вођење и саветовање.

На конкурсу ће бити одабрано укупно 20 представника/ца из 10 средњих школа широм Србије.

Критеријуми за одабир школа:

  • испуњеност административних услова (попуњена 2 пријавна формулара испред школе, достављено писмо подршке потписано и оверено од стране директора/ке школе);
  • мотивисаност пријављених наставника/ца за учешће на семинару;
  • спремност пријављених наставника/ца да испуне обавезе предвиђене пројектом;
  • заступљеност школа из различитих региона и округа;
  • заступљеност учесника оба пола;
  • спремност школе да се и по завршетку пројекта даље развијају услуге КВиС-а у складу са стандардима добре праксе на националном и европском нивоу.

Неопходна документација:

  1. Пријавни формулар. Потребно је да представници школе попуне један пријавни формулар који можете пронаћи ОВДЕ најкасније до 9. септембра 2019. године.
  2. Писмо подршке. Неопходно је послати писмо подршке за реализацију свих активности у оквиру пројекта, потписано и оверено од стране директора/ке школе. Формулар писма подршке можете наћи ОВДЕ. Писмо подршке, у виду скениране копије, потребно је доставити на имејл адресу puz@bos.rs до 9. септембра.

Рок за пријаву учешћа и слање целокупне документације је 9. септембар 2019. године. Разматраће се само пријаве пристигле до наведеног рока.

Кликните да преузмете Позивно писмо за учешће у пројекту (.pdf).

За све додатне информације можете контактирати Програм за унапређивање запошљивости Београдске отворене школе на имејл: puz@bos.rs или на број: 011/30 61 341.

Извор: www.bos.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <


Блог > <

Earlier
Humano društvo po meri čoveka
Srbija je jedna od vodećih zemalja po broju femicida. Uprkos naporima države da se sistem unapredi i obuči što veći [...]
Уто, јул 07, 2020
Source: Inkluzija blog
Milkica Dimitrijević
Lečila sam se od osteosarkoma, oblika raka kostiju, tokom IV razreda srednje škole. Te godine sam u školi provela ukupno [...]
Пет, јун 26, 2020
Source: Inkluzija blog
Iva Eraković
Pandemija virusom COVID-19 uzdrmala je planetu na mnogo načina, među kojima je prvi zdravstveni aspekt. Dok se o dalekosežnim posledicama [...]
Уто, јун 23, 2020
Source: Inkluzija blog
SIPRU_BLog
Držim se za ogradu terase na jedanaestom spratu, oivičenu mojim paničnim strahom od visine. Pri samoj pomisli na skok padobranom [...]
Сре, јун 17, 2020
Source: Inkluzija blog
Radmila Urošević
Gordana Gordana sedi ispred mene i krši ruke. Te godine se razvela, ostala bez posla i doživela moždani udar. Mnogo je [...]
Пет, јун 12, 2020
Source: Inkluzija blog

Актуелни документи > <

Награда за допринос развоју свих облика приступачности 2019 – брошура
јул, 2020 arrow right pdf [13 MB]
Децилна расподела потрошње и прихода у Србији у периоду од 2006. до 2018. године
јул, 2020 arrow right pdf [740 KB] arrow right docx [3 MB] arrow right zip [139 KB]
Анализа дохотка најсиромашнијих децила становништва Србије: Фокус на пољопривреду
јул, 2020 arrow right pdf [2 MB]
61. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
јун, 2020 arrow right link arrow right pdf [398 KB]
Е2Е: Приручник за саветнике за запошљавање особа са инвалидитетом
април, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Е2Е:Тестирање јавних политика – Иновативни приступи за запошљавање младих (приручник)
април, 2020 arrow right pdf [1 MB]