Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Конкурс за Фемиксету 8 је продужен! (рок: 15.3.2020)

Објављено 21.02.2020.

Femikseta 8ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ: Конкурс за Фемиксету 8 је продужен и траје до 15. марта!

FEMIX позива бендове и музичарке из Србије да учествују својим новијим песмама на новом издању компилације домаће женске ауторске музике Фемиксета 8!

Фемиксета је годишња компилација песама композиторки, кантауторки и бендова. Ова компилација биће осма у низу, пратећи претходних седам издатих у периоду 2010-2019. године, а будући да представља искључиво кантауторке и/или бендове у којима је присутно женско ауторство на нивоу текста и/или музике, представља за сад јединствен пројекат на домаћој активистичкој и музичкој сцени. Сва претходна издања можете послушати на Bandcamp-у.

Селекторка овогодишње компилације биће Ђурђина Радић Djixx, након што су се у тој улози нашле Огњенка Лакићевић (Аутопарк), Милица Митић (Lula Mae, Sofie from Seattle), Бојана Вунтуришевић, Ида Престер и Маја Цветковић (E-play). Она ће се посветити томе да од песама које буду учествовале на конкурсу одабере најбоље и Фемиxету 8 учини јединственом.

Ђурђина Радић, позната на сцени као Djixx, завршила је Средњу музичку школу „Мокрањац” на одсеку – флаута. Била је фротменка бенда sevdahBABY седам година. Заједно са Севдахом објавила је два албума – „Ганц нови funk” и „Сега мега ти и ја”. Након бенда посветила се глуми и voiceover-има. Иза себе за сад има два филма – „Дневник Машиновође” и „Режи”, као и једну серију – „Пси лају ветар носи”. Позајмљивала је глас анимираним синхронизованим филмовима као сто су „Wreck it Ralf 2” (Yess), „Spiderman into the Spider verse” (Gwen Stacy), „Angry Birds 2” (Сребра /Silver) и „Породица Адамс” (Среда). Тренутно ради на пројекту JAMI2 са Дејаном Пејовићем и Војом Аралицом, као активни текстописац, фронтменка и вокал.

Конкурс за осмо издање Фемиксете подржано је од стране Music Freedom day који се обележава 3. марта, у сарадњи са Freemuse. Freemuse је независна интернационална организација која заговара слободу уметничког изражавања и подржава објављивање Фемиксете 8. Дан слободе музике, који се од 2007. одржава сваке године 3. марта, глобална је прослава људског права на музичко изражавање, са уметницима/ама и организацијама које се уједињују да подрже музичаре/ке који једноставно инсистирају на њиховом праву да се изразе. Рад FEMIX-а дугорочно подржава и међународни фонд Mama Cash.

Уколико сте заинтересовани да резервишете свој бесплатан примерак Фемиксете, расположени да допринесете промоцији конкурса и компилације на радио таласима, порталима и свиркама или имате оригиналну идеју, јавите се на femixinfo@gmail.com.

Критеријуми за учешће на компилацији:

1) Песме које имају право учешћа на компилацији Фемиксета 8 морају бити ауторско дело кантауторке, ауторке инструменталне музике, или бенда са женским ауторским учешћем у креирању текста и/или музике из Србије. Не прихватају се обраде.

2) Бендови и музичке ауторке могу на овој компилацији да буду представљени са по једном ауторском композицијом, трајања до 5:00 минута. Композиције могу да буду било ког ауторског приступа и стила, под условом да не заговарају нетрпељивост и насиље. Фемиксета је жанровски разнолика компилација! Како бисте боље разумели шта се под тим подразумева, баците поглед на претходна издања.

3) Бендови и музичарке чије су се композиције нашле претходних година на Фемиксетама добродошли су да конкуришу опет, а FEMIX наравно прижељкује и нове!

3) Услов је да композиције нису снимљене пре 1. јануара 2019. године, а то може да буде студијски, у потпуности софтверски или уживо (али задовољавајућег квалитета) снимљени запис.

Рок за слање песама за овогодишње издање Фемиксете је 15. март.

Свако од досадашњих издања имало је свој оригинални визуелни идентитет за који су биле заслужне младе дизајнерке и визуелне уметнице Мања Лекић, Тамара Брчић, Анђела Грабеж, Милица Мрвић, Александра Нинковић и Natalia Zwick, Ксенија Пантелић, а ове године за омот диска брине се Маја Горачинска.

Више информација о конкурсу и техничким пропозицијама за слање песама потражите на www.femix.info

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Актуелности

Блог

Earlier
covid-19_mladice_001
Gošća Bloga o socijalnom uključivanju: Milkica Dimitrijević Izolacija, dezinfekcija, pranje ruku, kontakti sa drugima svedeni na minimum – ove preventivne mere [...]
Пет, мар 27, 2020
Source: Inkluzija blog
COVID-19 nije teorija zavere
Iako je Kovid-19 prilično dugo prisutan u svetu, čini se da nas je ipak, nekako iznenadio. Naviknuti na različite teške situacije [...]
Чет, мар 19, 2020
Source: Inkluzija blog
Stefan Lazarević
Nedavno sam od organizacije Inicijativa za prava osoba sa mentalnim invaliditetom MDRI-S dobio poziv za učešće na obuci „Samozastupanje za [...]
Уто, мар 03, 2020
Source: Inkluzija blog
Društvene inovacije
Obavezno osnovno obrazovanje danas je uobičajeno širom sveta. Slično je i sa obdaništima, univerzalnom zdravstvenom zaštitom, penzijskim fondovima. Iako su [...]
Пет, јан 17, 2020
Source: Inkluzija blog
Milutin Savić
LICEULICE prodavce ste i prošle godine sretali na ulicama, na kojima se svakoga dana trude da zarade za dostojanstven život, [...]
Уто, јан 14, 2020
Source: Inkluzija blog

Актуелна документа

Е2Е: Евалуација Jавног конкурса „Подршка иновативним приступима за повећање запошљавања и запошљивости младих“, 2018–2019. година
март, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Дизајн за све на туристичким дестинацијама
јануар, 2020 arrow right pdf [32 MB]
Национални акциони план запошљавања за 2020. годину
јануар, 2020 arrow right pdf [619 KB]
60. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
децембар, 2019 arrow right link arrow right pdf [1 MB]
Брошура о првих десет година рада Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије – SIPRU
децембар, 2019 arrow right pdf [1 MB]
E2E: Друштвене иновације – људи у центру јавних политика
новембар, 2019 arrow right pdf [2 MB]
59. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
новембар, 2019 arrow right link arrow right pdf [251 KB]
Приручник за увођење родне перспективе у наставу српског језика за први циклус образовања
септембар, 2019 arrow right pdf [1 MB]
58. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
септембар, 2019 arrow right link arrow right pdf [320 KB]
Извештај о дигиталној укључености у Републици Србији за период од 2014. до 2018. године
јул, 2019 arrow right pdf [619 KB]
57. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
јун, 2019 arrow right link arrow right pdf [296 KB]