Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Конкурс „Славимо филантропију” (рок: 9.10.2019)

Објављено 17.09.2019.

Slavimo filantropijuФондација „Ана и Владе Дивац”, заједно са водећим организацијама које раде на развоју филантропије у Србији – Траг фондацијом, Смарт Колективом, Catalyst Balkans, Српским филантропским форумом, Форумом за одговорно пословање и Привредном коморе Србије, формирала је Коалицију за доброчинство која блиско сарађује са свим релевантним актерима, укључујући министарства и државне институције, како би унапредила и оснажила филантропски екосистем у Србији и подигла ниво солидарности и давања у Србији. Коалиција за доброчинство уз подршку Америчке агенције за међународни развој (USAID) реализује Пројекат за унапређење оквира за давање и ради на развоју филантропске инфраструктуре, продубљивању међусекторских партнерстава, промоцији културе давања и унапређењу правног оквира за развој подстицајног и транспарентног давања. Коалиција ће представљати најбоље моделе и конкретне препоруке, засноване на анализама и истраживањима, а у правцу даљег развоја филантропије у Србији.

Циљ овог конкурса је подршка локалним удружењима и фондацијама за реализацију локалних кампања са циљем промоције филантропије, културе давања и транспарентности међу грађанима и грађанкама у локалној заједници, са циљем раста филантропских давања, развоја међусекторских партнерстава на локалу и подизању нивоа транспарентности и поверења грађанки и грађана у организације цивилног друштва.

Кампање би требало да указују на решења неких од проблема/изазова који су идентификовани у истраживању о ставовима јавног мњења о филантропији које је спровела Траг фондација у октобру 2018. године, које је показало да би 64% грађана и грађанки учествовало у акцијама давања за опште добро. Циљ кампање треба да буде повећање броја грађана и грађанки који би учествовао у акцијама давања за опште добро.

Резултате истраживања о ставовима јавног мњења можете погледати на www.divac.com/filantropija.

Шта овај конкурс нуди и где се спроводи?

Програм нуди могућност удружењима и фондацијама да реализују своје локалне кампање које промовишу филантропију, подстичу давања, подижу ниво транспарентности и поворења у организације цивилног друштва и у реализацију укључују велики број грађана и грађанки, а посебно ученике/це, студенте/киње и младе.

Фондација „Ана и Владе Дивац” ће подржати најбоље кампање које ће на иновативне начине промовисати доброчинство у локалној заједници.

Кампања би требало да се реализује у локалној заједници (општини) у којој је седиште удружења или фондације, а предност имају удружења и фондације чије је седиште ван центалних београдских градских општина.

Општина/град у којем се реализује пројекат мора бити на територији Републике Србије.

Одабрана удружења и фондације ће имати PR и дизајнерску подршку Фондације „Ана и Владе Дивац” и PR агенције Olaf&McAteer током реализације кампање и на располагању да током 12 месеци користе CiviCatalyst CRM платформу бесплатно, уколико се за то одлуче.

Ко може да се пријави и до када?

На конкурс се могу пријавити удружења и фондације чије је седиште регистровано на територији Републике Србије и која су поднела финансијске извештаје Агенцији за привредне регистре за 2018. годину. Предност имају удружења и фондације чије је седиште ван центалних београдских градских општина.

Конкурс је отворен до Националног дана давања, 9. октобра 2019. године, у поноћ.

Колики износ подршке је могуће добити и до када је могуће реализовати кампању, ако она буде одобрена?

Одобрене кампање се морају реализовати у периоду од новембра 2019. до 31. марта 2020. године.

Удружења и фондације за реализацију пројекта/кампање могу добити до 200.000 динара. Пројекат је ослобођен плаћања ПДВ-а у складу са међудржавним уговором.

Не постоји минимални износ који удружење или фондација могу да траже.

Део пријавног формулара који се односи на буџет је потребно попунити у динарима. Суфинансирање пројеката није потребно, али удружења и фондације могу покренути акције за прикупљање средстава за решавање проблема у локалној заједници.

Фондација „Ана и Владе Дивац” може одобрити и нижи износ средстава од траженог и од апликанта може затражити корекцију буџета и активности.

Укупан расположиви фонд за све пројекте износи 14.000 долара у динарској противвредности.

Фондација „Ана и Владе Дивац” задржава право да сва средства не додели у оквиру овог конкурса и распише нови конкурс.

Конкурс не подржава:

  • пројекте политичких партија;
  • пројекте који позивају на било који облик насиља и дискриминације и промовишу алкохол, дроге или нездрав начин живота;
  • пројекте којима није примарни циљ унапређење културе давања;
  • пројекте који нису фокусирани на конкретну локалну заједницу или округ;
  • пројекте који су искључиво фокусирани на израду веб сајтова, мобилних апликација, набавке и сл.

Начин пријављивања на конкурс

За учешће на конкурсу неопходно је да удружење или фондација, у складу са датим смерницама, попуне пријавни формулар који могу преузети на www.divac.com/slavimofilantropiju и пошаљу га електронски, тако што ће попунити онлајн формулар на www.divac.com/slavimofilantropiju уз евентуалну додатну документацију.

Пријаве на конкурс које буду поднете на други начин или после рока конкурса неће бити узете у разматрање.

За додатне информације можете се обратити на адресу slavimofilantropiju@divac.com.

Више информација и конкурсну документацију потражите на www.divac.com

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <


Блог > <

Today
42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Đurice Stankova na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Moja priča [...]
Пет, мај 29, 2020
Source: Inkluzija blog
Earlier
42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Stefana Lazarevića na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Ja sam [...]
Сре, мај 27, 2020
Source: Inkluzija blog
Monika Ajvazović - 42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Monike Ajvazović na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Još od [...]
Пон, мај 25, 2020
Source: Inkluzija blog
42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Olge Dević i Andree Rajčić na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact [...]
Пет, мај 22, 2020
Source: Inkluzija blog
Snježana Jolić - 42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Snježane Jolić na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Imam Youtube [...]
Сре, мај 20, 2020
Source: Inkluzija blog

Актуелни документи > <

Е2Е: Приручник за саветнике за запошљавање особа са инвалидитетом
април, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Е2Е:Тестирање јавних политика – Иновативни приступи за запошљавање младих (приручник)
април, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Доступност услуга и мера подршке за децу ромске националности на локалном нивоу
април, 2020 arrow right pdf [737 KB]
Е2Е: Евалуација Jавног конкурса „Подршка иновативним приступима за повећање запошљавања и запошљивости младих“, 2018–2019. година
март, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Дизајн за све на туристичким дестинацијама
јануар, 2020 arrow right pdf [32 MB]
Национални акциони план запошљавања за 2020. годину
јануар, 2020 arrow right pdf [619 KB]