Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Награђене четири компаније за усклађивање рада и родитељства и подстицање породичног окружења

Објављено 26.06.2019.

Dobitnici nagrade "Prijatelj porodice"Министарка без портфеља у Влади Републике Србије задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић уручила је, заједно са директором Привредне коморе Србије Марком Чадежом, награде компанијама учесницама акције „Пријатељ породице“.

Добитници награде, коју први пут додељује Привредна комора Србије, у сарадњи с Кабинетом министарке задужене за демографију и популациону политику, су компаније „Металац”, МК Група, „ВИП мобајл” и „Босис”.

Реч је компанијама које су успешно ускладиле рад и родитељство и својим активностима дале одличан пример стварању породично-пријатељског окружења и квалитетног усаглашавања пословних активности и породичних обавеза.

Награду „Пријатељ породице” ПКС ће додељивати једном годишње као јавно признање одговорним компанијама у којима је изграђено чврсто поверење између послодавца и запосленог.

Ђукић Дејановић је истакла да је пронаталитетна политика један од приоритета Владе Србије и додала да је поменута награда резултат успешне сарадње са ПКС, која ће дати допринос у стварању породично-пријатељског окружења у предузећима.

Осим што радимо на подстицању рађања и побољшању мера популационе политике, мислимо и на породице, парове коју су се већ остварили у улози родитеље и настојимо да им ту улогу олакшамо, поручила је министарка.

Према њеној оцени, чињеница је да ће само запослени родитељ коме послодавац пружи подршку како у пословном, тако и у породичном животу, бити квалитетан у послу.

Министарка је прецизирала да је од јануара до маја ове године рођено 835 беба више него у истом периоду прошле године, што говори да има наде, с обзиром на то да Србију годишње 16.000 људи, просечно старих око 29 година, а међу којима је сваки пети високо образован.

У акцији „Пријатељ породице” учествовале су 24 компаније, а у жирију су били представници ПКС-а, Кабинета министарке без портфеља задужене за демографију и популациону политику, Министарства за рад, запошљавање и социјалну политику, Министарства привреде, Јавног медијског сервиса Србије и Фондације „Новак Ðоковић”.

Извор: www.srbija.gov.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

29.05.2020.

Јавни позив за пружање менторске и саветодавне подршке ЈЛС/ГО у припреми Локалног акционог плана за социјално укључивање Рома и Ромкиња за период 2021-2022. године (рок: 19.6.2020)

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva - SIPRU - logo

Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије објављује јавни позив  за избор…
Више детаља

 
0 Коментари

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <


Блог > <

Earlier
Đorđe Vasiljević - 42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Đorđa Vasiljevića na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Pre dve [...]
Пон, јун 01, 2020
Source: Inkluzija blog
42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Đurice Stankova na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Moja priča [...]
Пет, мај 29, 2020
Source: Inkluzija blog
42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Stefana Lazarevića na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Ja sam [...]
Сре, мај 27, 2020
Source: Inkluzija blog
Monika Ajvazović - 42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Monike Ajvazović na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Još od [...]
Пон, мај 25, 2020
Source: Inkluzija blog
42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Olge Dević i Andree Rajičić na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact [...]
Пет, мај 22, 2020
Source: Inkluzija blog

Актуелни документи > <

61. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
јун, 2020 arrow right link arrow right pdf [398 KB]
Е2Е: Приручник за саветнике за запошљавање особа са инвалидитетом
април, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Е2Е:Тестирање јавних политика – Иновативни приступи за запошљавање младих (приручник)
април, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Доступност услуга и мера подршке за децу ромске националности на локалном нивоу
април, 2020 arrow right pdf [737 KB]
Е2Е: Евалуација Jавног конкурса „Подршка иновативним приступима за повећање запошљавања и запошљивости младих“, 2018–2019. година
март, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Дизајн за све на туристичким дестинацијама
јануар, 2020 arrow right pdf [32 MB]