Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Одржана конференција „Безбедност и здравље на раду у женском предузетништву“

Објављено 15.05.2019.

Konferencija „Bezbednost i zdravlje na radu u ženskom preduzetništvu“Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић 14. маја је упозорио на то да је обавеза сваког послодавца да запосленом обезбеди услове за безбедан и здрав рад.

Ђорђевић је на конференцији под називом „Безбедност и здравље на раду у женском предузетништву“ у Палати Србија, истакао да су Влада и председник Србије учинили све да обезбеде што више нових радних места, исказујући истовремено пуну посвећеност унапређењу положаја запослених и безбедности на раду. Он је оценио да су јаке и успешне компаније гаранција за привредни раст, просперитет друштва и стабилност државе, и додао да је анализа привредних активности у 13 европских земаља показала, на пример, да је женско предузетништво утицајније у Србији него у Данској.

Према његовим речима, српске компаније у којима се на водећим позицијама налазе жене имају већи удео у оствареној добити у односу на сличне компаније у Немачкој, Белгији, Чешкој, Словачкој и Мађарској.

Министар је упутио пуну подршку свим женама које одлуче да се баве предузетништвом, јер то представља потпуно остварење равноправности у пракси.

Женско предузетништво је будућност у коју верујем, поручио је Ђорђевић и додао да је циљ коме се тежи смањење броја повреда на раду, због чега ће Министарство и Управа за безбедност и здравље на раду бити посвећени наставку промоције безбедности и здравља на раду.

Он је подсетио на то да је Влада прогласила 2019. годину за годину безбедности и здравља на раду, и додао да ће укључивање јавности у процес унапређења културе превенције и сарадња органа државне управе, репрезентативних синдиката и удружења послодаваца утицати на даљи развој социјалног дијалога у овој области.

Према његовим речима, циљ усвајања Стратегије безбедности и здравља на раду за период 2018-2022. године јесте смањење броја смртних случајева на радном месту, несрећа, повреда и оштећења здравља.

У току ове године биће донет нови закон о безбедности и здрављу на раду и закон о осигурању од повреда на раду ради накнаде штете, што је још један од доказа за то да смо посвећени достизању највиших стандарда безбедности и здравља на раду, поручио је министар.

На овом скупу учествовале су и в.д. директора Управе за безбедност и здравље на раду Марина Фуртула, посебна саветница министра Ана Ђокић и 82 жене предузетнице.

Извор: www.srbija.gov.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <


Блог > <

Earlier
Đorđe Vasiljević - 42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Đorđa Vasiljevića na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Pre dve [...]
Пон, јун 01, 2020
Source: Inkluzija blog
42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Đurice Stankova na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Moja priča [...]
Пет, мај 29, 2020
Source: Inkluzija blog
42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Stefana Lazarevića na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Ja sam [...]
Сре, мај 27, 2020
Source: Inkluzija blog
Monika Ajvazović - 42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Monike Ajvazović na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Još od [...]
Пон, мај 25, 2020
Source: Inkluzija blog
42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Olge Dević i Andree Rajičić na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact [...]
Пет, мај 22, 2020
Source: Inkluzija blog

Актуелни документи > <

61. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
јун, 2020 arrow right link arrow right pdf [398 KB]
Е2Е: Приручник за саветнике за запошљавање особа са инвалидитетом
април, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Е2Е:Тестирање јавних политика – Иновативни приступи за запошљавање младих (приручник)
април, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Доступност услуга и мера подршке за децу ромске националности на локалном нивоу
април, 2020 arrow right pdf [737 KB]
Е2Е: Евалуација Jавног конкурса „Подршка иновативним приступима за повећање запошљавања и запошљивости младих“, 2018–2019. година
март, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Дизајн за све на туристичким дестинацијама
јануар, 2020 arrow right pdf [32 MB]