Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Позив за нове ауторе/ке Блога о социјалном укључивању (рок: 30.4.2020)

Објављено 06.04.2020.

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva - SIPRU - logoВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ: Позив за нове ауторе/ке Блога о социјалном укључивању продужен је до 30. априла 2020. године.

Драге колегинице и колеге,

Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије вас позива да се придружите нашој иницијативи „Блог о социјалном укључивању“, која има за циљ размену мишљења и искустава у вези са социјалним укључивањем у различитим областима друштвеног живота у Србији.

У протеклих осам година Тим је објавио више од 600 блогова – текстова које је потписало више од 80 аутора и ауторки, који су на тај начин исказали свој став и виђење о различитим темама у области социјалног укључивања и на тај начин скренули пажњу на одређене изазове, препреке, као и предлоге за њихово превазилажење.

Овом приликом вас позивамо да и ви дате свој допринос отварању тема и размени идеја и мишљења о областима којима се бавите у контексту ширег процеса социјалног укључивања у Републици Србији, тако што ћете као аутори/ке блога о социјалном укључивању објавити текст у оквиру ове иницијативе. Блог о социјалном укључивању је ауторски текст који указује на предлоге и решења и исказује лични став аутора/ке у односу на тему, која се разматра у ширем контексту социјалног укључивања.

Скретањем пажње јавности на различите аспекте социјалног укључивања заједно доприносимо промовисању процеса социјалног укључивања, као и свих актера и партнера који у том процесу учествују, а посебно оних који својим активностима и пројектима дају набоље резултате.

Блог може бити текстуални (најмање 3.600 карактера или више), видео блог (око 5 минута уређеног видео материјала; видео мора бити објављен на YouTube-у, Vimeo-у или неком другом каналу за дељење видео садржаја и послат SIPRU), блог са фотографијама (око 10 ауторских фотографија у минималној резолуцији 1.024×768 и описом који садржи не више од 500 знакова) итд.

У складу са договором са SIPRU, од аутора/ке се очекује да достави најмање 5 текстова, односно видео садржаја, поштујући договорене рокове, као и да припреми одговоре за коментаре које су читаоци поставили у вези са објављеним блогом.

Аутор/ка је у обавези да гарантује аутентичност садржаја блога, да за преузете садржаје наводи изворе (коришћену литературу, интернет адресе), као и да дели садржај блогова трећим лицима коришћењем линка до веб странице Блог о социјалном укључивању.

За припремљене и објављене блогове у могућности смо да ауторима/кама обезбедимо симболичну надокнаду.

Заинтересовани аутори/ке блогова о социјалном укључивању треба до 30. априла 2020. године да доставе предлоге тема са кратким прегледом садржаја (у тезама) и кратку информацију о себи (400-500 карактера) на email адресу biljana.bozovic@gov.rs.

Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије вам унапред захваљује на сарадњи и доприносу процесу социјалног укључивања у Републици Србији.

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

29.05.2020.

Јавни позив за пружање менторске и саветодавне подршке ЈЛС/ГО у припреми Локалног акционог плана за социјално укључивање Рома и Ромкиња за период 2021-2022. године (рок: 19.6.2020)

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva - SIPRU - logo

Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије објављује јавни позив  за избор…
Више детаља

 
0 Коментари

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <


Блог > <

Earlier
Đorđe Vasiljević - 42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Đorđa Vasiljevića na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Pre dve [...]
Пон, јун 01, 2020
Source: Inkluzija blog
42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Đurice Stankova na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Moja priča [...]
Пет, мај 29, 2020
Source: Inkluzija blog
42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Stefana Lazarevića na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Ja sam [...]
Сре, мај 27, 2020
Source: Inkluzija blog
Monika Ajvazović - 42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Monike Ajvazović na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Još od [...]
Пон, мај 25, 2020
Source: Inkluzija blog
42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Olge Dević i Andree Rajičić na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact [...]
Пет, мај 22, 2020
Source: Inkluzija blog

Актуелни документи > <

61. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
јун, 2020 arrow right link arrow right pdf [398 KB]
Е2Е: Приручник за саветнике за запошљавање особа са инвалидитетом
април, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Е2Е:Тестирање јавних политика – Иновативни приступи за запошљавање младих (приручник)
април, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Доступност услуга и мера подршке за децу ромске националности на локалном нивоу
април, 2020 arrow right pdf [737 KB]
Е2Е: Евалуација Jавног конкурса „Подршка иновативним приступима за повећање запошљавања и запошљивости младих“, 2018–2019. година
март, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Дизајн за све на туристичким дестинацијама
јануар, 2020 arrow right pdf [32 MB]