Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Позив за нове ауторе/ке Блога о социјалном укључивању (рок: 30.4.2020)

Објављено 06.04.2020.

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva - SIPRU - logoВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ: Позив за нове ауторе/ке Блога о социјалном укључивању продужен је до 30. априла 2020. године.

Драге колегинице и колеге,

Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије вас позива да се придружите нашој иницијативи „Блог о социјалном укључивању“, која има за циљ размену мишљења и искустава у вези са социјалним укључивањем у различитим областима друштвеног живота у Србији.

У протеклих осам година Тим је објавио више од 600 блогова – текстова које је потписало више од 80 аутора и ауторки, који су на тај начин исказали свој став и виђење о различитим темама у области социјалног укључивања и на тај начин скренули пажњу на одређене изазове, препреке, као и предлоге за њихово превазилажење.

Овом приликом вас позивамо да и ви дате свој допринос отварању тема и размени идеја и мишљења о областима којима се бавите у контексту ширег процеса социјалног укључивања у Републици Србији, тако што ћете као аутори/ке блога о социјалном укључивању објавити текст у оквиру ове иницијативе. Блог о социјалном укључивању је ауторски текст који указује на предлоге и решења и исказује лични став аутора/ке у односу на тему, која се разматра у ширем контексту социјалног укључивања.

Скретањем пажње јавности на различите аспекте социјалног укључивања заједно доприносимо промовисању процеса социјалног укључивања, као и свих актера и партнера који у том процесу учествују, а посебно оних који својим активностима и пројектима дају набоље резултате.

Блог може бити текстуални (најмање 3.600 карактера или више), видео блог (око 5 минута уређеног видео материјала; видео мора бити објављен на YouTube-у, Vimeo-у или неком другом каналу за дељење видео садржаја и послат SIPRU), блог са фотографијама (око 10 ауторских фотографија у минималној резолуцији 1.024×768 и описом који садржи не више од 500 знакова) итд.

У складу са договором са SIPRU, од аутора/ке се очекује да достави најмање 5 текстова, односно видео садржаја, поштујући договорене рокове, као и да припреми одговоре за коментаре које су читаоци поставили у вези са објављеним блогом.

Аутор/ка је у обавези да гарантује аутентичност садржаја блога, да за преузете садржаје наводи изворе (коришћену литературу, интернет адресе), као и да дели садржај блогова трећим лицима коришћењем линка до веб странице Блог о социјалном укључивању.

За припремљене и објављене блогове у могућности смо да ауторима/кама обезбедимо симболичну надокнаду.

Заинтересовани аутори/ке блогова о социјалном укључивању треба до 30. априла 2020. године да доставе предлоге тема са кратким прегледом садржаја (у тезама) и кратку информацију о себи (400-500 карактера) на email адресу biljana.bozovic@gov.rs.

Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије вам унапред захваљује на сарадњи и доприносу процесу социјалног укључивања у Републици Србији.

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Блог > <

Earlier
Tamara Savović
Kursevi ili realna podrška? Na osnovu Izveštaja o položaju i kapacitetima sigurnih kuća u Srbiji, sprovedenog u saradnji Tima za socijalno [...]
Чет, сеп 10, 2020
Source: Inkluzija blog
Ana Mirković - Beogradski Ignite
Transkript govora Ane Mirković na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Želela bih s vama da [...]
Сре, сеп 02, 2020
Source: Inkluzija blog
Suzana Gajić Jovanović
Bila jednom jedna devojčica sa nepunih 13 godina. Voditeljka slučaja u centru za socijalni rad otpočela je rad sa njom [...]
Пон, авг 31, 2020
Source: Inkluzija blog
Željko Mitkovski - Beogradski Ignite
Transkript govora Željka Mitkovskog na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Dolazim iz Fondacije „Ana i [...]
Пет, авг 28, 2020
Source: Inkluzija blog
SIPRU_BLog
Obrazovanje ne treba da bude mehanički sistem koji funkcioniše po principima naredbi koje daje nastavnik/ca i primene usvojenih naredbi, već [...]
Чет, авг 27, 2020
Source: Inkluzija blog

Актуелни документи > <

Мреже социјалне сигурности у време COVID-19 кризе
август, 2020 arrow right pdf [4 MB] arrow right docx [153 KB]
Листа дигиталних алата за рад са децом и ученицима којима је током учења на даљину потребна додатна подршка
август, 2020 arrow right pdf [485 KB] arrow right docx [38 KB]
Преглед података градова и општина о мерама за социјално укључивање Рома и Ромкиња у 2019. години
јул, 2020 arrow right pdf [200 KB]
Награда за допринос развоју свих облика приступачности 2019 – брошура
јул, 2020 arrow right pdf [13 MB]
Децилна расподела потрошње и прихода у Србији у периоду од 2006. до 2018. године
јул, 2020 arrow right pdf [740 KB] arrow right docx [3 MB] arrow right zip [139 KB]
Анализа дохотка најсиромашнијих децила становништва Србије: Фокус на пољопривреду
јул, 2020 arrow right pdf [2 MB]
61. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
јун, 2020 arrow right link arrow right pdf [398 KB]
Е2Е: Приручник за саветнике за запошљавање особа са инвалидитетом
април, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Е2Е:Тестирање јавних политика – Иновативни приступи за запошљавање младих (приручник)
април, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Доступност услуга и мера подршке за децу ромске националности на локалном нивоу
април, 2020 arrow right pdf [737 KB]