Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Позив за подношење предлога пројеката унапређења социјалне заштите миграната и мигранткиња у рањивом положају у Србији (рок: 20.2.2019)

Објављено 07.02.2019.

SDC_IOM LogoРасписан је Јавни позив за подношење предлога пројеката у оквиру пројекта „Унапређење социјалне заштите миграната у рањивом положају у Србији”, који финансира Швајцарска Конфедерација. Рок за достављање пријава истиче 20. фебруара 2019. године, у 23:59 часова.

Да ли желите да помогнете мигрантима и мигранткињама у вашој заједници? Да ли имате искуства у раду са рањивим групама? Да ли имате искуства у раду са младима?

Да ли испуњавате следеће услове:

  • правно лице регистровано у Србији
  • организација цивилног друштва (ОЦД), локална (grass-root) организација, омладинска организација, група или канцеларија за младе
  • законски сте регистровани у периоду од минимум 1 (једне) године са јасном и у пракси доказаном евиденцијом из претходних пројеката?

Локалне институције социјалне заштите (центри за социјални рад), али и друге релевантне јавне институције на локалном, регионалном или националном нивоу могу бити партнери у оквиру овог позива за пројекте.

Вредност гранта: 10.000 CHF (10 пројеката) или 50.000 CHF (два пројекта).

Пројекти треба да трају до 1. септембра 2019. године.

Како се пријавити?

Преузмите детаљан опис Позива за подношење предлога са потребним обрасцима са интернет странице: serbia.iom.int.

Пратите обавештења на интернет страници и посетите једну од две инфо сесије на којима ће бити презентовати детаљи позива.

Предлог пројекта се шаље искључиво електронским путем (имејлом) до 20. фебруара 2019. године у 23:59 на адресу iombelgrade@iom.int.

Захтеве за појашњења у вези са позивом упутите до 15. фебруара 2019. године на имејл адресу iombelgrade@iom.int, са назнаком референтног броја позива: RS1A062.

О позиву:

Ситуација продуженог боравка миграната и мигранткиња у Србији захтева систематски и системски одговор система социјалне заштите како би се ублажиле психо-социјалне последице расељења. Свеобухватна заштита је потребна мигрантима/кињама који дуже бораве у прихватним и центрима за азил или ван њих, нарочито онима у рањивом положају, адолесцентима/кињама, малолетним мигрантима/кињама и деци без пратње.

Пројекат „Унапређење социјалне заштите миграната у рањивом положају у Србији” је део програма Швајцарко-српског миграционог партнерства и настао је на основу изражених потреба надлежних институција Републике Србије. Циљ пројекта је да допринесе јачању и унапређењу социјалне заштите миграната и мигранткиња у Србији кроз повећање доступности и квалитета социјалних услуга и програма подршке у локалним заједницама.

Циљ позива за подношење предлога пројеката је да се прошири и диверзификује дијапазон услуга подршке и заштите миграната/киња кроз партнерство у локалним заједницама, конкретно укључивањем организација цивилног друштва, омладинских организација и канцеларија за младе из различитих градова и општина у Србији.

Укупан износ средстава за доделу грантова у оквиру овог Позива за предлоге пројеката је 200.000 CHF. Поднети предлози пројеката ће бити изабрани на основу резултата евалуације и рангирања.

Више о програму, као и о процесу, критеријумима за избор корисника и начину аплицирања можете сазнати у опису и критеријумима Јавног позива на адреси serbia.iom.int

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Актуелности

Блог

Earlier
Pristupačnost
„Ovo je zemlja za svu našu decu.” Tako kažu stihovi grupe EKV. Po svoj logici i ovaj grad bi trebao [...]
Сре, феб 13, 2019
Source: Inkluzija blog
Igor Mitrović
Transkript govora Igora Mitrovića na 41. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 6” (7. novembar 2018. godine, Impact Hub, Beograd) Ja vam [...]
Сре, феб 13, 2019
Source: Inkluzija blog
Jovan Jovanović
Transkript govora Jovana Jovanovića na 41. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 6” (7. novembar 2018. godine, Impact Hub, Beograd) Praktična akademija [...]
Уто, феб 12, 2019
Source: Inkluzija blog
Karolina Stamenković
Transkript govora Karoline Stamenković na 41. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 6” (7. novembar 2018. godine, Impact Hub, Beograd) Dolazim iz [...]
Пон, јан 21, 2019
Source: Inkluzija blog
Nenad Mirković
Transkript govora Nenada Mirkovića na 41. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 6” (7. novembar 2018. godine, Impact Hub, Beograd) Moje ime [...]
Пон, јан 14, 2019
Source: Inkluzija blog

Актуелна документа

Родна анализа наставних програма и уџбеника за српски језик од првог до четвртог разреда основне школе
март, 2019 arrow right pdf [2 MB]
Трећи национални извештај о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва у Републици Србији за период 2014-2017. године
фебруар, 2019 arrow right pdf [5 MB]
Национални акциони план запошљавања за 2019. годину
фебруар, 2019 arrow right pdf [762 KB]
Индекс родне равноправности у Републици Србији
децембар, 2018 arrow right pdf [8 MB]
Награда за допринос развоју свих облика приступачности 2017/2018 – брошура
новембар, 2018 arrow right pdf [2 MB]
Оцена апсолутног сиромаштва у Србији у 2017. години
октобар, 2018 arrow right pdf [413 KB]
Периодична евалуација Програма локалних иницијатива за запошљавање младих
октобар, 2018 arrow right pdf [1 MB]
Анализа незадовољених потреба за здравственом заштитом становника Републике Србије
децембар, 2017 arrow right pdf [2 MB]
Праћење социјалне укључености у Републици Србији – Треће допуњено издање (збирна публикација)
октобар, 2017 arrow right pdf [2 MB] arrow right docx [2 MB]
Сиромаштво у Републици Србији 2006-2016. године – ревидирани и нови подаци
септембар, 2017 arrow right pdf [919 KB]