Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Позив за подношење предлога пројеката унапређења социјалне заштите миграната и мигранткиња у рањивом положају у Србији (рок: 20.2.2019)

Објављено 07.02.2019.

SDC_IOM LogoРасписан је Јавни позив за подношење предлога пројеката у оквиру пројекта „Унапређење социјалне заштите миграната у рањивом положају у Србији”, који финансира Швајцарска Конфедерација. Рок за достављање пријава истиче 20. фебруара 2019. године, у 23:59 часова.

Да ли желите да помогнете мигрантима и мигранткињама у вашој заједници? Да ли имате искуства у раду са рањивим групама? Да ли имате искуства у раду са младима?

Да ли испуњавате следеће услове:

  • правно лице регистровано у Србији
  • организација цивилног друштва (ОЦД), локална (grass-root) организација, омладинска организација, група или канцеларија за младе
  • законски сте регистровани у периоду од минимум 1 (једне) године са јасном и у пракси доказаном евиденцијом из претходних пројеката?

Локалне институције социјалне заштите (центри за социјални рад), али и друге релевантне јавне институције на локалном, регионалном или националном нивоу могу бити партнери у оквиру овог позива за пројекте.

Вредност гранта: 10.000 CHF (10 пројеката) или 50.000 CHF (два пројекта).

Пројекти треба да трају до 1. септембра 2019. године.

Како се пријавити?

Преузмите детаљан опис Позива за подношење предлога са потребним обрасцима са интернет странице: serbia.iom.int.

Пратите обавештења на интернет страници и посетите једну од две инфо сесије на којима ће бити презентовати детаљи позива.

Предлог пројекта се шаље искључиво електронским путем (имејлом) до 20. фебруара 2019. године у 23:59 на адресу iombelgrade@iom.int.

Захтеве за појашњења у вези са позивом упутите до 15. фебруара 2019. године на имејл адресу iombelgrade@iom.int, са назнаком референтног броја позива: RS1A062.

О позиву:

Ситуација продуженог боравка миграната и мигранткиња у Србији захтева систематски и системски одговор система социјалне заштите како би се ублажиле психо-социјалне последице расељења. Свеобухватна заштита је потребна мигрантима/кињама који дуже бораве у прихватним и центрима за азил или ван њих, нарочито онима у рањивом положају, адолесцентима/кињама, малолетним мигрантима/кињама и деци без пратње.

Пројекат „Унапређење социјалне заштите миграната у рањивом положају у Србији” је део програма Швајцарко-српског миграционог партнерства и настао је на основу изражених потреба надлежних институција Републике Србије. Циљ пројекта је да допринесе јачању и унапређењу социјалне заштите миграната и мигранткиња у Србији кроз повећање доступности и квалитета социјалних услуга и програма подршке у локалним заједницама.

Циљ позива за подношење предлога пројеката је да се прошири и диверзификује дијапазон услуга подршке и заштите миграната/киња кроз партнерство у локалним заједницама, конкретно укључивањем организација цивилног друштва, омладинских организација и канцеларија за младе из различитих градова и општина у Србији.

Укупан износ средстава за доделу грантова у оквиру овог Позива за предлоге пројеката је 200.000 CHF. Поднети предлози пројеката ће бити изабрани на основу резултата евалуације и рангирања.

Више о програму, као и о процесу, критеријумима за избор корисника и начину аплицирања можете сазнати у опису и критеријумима Јавног позива на адреси serbia.iom.int

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

29.05.2020.

Јавни позив за пружање менторске и саветодавне подршке ЈЛС/ГО у припреми Локалног акционог плана за социјално укључивање Рома и Ромкиња за период 2021-2022. године (рок: 19.6.2020)

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva - SIPRU - logo

Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије објављује јавни позив  за избор…
Више детаља

 
0 Коментари

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <


Блог > <

Earlier
Đorđe Vasiljević - 42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Đorđa Vasiljevića na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Pre dve [...]
Пон, јун 01, 2020
Source: Inkluzija blog
42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Đurice Stankova na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Moja priča [...]
Пет, мај 29, 2020
Source: Inkluzija blog
42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Stefana Lazarevića na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Ja sam [...]
Сре, мај 27, 2020
Source: Inkluzija blog
Monika Ajvazović - 42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Monike Ajvazović na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact Hub, Beograd) Još od [...]
Пон, мај 25, 2020
Source: Inkluzija blog
42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Olge Dević i Andree Rajičić na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact [...]
Пет, мај 22, 2020
Source: Inkluzija blog

Актуелни документи > <

61. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
јун, 2020 arrow right link arrow right pdf [398 KB]
Е2Е: Приручник за саветнике за запошљавање особа са инвалидитетом
април, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Е2Е:Тестирање јавних политика – Иновативни приступи за запошљавање младих (приручник)
април, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Доступност услуга и мера подршке за децу ромске националности на локалном нивоу
април, 2020 arrow right pdf [737 KB]
Е2Е: Евалуација Jавног конкурса „Подршка иновативним приступима за повећање запошљавања и запошљивости младих“, 2018–2019. година
март, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Дизајн за све на туристичким дестинацијама
јануар, 2020 arrow right pdf [32 MB]