Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Позив за подношење предлога пројеката унапређења социјалне заштите миграната и мигранткиња у рањивом положају у Србији (рок: 20.2.2019)

Објављено 07.02.2019.

SDC_IOM LogoРасписан је Јавни позив за подношење предлога пројеката у оквиру пројекта „Унапређење социјалне заштите миграната у рањивом положају у Србији”, који финансира Швајцарска Конфедерација. Рок за достављање пријава истиче 20. фебруара 2019. године, у 23:59 часова.

Да ли желите да помогнете мигрантима и мигранткињама у вашој заједници? Да ли имате искуства у раду са рањивим групама? Да ли имате искуства у раду са младима?

Да ли испуњавате следеће услове:

  • правно лице регистровано у Србији
  • организација цивилног друштва (ОЦД), локална (grass-root) организација, омладинска организација, група или канцеларија за младе
  • законски сте регистровани у периоду од минимум 1 (једне) године са јасном и у пракси доказаном евиденцијом из претходних пројеката?

Локалне институције социјалне заштите (центри за социјални рад), али и друге релевантне јавне институције на локалном, регионалном или националном нивоу могу бити партнери у оквиру овог позива за пројекте.

Вредност гранта: 10.000 CHF (10 пројеката) или 50.000 CHF (два пројекта).

Пројекти треба да трају до 1. септембра 2019. године.

Како се пријавити?

Преузмите детаљан опис Позива за подношење предлога са потребним обрасцима са интернет странице: serbia.iom.int.

Пратите обавештења на интернет страници и посетите једну од две инфо сесије на којима ће бити презентовати детаљи позива.

Предлог пројекта се шаље искључиво електронским путем (имејлом) до 20. фебруара 2019. године у 23:59 на адресу iombelgrade@iom.int.

Захтеве за појашњења у вези са позивом упутите до 15. фебруара 2019. године на имејл адресу iombelgrade@iom.int, са назнаком референтног броја позива: RS1A062.

О позиву:

Ситуација продуженог боравка миграната и мигранткиња у Србији захтева систематски и системски одговор система социјалне заштите како би се ублажиле психо-социјалне последице расељења. Свеобухватна заштита је потребна мигрантима/кињама који дуже бораве у прихватним и центрима за азил или ван њих, нарочито онима у рањивом положају, адолесцентима/кињама, малолетним мигрантима/кињама и деци без пратње.

Пројекат „Унапређење социјалне заштите миграната у рањивом положају у Србији” је део програма Швајцарко-српског миграционог партнерства и настао је на основу изражених потреба надлежних институција Републике Србије. Циљ пројекта је да допринесе јачању и унапређењу социјалне заштите миграната и мигранткиња у Србији кроз повећање доступности и квалитета социјалних услуга и програма подршке у локалним заједницама.

Циљ позива за подношење предлога пројеката је да се прошири и диверзификује дијапазон услуга подршке и заштите миграната/киња кроз партнерство у локалним заједницама, конкретно укључивањем организација цивилног друштва, омладинских организација и канцеларија за младе из различитих градова и општина у Србији.

Укупан износ средстава за доделу грантова у оквиру овог Позива за предлоге пројеката је 200.000 CHF. Поднети предлози пројеката ће бити изабрани на основу резултата евалуације и рангирања.

Више о програму, као и о процесу, критеријумима за избор корисника и начину аплицирања можете сазнати у опису и критеријумима Јавног позива на адреси serbia.iom.int

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Актуелности

Блог

Earlier
RBC podržava nove preduzetnike i preduzetnice na njihovom preduzetničkom putu
Razvojni biznis centar Kragujevac od 2018. godine uključen je u realizaciju evropskog programa Erazmus za mlade preduzetnike (Erasmus for Young [...]
Сре, јул 31, 2019
Source: Inkluzija blog
Znak pitanja App
U prethodna 2 teksta pisala sam o nastanku Znak pitanja App, kako se prave kvizovi („Znak pitanja – Učenje kroz [...]
Чет, јул 18, 2019
Source: Inkluzija blog
Biljana Mladenović
Piše: Biljana Mladenović, zamenica menadžerke i ekonomska analitičarka, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije „Na ono što [...]
Пет, јун 28, 2019
Source: Inkluzija blog
Znak pitanja App
U prethodnom blogu „Znak pitanja – Učenje kroz igru” govorili smo o specifičnostima i mogućnostima Znak pitanja aplikacije koja se [...]
Уто, јун 18, 2019
Source: Inkluzija blog
Znak pitanja App
Rad sa decom je izazovan i zahteva puno kreativnosti i raznovrsnog materijala kako bi savladavanje gradiva i učenje bilo lako, [...]
Пет, мај 17, 2019
Source: Inkluzija blog

Актуелна документа

Извештај о дигиталној укључености у Републици Србији за период од 2014. до 2018. године
јул, 2019 arrow right pdf [619 KB]
57. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
јун, 2019 arrow right link arrow right pdf [296 KB]
Децилна анализа потрошње и прихода у Републици Србији за период 2006-2017. године
јун, 2019 arrow right pdf [2 MB] arrow right docx [4 MB] arrow right xlsx [83 KB]
Програм за креирање образовних политика на основу података и резултата истраживања – Зборник истраживачких радова
мај, 2019 arrow right pdf [4 MB]
56. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
мај, 2019 arrow right link arrow right pdf [277 KB]
Родна анализа наставних програма и уџбеника за српски језик од првог до четвртог разреда основне школе
март, 2019 arrow right pdf [2 MB]
Трећи национални извештај о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва у Републици Србији за период 2014-2017. године
фебруар, 2019 arrow right pdf [5 MB]
Национални акциони план запошљавања за 2019. годину
фебруар, 2019 arrow right pdf [762 KB]
Индекс родне равноправности у Републици Србији
децембар, 2018 arrow right pdf [8 MB]
Награда за допринос развоју свих облика приступачности 2017/2018 – брошура
новембар, 2018 arrow right pdf [2 MB]