Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Потписани уговори за реализацију пројеката извођења радова на објектима за стамбено збрињавање жртава породичног насиља и деце

Објављено 12.06.2019.

Zorana MihajlovićПотпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић 10. јуна је потписала уговоре за реализацију пројеката у сигурним кућама, свратиштима и прихватилиштима за децу, вредне приближно девет милиона динара.

Михајловић је, у обраћању новинарима након потписивања уговора, поручила да ни жртве насиља, ни они који раде у овим установама, нису сами.

Ово је трећа година како ресорно министарство у ове сврхе издваја новац, чији износ можда није велики, али је једна врста подршке организацијама које чине све да побољшају услове у сигурним кућама и установама у којима бораве деца, навела је она.

Влада и ресорно министарство, како је указала, граде и обнављају путеве, мостове, пруге, аеродроме и речну инфраструктуру за грађане и грађанке Србије, али све што се у тој области уради није довољно све док постоје жене и деца који трпе насиље.

Михајловић, која је и председница Координационог тела за родну равноправност, истакла је да тек кад не дозволимо да иједна једина жена или дете пате, на путу смо да створимо успешну и модерну земљу.

Она је подвукла да су људи који се баве заштитом жртава породичног насиља хероји који нису сами у својој борби, као што нису сами ни жене и деца који су претрпели неки вид насиља.

Руководитељка Сигурне куће Сомбор Тамара Савовић рекла је да свака кућа у Србији треба да буде сигурна и безбедна и да то није само питање тајности локације на којој се налазе сигурне куће, него и свега што држава ради да жртвама насиља обезбеди сигурност и заштиту.

Директор Центра за социјални рад у Лесковцу Предраг Момчиловић исказао је захвалност Михајловић на подршци коју пружа тој институцији кроз пројекте већ трећу годину заредом.

Он је поручио да ће одобрена средства помоћи да се унапреде услови становања у овој установи, која у Лесковцу постоји од 2004. године.

Новац за реализацију пројеката у области социјалног становања Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре додељује преко јавног конкурса.

Овом приликом је потписано девет уговора са удружењима и организацијама цивилног друштва, укупне вредности 8,75 милиона динара, за пројекте који обухватају седам сигурних кућа – из Ниша, Лесковца, Врањске Бање, Сремске Каменице, Сомбора, Смедерева и Сремске Митровице, прихватилиште за децу и младе из Крагујевца и свратиште за децу из Београда.

Главни циљ конкурса јесте реализација пројеката за извођење радова на објектима за стамбено збрињавање жртава породичног насиља и деце, у циљу побољшања њихових услова становања.

Извор: www.srbija.gov.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Актуелности

Блог

Earlier
Pezana Redža u trgovačkoj ulici u kojoj renovira šest lokala ©Chris Welsch
Arhitektkinja Pezana Redža daje novi život starom drvetu izrađujući prelepe enterijere, pri čemu obezbeđuje posao za ugrožene Albance Trgovačka ulica u [...]
Пет, сеп 13, 2019
Source: Inkluzija blog
Dragana Malidžan Vinkić
Piše: Dragana Malidžan Vinkić, koordinatorka za obrazovanje, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije Digitalna uključenost predstavlja pristup [...]
Чет, сеп 12, 2019
Source: Inkluzija blog
Piter Mangan, osnivač kluba Freebird © Chris Welsch
Piter Mangan, osnivač kluba Freebird © Chris Welsch Klub Freebird omogućuje starijim osobama srodnih interesovanja da se povežu kroz putovanja i [...]
Пет, сеп 06, 2019
Source: Inkluzija blog
Nikola Repec
Osim pružanja prilike da prodaju sam magazin, Liceulice se trudi da podrži svoje korisnike/prodavce i na razne druge načine. Pogotovo [...]
Сре, сеп 04, 2019
Source: Inkluzija blog
Migel Neiva, osnivač kompanije i sistema ColorADD, već je ostvario velike uspehe sa svojim izumom. © Chris Welsch
Migel Neiva, osnivač kompanije i sistema ColorADD, već je ostvario velike uspehe sa svojim izumom. © Chris Welsch Migel Neiva izumeo [...]
Пет, авг 30, 2019
Source: Inkluzija blog

Актуелна документа

58. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
септембар, 2019 arrow right link arrow right pdf [320 KB]
Извештај о дигиталној укључености у Републици Србији за период од 2014. до 2018. године
јул, 2019 arrow right pdf [619 KB]
57. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
јун, 2019 arrow right link arrow right pdf [296 KB]
Децилна анализа потрошње и прихода у Републици Србији за период 2006-2017. године
јун, 2019 arrow right pdf [2 MB] arrow right docx [4 MB] arrow right xlsx [83 KB]
Програм за креирање образовних политика на основу података и резултата истраживања – Зборник истраживачких радова
мај, 2019 arrow right pdf [4 MB]
56. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
мај, 2019 arrow right link arrow right pdf [277 KB]
Родна анализа наставних програма и уџбеника за српски језик од првог до четвртог разреда основне школе
март, 2019 arrow right pdf [2 MB]
Трећи национални извештај о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва у Републици Србији за период 2014-2017. године
фебруар, 2019 arrow right pdf [5 MB]
Национални акциони план запошљавања за 2019. годину
фебруар, 2019 arrow right pdf [762 KB]
Индекс родне равноправности у Републици Србији
децембар, 2018 arrow right pdf [8 MB]
Награда за допринос развоју свих облика приступачности 2017/2018 – брошура
новембар, 2018 arrow right pdf [2 MB]
Оцена апсолутног сиромаштва у Србији у 2017. години
октобар, 2018 arrow right pdf [413 KB]