Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Swiss PRO: Јавни позив за подршку ЈЛС у јачању капацитета за унапређење електронске управе (рок: 26.8.2019)

Објављено 08.07.2019.

Swiss PRO: Javni poziv za podršku jedinicama lokalne samouprave u jačanju kapaciteta za unapređenje elektronske uprave - promo grafikaВАЖНО: Програм Swiss PRO продужио је до 26. августа 2019. године јавни позив за подршку јединицама локалне самоуправе у јачању капацитета за унапређење електронске управе и пружање електронских услуга.

Програм Swiss PRO објавио је јавни позив за подршку јединицама локалне самоуправе у унапређењу електронске управе и пружању електронских услуга како би повећале одговорност, транспарентност и ефикасност у обезбеђивању бољег приступа услугама и правима грађана и грађанки.

Влада Швајцарске ће кроз овај позив са 350.000 евра подржати до 40 локалних самоуправа, чиме ће допринети да еУправа на локалу буде у служби како грађана и грађанки, тако и привреде.

Право учешћа на јавном позиву који је отворен до 26. августа 2019. године има 96 градова и општина из региона Шумадије и западне Србије и региона Јужне и источне Србије*. Они у својим предлозима пројеката могу да конкуришу за набавку ИТ опреме и лиценцираног софтвера у вредности од 7.000 до 9.000 евра, као и да наведу који вид техничке подршке им је потребан да би се унапредила еУправа.

У складу са националним оквиром, програм Swiss PRO ће локалним самоуправама пружити техничку подршку прилагођену њиховим индивидуалним потребама како би се између осталог развили или унапредили интерни процеси и процедуре, унапредила примена електронског управног поступка (еЗУП), развиле постојеће или нове еУслуге, те израдила решења за интернет презентације јединица локалне самоуправе.

„Посебно охрабрујемо локалне самоуправе да у предлоге пројеката уврсте рад на развијању и унапређењу еУслуга за припаднике националних мањина, као и на увођењу помоћних технологија које би повећале приступачност ових услуга особама са инвалидитетом. Такође, ово је прилика за локалне самоуправе да омогуће становништву да активно учествује у процесу доношења одлука у својим заједницама кроз успостављање страница еПартципација и еСлушање”, рекла је Ана Недељковић Беља, национална менаџерка програма Swiss PRO.

Како би се заинтересоване ЈЛС упознале са детаљима јавног позива – укључујући начин пријављивања и учешћа, као и критеријумима за избор пројеката, програм Swiss PRO ће организовати информативне сесије према следећем распореду:

  • Краљево, у четвртак, 11. јула, Трг Јована Сарића број 1, Сала 2 Скупштине града Краљева,  у 12.30 часова
  • Ужице, у петак, 12. јула, Петра Ћеловића бб, Сала Градског развојног центра (РРА Златибор),  у 12.30 часова
  • Смедерево, у понеделјак, 15. јула, Омладинска 1, Велика сала Скупштине града Смедерева,  у 12.30 часова
  • Зајечар, у уторак, 16. јула, Трг Ослобођења 1, Мала сала Градске управе Зајечар,  у 12.30 часова
  • Ниш, у среду, 17. јула, Седмог јула 2, Хол Градске куће Ниш,  у 12.30 часова
  • Бујановац, у четвртак, 18. јула, Карађорђа Петровића 115, Сала Скупштине општине Бујановац,  у 12.30 часова
  • Шабац, у петак, 19. јула, Господар Јевремова 6, Сала Градске управе Шабац,  у 12.30 часова
  • Крагујевац, у понеделјак, 22. јула, Трг Тополиваца 4, Бизнис иновациони центар Крагујевац,  у 12.30 часова.

Више информација о самом позиву, критеријумима за избор корисника, начину конкурисања и документација за пријављивање доступни су на сајту програма Swiss PRO.

Програм подршке Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO доприноси побољшању квалитета живота грађана и грађанки Србије, нарочито оних који припадају рањивим друштвеним групама, кроз унапређење владавине права на локалном нивоу, јачање друштвене кохезије и повећање одговорности, транспарентности, ефикасности и делотворности локалних самоуправа, као и учешћа становништва у процесима доношења одлука. Програм Swiss PRO се спроводи у 99 јединица локалне самоуправе, у два региона: Региону Шумадије и западне Србије и Региону Јужне и источне Србије. Активности програма Swiss PRO Влада Швајцарске подржава са укупно 5,8 милиона евра, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (UNOPS) у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО).

Извор: swisspro.org.rs

——-

*Александровац, Алексинац, Аранђеловац, Ариље, Бабушница, Бајина Башта, Баточина, Бела Паланка, Блаце, Богатић, Бојник, Бољевац, Бор, Босилеград, Брус, Бујановац, Црна Трава, Чачак, Чајетина, Ћићевац, Ћуприја, Деспотовац, Димитровград, Дољевац, Гаџин Хан, Голубац, Горњи Милановац, Ивањица, Јагодина, Кладово, Кнић, Књажевац, Коцељева, Косјерић, Крагујевац, Краљево, Крупањ, Крушевац, Кучево, Куршумлија, Лајковац, Лапово, Лебане, Лесковац, Лозница, Лучани, Љиг, Љубовија, Мајданпек, Мали Зворник, Мало Црниће, Медвеђа, Мерошина, Мионица, Неготин, Ниш, Нова Варош, Нови Пазар, Осечина, Параћин, Петровац на Млави, Пирот, Пожаревац, Пожега, Прешево, Прибој, Пријепоље, Прокупље, Рача, Рашка, Ражањ, Рековац, Сјеница, Смедерево, Смедеревска Паланка, Сокобања, Сурдулица, Свилајнац, Сврљиг, Шабац, Топола, Трстеник, Тутин, Уб, Ужице, Ваљево, Варварин, Велика Плана, Велико Градиште, Владимирци, Власотинце, Врњачка Бања, Зајечар, Жабари, Жагубица, Житорађа.

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

24.01.2020.

Деск Креативна Европа Србија – Конкурс „Јачање културне сарадње и конкурентности културних и креативних индустрија Западног Балкана” (рок: 17.3.2020)

Desk Kreativna Evropa - Srbija

Конкурс „Јачање културне сарадње и конкурентности културних и креативних индустрија Западног Балкана” отворен је…

 
0 Коментари

Актуелности

Блог

Earlier
Društvene inovacije
Obavezno osnovno obrazovanje danas je uobičajeno širom sveta. Slično je i sa obdaništima, univerzalnom zdravstvenom zaštitom, penzijskim fondovima. Iako su [...]
Пет, јан 17, 2020
Source: Inkluzija blog
Milutin Savić
LICEULICE prodavce ste i prošle godine sretali na ulicama, na kojima se svakoga dana trude da zarade za dostojanstven život, [...]
Уто, јан 14, 2020
Source: Inkluzija blog
Milkica Dimitrijević i Milica Šimonović - 42. Beogradski Ignite "Uključi se br. 7"
Transkript govora Milice Šimonović i Milkice Dimitrijević na 42. Beogradskom Ignite-u „Uključi se br. 7” (11. decembar 2019. godine, Impact [...]
Уто, дец 24, 2019
Source: Inkluzija blog
Foto: Sara Ristić
Foto: Sara Ristić Zovem se Vladimir Janković. Imam trideset osam godina. Od prošlog leta, posle duže pauze zbog psihološke krize, prodajem [...]
Уто, дец 24, 2019
Source: Inkluzija blog
Braća Mohamadi, Maks i Alen (desno), ispred svoje kancelarije u Sodermalmu ©Chris Welsch
Braća Mohamadi, Maks i Alen (desno), ispred svoje kancelarije u Sodermalmu ©Chris Welsch Kada su braća Mohamadi izgubila voljenu osobu zbog [...]
Пет, нов 01, 2019
Source: Inkluzija blog

Актуелна документа

Национални акциони план запошљавања за 2020. годину
јануар, 2020 arrow right pdf [619 KB]
60. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
децембар, 2019 arrow right link arrow right pdf [1 MB]
Брошура о првих десет година рада Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије – SIPRU
децембар, 2019 arrow right pdf [1 MB]
E2E: Друштвене иновације – људи у центру јавних политика
новембар, 2019 arrow right pdf [2 MB]
59. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
новембар, 2019 arrow right link arrow right pdf [251 KB]
Приручник за увођење родне перспективе у наставу српског језика за први циклус образовања
септембар, 2019 arrow right pdf [1 MB]
58. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
септембар, 2019 arrow right link arrow right pdf [320 KB]
Извештај о дигиталној укључености у Републици Србији за период од 2014. до 2018. године
јул, 2019 arrow right pdf [619 KB]
57. Билтен о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва
јун, 2019 arrow right link arrow right pdf [296 KB]
Децилна анализа потрошње и прихода у Републици Србији за период 2006-2017. године
јун, 2019 arrow right pdf [2 MB] arrow right docx [4 MB] arrow right xlsx [83 KB]
Програм за креирање образовних политика на основу података и резултата истраживања – Зборник истраживачких радова
мај, 2019 arrow right pdf [4 MB]