Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Конференција “Кликом до самосталности”

Објављено 24.10.2017.

klikom_do_samostalnostiКонференција којом ће бити отворен пројекат “Кликом до самосталности” биће одржана у просторијама Дечијег села “Др Милорад Павловић” у Сремској Каменици 27. октобра 2017. године, са почетком у 11 часова. Сазнајте како ће 25 младих у наредних 12 месеци похађати оснажујуће програме, учити енглески језик, откривати свет који им омогућава да, једноставним кликом, себе оспособе и понуде своје многе таленте на светском тржишту рада.

Своје пристуство конференцији треба да потврдите попуњавањем регистрационог формулара најкасније до 26. октобра 2017. године.

Кликните да преузмете Дневни ред Конференције.

„Кликом до самосталности – кроз Дечије село у виртуелни свет“ је пројекат који има за циљ креирање стимулативног окружења и мотивисање младих за усвајање практичних знања и стицање вештина, како би се лакше и брже прилагодили захтевима које диктира савремено тржиште рда, како у виртуелном, тако и у реалном окружењу.

Пројекат ће настојати да код младих развије свест о могућностима и нужностима праћења трендова на тржишту рада, процесу сталног учења и усавршавања, али и прилагођавања кретањима и потребама на глобалном тржишту, као и чињеници да, чак и у Србији, све већи број компанија, делимично или у потпуности, своје пословање обавља у е-окружењу.

„Кликом до самосталности“ је иновативни модел који комбинује различите приступе и методе рада из области иновативне педагогије, е-образовања, е-запошљавања, стручне праксе и менторинга, са циљем да подигне капацитете, мотивише и подстакне младе из Дечијег села да у процесу тражења запослења укључе и могућности које пружа интернет.

25-оро младих из Дечијег села ће, након теоријског дела онлајн обуке из основа ИКТ администрације, имати могућност да примене стечена знања и ветине кроз практичан рад у компанијама које су чланови партнерско-менторске мреже. Током пројекта, младе ће пратити, мотивисати, усмеравати и подржавати ментори који ће проћи посебно структуирану обуку за рад са младима из социјално угрожених категорија, управо како би у потпуности и на најбољи начин могли да одговоре на потребе младих из Дечијег села.

Отворени приступ онлајн платформи – бесплатна обука и све неопходне информације у вези са (само)запошљавањем у е-окружењу биће омогућен свим заинтересованим појединцима по завршетку пројекта.

„Кликом до самосталности – кроз Дечије село у виртуелни свет“ се реализује у оквиру пројекта „Подршка спровођењу Програма реформи политике запошљавања и повећања запошљивости младих“ („Иницијатива за запошљавање младих“) који је део ширег програма којег финансијски подржава Швајцарска агенција за развој и сарадњу (Swiss Agency for Development and Cooperation – SDC) под називом „Знањем до посла – Е2Е“. Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије спроводи пројекат у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарством омладине и спорта. Реализацију „Кликом до самосталности – кроз Дечије село у виртуелни свет“ је подржао и Град Нови Сад, Градска управа за спорт и омладину, Канцеларија за младе.

Пројекат спроводи Центар за едукацију, истраживање и развој – ЦЕИР, у сарадњи са Дечијим селом „Др Милорад Павловић“ из Сремске Каменице и Spescom Consulting Нови Сад.

Извор: www.klikomdosamostalnosti.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]