Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Активности Информативног центра Фондације Темпус у јуну 2021. године

Објављено 02.06.2021.

Fondacija Tempus - logoИнформативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат), у склопу свог месечног програма активности током јуна 2021. године организује догађаје

  • Вебинар: Како савладати трему пред пријемни испит, 3. јун, 12.30-13.15 часова

У оквиру ове теме ученици средње школе ће имати прилику да сазнају различите начине за превазилажење треме и осмисле свој план за суочавање са тремом приликом полагања пријемног испита. Вебинар се одржава у четвртак, 3. јуна са почетком у 12.30 часова и трајаће до 13.15 часова. За пријаву за учешће на вебинару потребно је попунити кратак регистрациони формулар, а рок за пријаву је среда, 2. јун у 15 часова.

  • Вебинар: Водич кроз апликационе формуларе за пројекте партнерстава у области спорта, 4.  јун, 16-17 часова

Једночасовни вебинар намењен је представницима спортских клубова, друштава, савеза, удружења, као и другим организацијама и установама активним у области спорта, заинтересованим за учешће у Еразмус+ пројектима Партнерстава за сарадњу и Малих партнерстава у области спорта у актуелном позиву (рок 17. јун 2021. године). Учесници вебинара ће добити опште информације о апликационим формуларима за подношење ових врста пројеката и моћи ће да се информишу о техничким аспектима поступка аплицирања путем портала Funding & tender opportunities. Вебинар се одржава у петак, 4. јуна, са почетком у 16 часова. За учешће на вебинару потребно је попунити кратак пријавни формулар најкасније до 3. јуна у 15 часова.

  • Презентација: Могућности за мобилност студената кроз програме Еразмус+ и CEEPUS, 7. јун, 18-19 часова, СКЦ Београд

Догађај који заједно организују Фондација Темпус и Студентски културни центар Београд намењен је актуелним и будућим студентима основних, мастер и докторских студија на високошколским установама у Србији који су заинтересовани да један део својих студија проведу на стипендираној студентској размени у иностранству у оквиру програма Еразмус+ и CEEPUS, као и студентима заинтересованим за студирање мастер студија у иностранству. На презентацији ће бити речи о актуелном конкурсу за подношење пријава у оквиру CEEPUS програма и предстојећим конкурсима за размене кроз оба програма, условима учешћа, потребној документацији, начину пријављивања и висини и обухвату стипендија. Осим тога, сви заинтересовани ће имати прилику да се упознају са Еразмус Мундус заједничким мастер програмима који нуде могућност похађања целокупних мастер студија у иностранству. Презентација ће се одржати у понедељак, 7. јуна од 18 до 19 часова, у Великој сали Студентског културног цента у Београду (Краља Милана 48). Број учесника ће бити бити ограничен и усклађен са важећим епидемиолошким мерама.

  • Вебинар: Могућности за мобилност студената кроз програме Еразмус+ и CEEPUS, 8. јун, 16-17 часова

Информативни центар Фондације Темпус у уторак, 8. јуна, у 16 часова организује вебинар намењен актуелним и будућим студентима основних, мастер и докторских студија на високошколским установама у Србији који су заинтересовани да један део својих студија проведу на стипендираној студентској размени у иностранству у оквиру програма Еразмус+ и CEEPUS, као и свршеним студентима заинтересованим за похађање целокупних мастер студија у иностранству. На вебинару ће бити речи о актуелном конкурсу за размене у оквиру CEEPUS мрежа и предстојећим конкурсима у оквиру оба програма, условима учешћа, потребној документацији, начину пријављивања и висини и обухвату стипендија. Осим тога, сви заинтересовани ће имати прилику да се информишу о Еразмус Мундус заједничким мастер програмима који нуде могућност похађања целокупних мастер студија у иностранству. За пријаву учешћа је потребно попунити кратак регистрациони формулар, најкасније до 7. јуна у 15 часова.

  • Вебинар: Избор средње школе, 15. јун, 12.30-13.15 часова

Вебинар, који се одржава у уторак, 15. јуна од 12.30 до 13.15 часова, намењен је ученицима 8. разреда основних школа, као подршка при размишљању о средњим школама (образовним профилима) и њиховом рангирању приликом састављања листе жеља. Поред представљања честих питања и дилема са којима се мали матуранти сусрећу док размишљају о избору средње школе, биће представљене и практичне смернице за доношење одлуке о наредном нивоу образовања. Вебинар могу самостално да прате ученици 8. разреда из свих школа у Републици Србији. Пријављивање се врши до понедељка, 14. јуна у 15 часова попуњавањем регистрационог формулара.

  • Вебинар: Како да успешно креирате нови Europass CV?, 17. јун, 16-17 часова

Ова практична онлајн сесија намењена је студентима, ученицима, младима, наставницима, запосленим особама и тражиоцима посла, као и свим особама које желе да сазнају како се користи иновирана Europass платформа. Током вебинара ће бити демонстрирано како се региструје на платформу, како се на њој креирају, чувају, деле и са ње извозе Europass профил (портфолио), радна биографија (CV) и пропратно писмо, као и које додатне функционалности у сврху образовања и запошљавања су на располагању. Вебинар се одржава у четвртак, 17. јуна са почетком у 16 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, до 16. јуна у 15 часова.

  • Вебинар: Еразмус+ платформе и мреже за професионално усавршавање наставника, 24. јун, 16-17 часова

Вебинар је намењен запосленима у основним и средњим школама, предшколским установама и установама за образовање одраслих. Присутни ће бити у прилици да се информишу о могућностима за професионално усавршавње и повезивање са колегама широм Европе путем Еразмус+ платформи и мрежа (eTwinning, School Education Gateway, EPALE, Euroguidance, Europass и Eurydice), независно од тога да ли већ учествују или планирају учешће у Еразмус+ пројектима. Једночасовни вебинар се одржава у четвртак, 24. јуна, са почетком у 16 часова. За учешће на вебинару потребно је попунити кратак пријавни формулар најкасније до 23. јуна у 15 часова.

  • Вебинар: Студирај у Србији, 30. јун, 16-17 часова

Фондација Темпус организује вебинар у среду, 30. јуна, у 16 часова, намењен страним студентима заинтересованим за упис или наставак студија у Србији. Током трајања вебинара, учесници ће бити информисани о систему високог образовања у Србији и акредитованим високошколским установама и програмима. На вебинару ће детаљније бити представљена ажурирана електронска верзија каталога Study in Serbia и биће објашњене процедуре уписа, као и временски оквир за пријаве и полагање пријемних испита. Учесници ће такође моћи да добију одговоре и на практична питања у вези са животом у Србији. Вебинар се изводи на енглеском језику, а заинтерсовани страни кандидати се могу пријавити за учешће путем кратког регистрационог формулара, најкасније до 29. јуна у 15 часова.

  • Практичне индивидуалне сесије уживо: Регистрација OID и PIC броја, 2, 9. и 23. и 30. јун, од 12 до 13 часова

Представници свих организација и институција (школа, предшколских и високошколских установа, невладиних организација…) које планирају да улествују први пут у Еразмус+ пројектима, а потребна им је подршка при регистрацији OID и/или PIC броја (јединствени идентификатори који се користе у пријавама Еразмус+ пројеката), могу се пријавити за индивидуалне сесије у Информативном центру Фондације Темпус у Београду. Индивидуалне сесије се обавезно унапред договарају у једном од расположивих термина, за шта је потребно да заинтересовани минимум два дана унапред искажу интересовање позивом Инфо центру (011/3342-430, опција 1, 10-18 часова) или слањем поруке на е-пошту: info@tempus.ac.rs. Сесије је могуће организовати и онлајн. Расположиви термини су: 2, 9, 23. и 30. јун од 12 до 13 часова.

  • Индивидуалне консултације за ученике средњих школа: Шта да радим после матуре?

Фондација Темпус – Euroguidance центар организује за матуранте индивидуалне консултације – разговоре са психологом/саветником, као још један начин подршке приликом доношења одлуке на питање „Шта да радим после матуре?“. У овом тренутку, разговори се обављају искључиво путем Скајпа, а свој разговор можете заказати попуњавањем кратког регистрационог формулара.

Facebook live chat

Поред мејла и телефона, сви заинтересовани на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције. Сваке среде од 16 до 17 часова и сваког петка од 12 до 13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

За све додатне информације можете контактирати Фондацију Темпус путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.

Извор: erasmusplus.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]