Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Активности Информативног центра Фондације Темпус у октобру 2021. године

Објављено 04.10.2021.

Fondacija Tempus - logoИнформативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат), у склопу свог месечног програма активности током октобра 2021. године организује догађаје:

  • Вебинар: Како да одеш на омладинску размену или волонтирање у иностранству?, 6. октобар, 16-17 часова

Вебинар је намењен свим младима до 30 година, који желе да се упознају са Еразмус+ омладинским разменама, алатима за претрагу и подршку мобилностима за младе европске мреже Еуродеск, као и могућностима за краткорочно и дугорочно волонтирање у иностранству кроз различите програме и међународне организације. Вебинар организује Фондација Темпус – национални Еуродеск центар у Србији, у склопу кампање „Time to move“ коју европска мрежа Еуродеск спроводи сваког октобра широм Европе. Вебинар се одржава у среду, 6. октобра, од 16 до 17 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, најкасније до 5. октобра у 15 часова.

  • Вебинар: Избор средње школе, 11. октобар, 12:30-13:15 часова

Вебинар је намењен ученицима 8. разреда основних школа, као подршка при размишљању о средњим школама (образовним профилима) и њиховом рангирању приликом састављања листе жеља. Поред представљања честих питања и дилема са којима се мали матуранти сусрећу док размишљају о избору средње школе, биће представљене практичне смернице за доношење одлуке о наредном нивоу образовања. Вебинар се одржава у понедељак, 11. октобра, од 12:30 до 13:15 часова. Пријављивање се врши до понедељка, 11. октобра, до 9 часова попуњавањем регистрационог формулара.

  • Вебинар: Шта након средње школе? Кораци у доношењу одлуке о избору студијског програма, 12. октобар, 12:30-13:15 часова

На вебинару ће бити представљена честа питања и проблеми са којима се матуранти сусрећу док размишљају о избору студија као и практичне смернице приликом доношења одлуке о наредном нивоу образовања. Учесници ће имати прилике да поставе питања у вези са темом и да изнесу своје коментаре. Вебинар се одржава у уторак, 12. октобра, од 12:30 до 13:15 часова. Пријављивање се врши до уторка, 12. октобра, до 9 часова попуњавањем регистрационог формулара.

  • Вебинар: Препознај своје јаке стране, 13. октобар, 12:30-13:15 часова

У оквиру ове теме ученици имају прилику да опишу своје вештине, радне навике, особине и интересовања и како да их повежу са различитим занимањима, радним местима и студијским програмима. Вебинар се одржава у среду, 13. октобра, од 12:30 до 13:15 часова. Пријављивање се врши до среде, 13. октобра, до 9 часова, попуњавањем регистрационог формулара.

  • Вебинар: Упознај занимања, 14. октобар, 12:30-13:15 часова

У оквиру ове теме ученици имају прилику да сазнају на које начине могу да прикупе информације, као и да опишу карактеристике занимања и студијских програма који су њима важни и значајни. Вебинар се одржава у четвртак, 14. октобра, од 12:30 до 13:15 часова. Пријављивање се врши до четвртка, 14. октобра, до 9 часова, попуњавањем регистрационог формулара.

  • Презентација: Могућности за мобилност студената кроз програме Еразмус+ и CEEPUS, 14. октобар, 18-19 часова, СКЦ Београд

Презентација се одржава у четвртак, 14. октобра, са почетком у 18 часова, у великој сали Студентског културног центра Београд. Догађај се организује у сарадњи Фондације Темпус – националног Еуродеск центра у Србији и СКЦ-а Београд, у склопу кампање „Time to move“ коју европска мрежа Еуродеск спроводи сваког октобра широм Европе. Током презентације заинтересовани ће добити одговоре на питања како отићи на страни универзитет на стипендирану студентску размену на основним, мастер или докторским студијама кроз Еразмус+ и CEEPUS програме, шта су Еразмус Мундус заједнички мастер програми, шта су Еуродеск и Europass и како их користити у потрази и пријави за мобилност у иностранство. За учешће није потребна регистрација. Број учесника ће бити бити ограничен и усклађен са важећим епидемиолошким мерама.

  • Вебинар: Истражи своје каријерне опције, 15. октобар, 12:30-13:15 часова

У оквиру ове теме ученици ће имати прилику да креирају своје каријерне опције кроз низ практичних вежби кроз које разматрају различите опције, нпр. рангирање студијских програма, занимања. Вебинар се одржава у петак, 15. октобра 2021. године, од 12:30 до 13:15 часова. Пријављивање се врши до петка, 15. октобра, до 9 часова, попуњавањем регистрационог формулара.

  • Вебинар: Како да се пријавите за CEEPUS размену? 15. октобар, 16-17 часова

Вебинар је намењен студентима и предавачима на државним високошколским установама у Србији заинтересованим за одлазак на размене у оквиру CEEPUS програма. Осим општих информација о програму, на вебинару ће, корак по корак, бити демонстрирано како се подносе пријаве за CEEPUS мобилности. CEEPUS је средњовропски програм универзитетске размене који студентима и академском особљу са државних високошколских установа из Србије омогућава академске боравке у земљама средње и југоисточне Европе. Вебинар се одржава у петак, 15. октобра, у 16 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, најкасније до 14. октобра у 15 часова.

  • Презентација: Еразмус+ мобилност наставника – из прве руке, 20. октобар, 17-18 часова

Догађај је намењен директорима, наставницима и стручним сарадницима школа, предшколских и установа за образовање одраслих, а организује се у сусрет предстојећем општем позиву за Еразмус+ пројекте за 2022. годину. Присутни ће из искуства са мобилности колега и разговора са њима моћи да сазнају како изгледа мобилност наставника спроведена кроз КА1 пројекте Еразмус+ програма, које активности се могу спроводити у иностранству, која се знања и вештине мобилношћу могу стећи и унапредити, и зашто је све то важно и за појединце и за њихове установе. Презентација ће се одржати онлајн у среду, 20. октобра, од 17 до 18 часова. За пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, најкасније до 20. октобра у 12 часова.

  • Вебинар: Ресурси за писање Еразмус+ пројеката, 22. октобар, 16-17 часова

Вебинар је намењен представницима свих врста организација и установа активних у области образовања, младих и спорта који планирају да у наредном периоду учествују у писању и подношењу пријава Еразмус+ пројеката. Учесници вебинара ће моћи да сазнају које све бесплатне ресурсе Фондације Темпус и Европске комисије могу да искористе приликом осмишљавања и писања Еразмус+ пројеката. Између осталог, биће речи о платформи Erasmus+ project results, информацијама доступним на сајту Еразмус+ програма у Србији, презентацијама, видео туторијалима, као и о активностима подршке Фондације Темпус у току трајања конкурса (инфо дани, радионице за писање пројеката, консултације). Вебинар се одржава у петак, 22. октобра, са почетком у 16 часова, а за пријаву је потребно попунити кратак регистрациони формулар до 21. октобра у 15 часова.

  • Вебинар: Упознај се са Еразмус Мундус заједничким мастер програмима, 27. октобар, 16-17 часова

Вебинар је намењен свим актуелним и свршеним студентима који желе да се информишу о могућности за конкурисање за упис на целокупне стипендиране мастер студије на неком од Еразмус Мундус заједничких мастер програма у академској 2022/2023. години. На вебинару ће, између осталог, бити речи о каталогу доступних мастер програма, условима и начину пријаве, најчешће траженој документацији, као и обухвату стипендија. Учесници ће такође имати прилику да од алумнисте програма сазнају више о току пријаве, селекције и студирања на једном од заједничких мастер програма. Вебинар се одржава у среду, 27. октобра, са почетком у 16 часова. За пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар најкасније до 26. октобра у 15 часова.

  • Вебинар: Студирај у Србији, 29. октобар, 16-17 часова

Фондација Темпус организује вебинар у петак, 29. октобра, у 16 часова, намењен страним студентима заинтересованим за упис или наставак студија у Србији. Током трајања вебинара, учесници ће бити информисани о високом образовању у Србији и акредитованим високошколским установама и програмима. Осим тога, учесници ће добити најважније информације о студирању у Србији (доступни студијски програми, трајање студија, језик извођења наставе итд). На вебинару ће детаљније бити представљена ажурирана електронска верзија каталога Study in Serbia и биће објашњене процедуре уписа, као и временски оквир за пријаве и полагање пријемних испита. Учесници ће такође моћи да добију одговоре и на практична питања у вези са животом у Србији. Радни језик вебинара је енглески, а заинтересовани страни кандидати се могу пријавити попуњавањем регистрационог формулара до 28. октобра у 15 часова.

  • Практичне индивидуалне сесије уживо: Регистрација OID и PIC броја, 6, 13, 20. и 27. октобар, од 12 до 13 часова

Представници свих организација и институција (школа, предшколских и високошколских установа, невладиних организација…) које планирају да учествују први пут у Еразмус+ пројектима, а плтребна им је подршка при регистрацији ODI и/или PIC броја (јединствени идентификатори који се користе у пријавама Еразмус+ пројеката), могу се пријавити за индивидуалне сесије у Информативном центру Фондације Темпус у Београду. Индивидуалне сесије се обавезно унапред договарају у једном од расположивих термина, за шта је потребно да заинтересовани минимум два дана унапред искажу интересовање позивом Инфо центру (011/3342-430, опција 1, 10-18 часова) или слањем поруке на е-пошту: info@tempus.ac.rs. Сесије је могуће организовати и онлајн. Расположиви термини су: 6, 13, 20. и 27. октобар од 12 до 13 часова.

  • Индивидуалне консултације за ученике средњих школа: Шта да радим после матуре?

Фондација Темпус – Euroguidance центар организује за матуранте индивидуалне консултације – разговоре са психологом/саветником, као још један начин подршке приликом доношења одлуке на питање: „Шта да радим после матуре?“. У овом тренутку, разговори се обављају искључиво путем Скајпа, а свој разговор можете заказати попуњавањем кратког регистрационог формулара.

Facebook live chat

Поред мејла и телефона, сви заинтересовани на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције. Сваке среде од 16 до 17 часова и сваког петка од 12 до 13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

За све додатне информације можете контактирати Фондацију Темпус путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.

Извор: erasmusplus.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]