Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Активности Информативног центра Фондације Темпус у новембру 2021. године

Објављено 03.11.2021.

Fondacija Tempus - logoИнформативни центар Фондације Темпус (Београд, Теразије 39, I спрат), у склопу свог месечног програма активности током новембра 2021. године организује догађаје:

  • Вебинар: Мој Еуродеск водич за мобилност, 4. новембар, 16-17 часова

Вебинар је намењен свим младим особама заинтересованим за мобилност у сврху формалног и/или неформалног учења у иностранству, њиховим родитељима, као и особама које раде са младима, укључујући наставнике и стручне сараднике у школама и особље високошколских установа. На вебинару ће бити представљен садржај нове онлајн публикације Националног Еуродеск центра Србије „Мој Еуродеск водич за мобилност“, која садржи информације о програмима Европске уније Еразмус+ и Европска иницијатива за солидарност, али и бројним другим програмима и могућностима за мобилност у сврху студирања, волонтирања и пракси у Европи, базама омладинских организација које могу помоћи пре, у току и након мобилности, као и практичне информације за путовање и боравак у Европи. Вебинар се одржава у четвртак, 4. новембра од 16 до 17 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, најкасније до 3. новембра у 15 часова.

  • Вебинар за родитеље: Како подржати дете у процесу доношења одлуке о избору занимања, 9. новембар, 16-17 часова

У оквиру овог вебинара родитељи ће имати прилику да сазнају на које начине могу да подрже своје дете у процесу доношења одлуке о избору занимања, за које кораке у избору занимања и даљег школовања је посебно важна њихова подршка и да се упознају са различитим примерима како у различитим фазама процеса доношење одлуке могу да помогну (нпр. пре подношења листе жеља за упис средње школе или непосредно пред пријемни испит). Учесници ће имати прилике да поставе питања у вези са темом и да се изнесу своје коментаре. Вебинар се одржава у уторак, 9. новембра, у 16 часова, а можете се пријавити до уторка, 9. новембра, у 9 часова путем регистрационог формулара.

  • Вебинар: Како да пронађете партнере за Еразмус+ пројекте?, 9. новембар, 17-18 часова

Вебинар је намењен представницима организација и установа активних у секторима образовања, младих и спорта који желе да се информишу о доступним ресурсима који могу олакшати повезивање са колегама широм Европе и проналажење партнера за учествовање у Еразмус+ пројектима. Присутни ће моћи да се упознају са базом свих до сада одобрених Еразмус+ пројеката – Erasmus+ project results, платформама eTwinning, School Education Gateway и EPALE, као и другим алатима за проналажење партнерских организација у иностранству, попут SALTO OTLAS платформе која окупља организације активне у сектору младих. Вебинар се одржава у уторак, 9. новембра, са почетком у 17 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, до 8. новембра у 15 часова.

  • Вебинар: Препознај своје јаке стране, 16. новембар, 12:30-13:15 часова

У оквиру ове теме ученици имају прилику да опишу своје вештине, радне навике, особине и интересовања и како да их повежу са различитим занимањима, радним местима и студијским програмима. Вебинар се одржава у уторак, 16. новембра, од 12:30 до 13:15 часова. Пријављивање се врши до уторка, 16. новембра, до 9 часова попуњавањем регистрационог формулара.

  • Вебинар: Упознај занимања, 17. новембар, 12:30-13:15 часова

У оквиру ове теме ученици имају прилику да сазнају на које начине могу да прикупе информације, као и да опишу карактеристике занимања и студијских програма који су њима важни и значајни. Вебинар се одржава у среду, 17. новембра, од 12:30 до 13:15 часова. Пријављивање се врши до среде, 17. новембра, до 9 часова попуњавањем регистрационог формулара.

  • Вебинар: Из прве руке – Еразмус+ мобилност за образовање одраслих, 17. новембар, 17-18 часова

Догађај је намењен превасходно представницима и запосленима у школама за основно образовање одраслих, као и другим установама и организацијама активним у овој области. Вебинар се организује у сусрет предстојећем општем позиву за Еразмус+ пројекте за 2022. годину. Присутни ће из искуства са мобилности колега које су успешно реализовале Еразмус+ пројекат мобилности у области образовања одраслих и из разговора са њима, моћи да сазнају како изгледа мобилност спроведена кроз овај тип пројеката, које активности се могу спроводити у иностранству, која се знања и вештине мобилношћу могу стећи и унапредити, и зашто је све то важно и за запослене и за њихове установе. Вебинар се одржава у среду, 17. новембра, са почетком у 17 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, до 16. новембра у 15 часова.

  • Вебинар: Истражи своје каријерне опције, 18. новембар, 12:30-13:15 часова

У оквиру ове теме ученици ће имати прилику да креирају своје каријерне опције кроз низ практичних вежби кроз које разматрају различите опције, нпр. рангирање студијских програма, занимања. Вебинар се одржава у четвртак, 18. новембра, од 12:30 до 13:15 часова. Пријављивање се врши до четвртка, 18. октобра, до 9 часова попуњавањем регистрационог формулара.

  • Онлајн радионица за студенте: Како написати добар CV?, 19. новембар, 15:00-16:30 часова

Ова онлајн радионица у трајању од сат и по времена је намењена студентима високошколских установа у Србији који желе да саставе или унапреде свој CV, у циљу конкурисања за посао, праксу, волонтирање, стипендију и слично. Учесници ће сазнати из којих делова се састоји добар CV, који су подаци који се наводе у сваком од обавезних делова и која је мера у њиховом навођењу, зашто је важна самопроцена вештина, које су најчешће грешке при састављању биографије и како их избећи, као и корисне савете базиране на искуству оних који врше одабир кандидата. Сазнања се на радионици усвајају искуствено, кроз рад у групи и коришћењем Europass обрасца биографије. Радионица ће се одржати путем интернета, у петак, 19. новембра, од 15 до 16.30 часова. Због ограниченог броја места, за пријаву учешћа потребно је попунити регистрациони формулар, најкасније до четвртка, 18. новембра, у подне.

  • Вебинар: Како да се пријавиш за Еразмус Мундус заједнички мастер програм, 26. новембар, 16-17 часова

Вебинар је намењен свим актуелним и свршеним студентима заинтересованим за конкурисање за целокупне стипендиране мастер студије на неком од Еразмус Мундус заједничких мастер програма у академској 2022/2023. години. На вебинару ће, на примеру једног од мастер програма, корак по корак, бити демонстрирано како се подносе пријаве за ове мастер програме. На исту тему своје искуство ће пренети и један од студената из Србије који је успешно аплицирао за стипендирани Еразмус мундус заједнички мастер програм. Вебинар се одржава у петак, 26. новембра, са почетком у 16 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, до 25. новембра у 15 часова.

  • Вебинар: Студирај у Србији, 30. новембар, 16-17 часова

Фондација Темпус организује вебинар у уторак, 30. новембра, у 16 часова, намењен страним студентима заинтересованим за упис или наставак студија у Србији. Током трајања вебинара, учесници ће бити информисани о високом образовању у Србији и акредитованим високошколским установама и програмима. Осим тога, учесници ће добити најважније информације о студирању у Србији (доступни студијски програми, трајање студија, језик извођења наставе итд). На вебинару ће детаљније бити представљена ажурирана електронска верзија каталога Study in Serbia и биће објашњене процедуре уписа, као и временски оквир за пријаве и полагање пријемних испита. Учесници ће такође моћи да добију одговоре и на практична питања у вези са животом у Србији. Радни језик вебинара је енглески, а заинтересовани страни кандидати се могу пријавити попуњавањем регистрационог формулара до 29. новембра у 15 часова.

  • Практичне индивидуалне сесије уживо: Регистрација OID и PIC броја, 3, 10, 17. и 24. новембар, од 12 до 13 часова

Представници свих организација и институција (школа, предшколских и високошколских установа, невладиних организација…) које планирају да учествују први пут у Еразмус+ пројектима, а потребна им је подршка при регистрацији ODI и/или PIC броја (јединствени идентификатори који се користе у пријавама Еразмус+ пројеката), могу се пријавити за индивидуалне сесије у Информативном центру Фондације Темпус у Београду. Индивидуалне сесије се обавезно унапред договарају у једном од расположивих термина, за шта је потребно да заинтересовани минимум два дана унапред искажу интересовање позивом Инфо центру (011/3342-430, опција 1, 10-18 часова) или слањем поруке на имејл: info@tempus.ac.rs. Сесије је могуће организовати и онлајн. Расположиви термини су: 3, 10, 17. и 24. новембар од 12 до 13 часова.

  • Индивидуалне консултације за ученике средњих школа: Шта да радим после матуре?

Фондација Темпус – Euroguidance центар организује за матуранте индивидуалне консултације – разговоре са психологом/саветником, као још један начин подршке приликом доношења одлуке на питање „Шта да радим после матуре?“. У овом тренутку, разговори се обављају искључиво путем Скајпа, а свој разговор можете заказати попуњавањем кратког регистрационог формулара.

Facebook live chat

Поред мејла и телефона, сви заинтересовани на располагању имају и могућност директног информисања путем друштвене мреже Facebook, коришћењем chat опције. Сваке среде од 16 до 17 часова и сваког петка од 12 до 13 часова, представници Фондације Темпус су на располагању за питања путем live chat комуникације на друштвеној мрежи Facebook.

За све додатне информације можете контактирати Фондацију Темпус путем телефона 011 33 42 430 (опција 1) или путем мејла info@tempus.ac.rs.

Извор: erasmusplus.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]