Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Расписан EPALE наградни конкурс за најбоље текстове (рок: 6.2.2019)

Објављено 24.01.2019.

INTED 2019Фондација Темпус, Национални тим за подршку Европске платформе за образовање одраслих – EPALE Србија, објављује позив за достављање текстова на тему ”Дигитално и онлајн учење одраслих“. Циљ позива је промовисање најбољих пракси, иновативних метода учења, појединаца, организација и институција у области образовања одраслих у Републици Србији.

Аутор/ка најбољег текста, одабран на конкурсу, имаће прилику да учествује на 13. Међународној конференцији о образовању, технологији и развоју INTED 2019 (The 13th annual International Technology, Education and Development Conference) која се одржава у Валенсији 11-13. марта 2019. године.

Одабраном аутору/ки ће бити обезбеђено учешће на конференцији у својству посетиоца, а биће покривени и котизација за учешће, трошкови смештаја и повратног путовања од Београда до Валенсије. Учешће на овом конкурсу не подразумева могућност учешћа на конференцији у улози излагача.

За учешће на конкурсу потребно је:

  • да сте регистровани на EPALE платформи. Уколико немате регистровани профил, можете се регистровати путем следећег линка. Упутство за регистрацију можете пронаћи овде.
  • да напишете чланак на српском или енглеском језику у складу са задатом темом конкурса. Минимални број речи за унос је 500 и не постоји ограничење у дужини текста. Примере чланака можете погледати на овом линку.
  • да поставите написани текст на EPALE платформу у виду блога путем овог линка. Потребно је будете улоговани да бисте приступили делу за креирање садржаја.

НАПОМЕНА: Испред наслова вашег текста треба да ставите назнаку ”за наградни конкурс INTED”.

Рок за постављање текста на EPALE платформу је 6. фебруар 2019. године до 23:59 часова.

Радни језик конференције је енглески, па ће са кандидатима/кињама бити организован интервју на енглеском језику путем Skype -а или уживо. Комисија ће након рока за подношење радова донети одлуку о избору најбољег текста. Обавештења о статусу текста, датуму објављивања и резултатима позива биће послата кандидатима/кињама путем електронске адресе коју су навели приликом регистрације на платформи.

Аутор/ка награђеног текста имаће обавезу да, по повратку са конференције, напише један текст о конференцији и постави га у форми блога на EPALE платформу најкасније у року од 15 дана по завршетку конференције. EPALE национални тим за подршку ће бити на располагању за додатне информације, савете и сугестије при изради текста.

Од пријављених кандидата и кандидаткиња се очекују текстови који ће допринети промоцији образовања одраслих у Србији и мотивисати стручњаке и релевантне организације да се укључе и допринесу развоју образовања одраслих. Учесници/е се охрабрују да са EPALE заједницом поделе примере добре праксе, као и да промовишу могуће идеје за даљи рад у овој области (линкови ка примерима добре праксе, публикацијама итд.).

Све додатне информације у вези са конкурсом, као и техничком подршком приликом регистрације или постављањем чланка на платформу можете добити слањем упита на и-мејл адресу: adult-education@tempus.ac.rs или позивом на број телефона: 011 33 42 430.

О конференцији:

INTED је једна од највећих међународних образовних конференција намењених академицима, истраживачима, едукаторима који раде у области образовања одраслих и целоживотног учења, стручњацима и стручњакињама у области образовних технологија, каријерним практичарима/кама, образовним саветницима/ама, представницима/ама државних институција које се баве образовањем одраслих и свима који су заинтересовани за област образовања и технологије.

Након 13 година, постала је кључни референтни догађај где се окупља више од 700 стручњака/киња из 80 земаља како би представили своје пројекте и поделили знање о методологији предавања и учења, као и о иновацијама у образовним технологијама. INTED није само конференција, већ и идеална платформа за међународно стратешко умрежавање, најбоље место за представљање иновација и пројеката о образовању и технологији.

Поред пленарних и интерактивних сесија, у оквиру конференције биће организован и изложбени део, где ће учесници/е имати прилике да на једном месту добију преглед најновијих образовних ресурса и иновативних програма, као и да успоставе контакте и нова партнерства.

Више информација о темама и програму конференције можете пронаћи на званичном сајту конференције.

Извор: erasmusplus.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]