Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Јавна набавка за услугу израде анализе на пројекту “Подршка малолетним мигрантима без пратње у Србији”

Објављено 18.11.2015.

podrska_maloletnim_migrantimaНа основу члана 60. Закона о јавним набавкама (“Службени гласник РС”, број 124/12, 14/15 и 68/15), Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања упутило је Позив за подношење понуде у процесу јавне набавке за услугу израде анализе на пројекту “Подршка малолетним мигрантима без пратње у Србији”, по партијама – Партија 1: израда ситуационе анализе, процедура, обима посла и израда стандарда за рад центара за смештај малолетних страних држављана без пратње; и Партија 2: анализа потреба за обуком кадра за рад са малолетним страним држављанима и израда програма обуке.

Понуда се доставља на адресу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Немањина 22-26, 11000 Београд, са назнаком: “Понуда за јавну набавку мале вредности услуге Израда анализе на пројекту «Подршка малолетним мигрантима без пратње у Србији», за партију _________ ЈН 31/2015 НЕ ОТВАРАТИ”, до 19. новембра 2015. године, до 12,00 часова.

Лице за контакт: Александра Милетић, aleksandra.miletic@minrzs.gov.rs

Текст Позива и конкурсну документацију можете преузети на адреси www.minrzs.gov.rs/cir/konkursi/javne-nabavke.

Пројекат “Подршка малолетним мигрантима без пратње у Србији” спроводи се у периоду 2014.-2016. године, уз финансијску подршку Швајцарског секретаријата за миграције (SEM). У складу са Швајцарском стратегијом партнерства у области миграција за Западни Балкан за период 2012. – 2015. године, пројекат „Подршка малолетним мигрантима без пратње у Србији“ осмишљен је тако да допринесе и поспеши спровођење законских механизама као што су идентификација најугроженијих подгрупа нелегалних страних миграната, њихова заштита и пружање контролисане/систематске помоћи, повратак и реинтеграција. Пројекат се реализује путем јачања миграционих политика, имплементације стратешких инструмената, изградње кадровских капацитета и унапређења капацитета за смештај малолетних мигранткиња без пратње.

Имајући у виду да је област управљања миграцијама по својој природи мултисекторска, у пројекат је укључен низ министарстава и институција Републике Србије, како кроз учешће у раду Управног одбора пројекта, тако и кроз конкретне пројектне активности.

Пројектне активности обухватају: анализу и ревидирање текућих пракси, политика и законодавства у овој области; развој и усвајање националних стандарда за центре за малолетна страна лица без пратње, укључујући и функционалне и структуралне аспекте рада у оквиру центара; процењивање потреба за обуком за центре за социјални рад и запослених у центрима за малолетна страна лица без пратње, развој програма обуке и обуку релевантних кадрова; изградњу мреже између заинтересованих страна у оквиру цивилног друштва ради размене информација и искустава у пружању услуга малолетним лицима без пратње, те одржавања радионица са швајцарским експертима из ОЦД за пружање услуга малолетним лицима без пратње; развој смерница за потенцијалне подносиоце захтева за услуге подршке за малолетна лица без пратње и дистрибуцију мањих бесповратних средстава за спровођење конкретних „локализованих“ пројеката; развој студије, припрему и спровођење плана за реконструкцију, односно адаптацију смештајних јединица за малолетна лица без пратње.

Успешна реализација пројекта “Подршка малолетним мигрантима без прање у Србији” резултираће унапређењем законодавне заштите малолетних миграната без пратње у Републици Србији путем усвајања националних стандарда за центре за малолетна страна лица без пратње; одржаним низом обука за јавне службенике чије надлежности укључују рад са мигрантима; одржаним низом радионица и округлих столова којима се омогућује размена најбољих пракси у области заштите миграната, укључујући заинтересоване стране из јавног сектора и цивилног друштва; као и проширеним капацитетима за пријем и смештај малолетних миграната без пратње женског пола.

Кликните да сазнате више информација о пројекту “Подршка малолетним мигрантима без пратње у Србији”.

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]