Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Јавни конкурс за финансирање пројеката ОЦД у области социјалног становања у 2019. години на територији Републике Србије (рок: 29.3.2019)

Објављено 18.03.2019.

izgradnja - ilustracijaОтворен је Јавни конкурс за доделу буџетских средстава Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре (у даљем тексту: Министарство) удружењима и другим организацијама цивилног друштва ради реализације пројеката из области социјалног становања.

Укупан износ предвиђен за финансирање одабраних пројеката износи 10.000.000,00 (десет милиона) динара.

Оквирни датум почетка реализације одабраних пројеката је мај 2019. године.

Право учешћа на Конкурсу имају удружења и друге организације цивилног друштва, уписане у Регистар Агенције за привредне регистре, које делују на територији Републике Србије, а чији се циљеви, према статутарним одредбама, остварују у области социјалног становања. Остали услови учешћа на конкурсу су:

  • по наведеном Конкурсу предлажу се краткорочни пројекти, чије ће спровођење бити искључиво на територији Републике Србије, не дужи од 5 (пет) месеци, како би се све фазе пројекта (укључујући и достављање коначног извештаја) завршиле у 2019. години;
  • једна организација може предложити један пројекат;
  • организација мора да има потписан правни акт (меморандум, споразум, итд.) о узајамној сарадњи и подршци са једном од установа за стамбено збрињавање жртава породичног насиља и децу бескућнике (у даљем тексту: Сигурне куће, прихватилишта и свратишта) на територији Републике Србије.

Потребно је да организација поседује одговарајуће:

  1. Решење о грађевинској дозволи, које је правоснажно (снабдевено клаузулом правоснажности, односно за које је издата потврда о правоснажности), као и потврду да је исто на снази односно да није престало да важи, а која је потврда издата од органа који је издао предметно одобрење за изградњу; односно
  2. Решење о одобрењу извођења радова, које је правоснажно (снабдевено клаузулом правоснажности, односно за које је издата потврда о правоснажности), као и потврду да је исто на снази односно да није престало да важи, а која је потврда издата од органа који је издао предметно решење о одобрењу извођења радова.

У случају да се за радове који су предмет пријаве на јавни конкурс не издаје одобрење за изградњу, односно решење о одобрењу извођења радова, потребно је да организација у пријави наведе радове који ће бити изведени, сагласно члану 144. Закона о планирању и изградњи („Службени гласник РСˮ бр. 72/09, 81/09 – исправка, 64/10 – УС, 24/11, 121/12, 42/13 – УС, 50/13 – УС, 98/13 – УС, 132/14, 145/14 и 83/18).

Пријава на јавни конкурс подноси се у писаној форми на јединственом обрасцу. Уз пријаву, Подносилац пријаве дужан је да достави:

1) Изјаву Подносиоца пријаве, која чини саставни део конкурсне документације;

2) Доказ да се против координатора пројекта не води кривични поступак, издат од стране надлежног суда (потврда суда не старија од 6 (шест) месеци);

3) Решење о грађевинској дозволи, које је правоснажно (снабдевено клаузулом правоснажности, односно за које је издата потврда о правоснажности), као и потврду да је исто на знази односно да није престало да важи, а која је потврда издата од органа који је издао предметно одобрење за изградњу; или

Решење о одобрењу извођења радова, које је правоснажно (снабдевено клаузулом правоснажности, односно за које је издата потврда о правоснажности), као и потврду да је исто на знази односно да није престало да важи, а која је потврда издата од органа који је издао предметно решење о одобрењу извођења радова; или

У случају да се за радове који су предмет пријаве на јавни конкурс не издаје одобрење за изградњу, односно решење о одобрењу извођења радова, списак радова који ће бити изведени, сагласно члану 144. Закона о планирању и изградњи („Сл. гласник РС”, бр. 72/09, 81/09 – исправка, 64/10 – УС, 24/11, 121/12, 42/13 – УС, 50/13 – УС, 98/13-одлука УС, 132/14, 145/14 и 83/18). 

Документација се доставља у оригиналу или овереној фотокопији.

Поред наведене документације подносилац пријаве може доставити и друга документа које сматра потребним и одговарајућим за предложени пројекат (на пример: пројектно-техничку документацију с описом радова, предмером и предрачуном трошкова, писма препоруке, сагласности, писма подршке и др).

Рок за подношење пријава је 29. март 2019. године.

Пријаве се подносе на обрасцу „Пријава за финансирање пројекта по јавном конкурсу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфрастуктуре за финансирање пројеката у области социјалног становања чији су носиоци удружења и друге организације цивилног друштва у 2019. годиниˮ.

Пријаве се достављају у једном штампаном примерку потписан од стране овлашћеног лица, као и у једном примерку на CD-у, у PDF формату. Образац буџета пројекта обавезно доставити и на CD-у у оригиналном excel формату.

Пријаве са прописаном документацијом послати поштом на адресу:

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре
ул. Немањина 22-26
11000 Београд
са назнаком :  За НВО КОНКУРС – 2019. (НЕ ОТВАРАТИ)

или предати лично (у затвореној коверти) на наведену адресу, у писарници републичких органа. На полеђини коверте обавезно написати пуно име подносиоца пријаве. Пријаве послате на било који други начин (факсом, електронском поштом и др), или послате на другу адресу неће бити разматране. Непотпуне, неразумљиве и неблаговремене пријаве, као и пријаве које не испуњавају наведене захтеве или уз које нису приложени сви потребни документи, неће бити разматране.

Детаљније информације могу се добити на телефон: 011/361-98-20 (контакт особа: Александра Бенковић).

Више информација о пропозицијама позива и конкурсну документацију потражите на www.mgsi.gov.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]