Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

ПРОДУЖЕН РОК: Јавни позив за менторску подршку у припреми пројеката за конкурс UN Women „Прерасподела неплаћених послова старања” (рок: 12.2.2020)

Објављено 29.01.2020.

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva - SIPRU - logoВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ: Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије продужава рок за подношење пријава на Јавни позив за пружање менторске и саветодавне подршке у припреми предлога пројеката за конкурс UN Women „Прерасподела неплаћених послова старања”. Нови рок за пријављивање је среда, 12. фебруар 2020. године.

Tим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије објављује јавни позив за пружање менторске и саветодавне подршке у припреми предлога пројеката за конкурс „Прерасподела неплаћених послова старања (CFP No. 2020-01 GRG, Redistribution of unpaid care work)”, који је објавила Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена (UN Women).

Менторска и саветодавна подршка у припреми предлога пројеката за наведени конкурс пружа се у оквиру пројекта „Подршка унапређењу социјалног укључивања у Републици Србији“, који реализује Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва уз подршку Швајцарске Конфедерације.

Конкурс је отворен за мреже/организације цивилног друштва (ОЦД) које имају родну равноправност и права жена као један од циљева у статуту организације и које су званично регистроване у Србији, које поседују знање, искуство и доказано раде на питањима родне равноправности, права жена, економског оснаживања жена и повезаним питањима и поседују знања о концептима неплаћених послова старања, Организације цивилног друштва добиће подршку за реализацију пројеката који се фокусирају на пилотирање иницијатива ОЦД, националних и локалних власти и приватног сектора за прерасподелу и вредновање услуга старања.

Предлози пројеката треба да допринесу решавању следећих  проблема:

  • Невидљивост неплаћених послова старања и кућних послова као нечег драгоценог;
  • Довођење у питање друштвених норми које промовишу неравноправну поделу послова старања између жена и мушкараца;
  • Заговарање и подстицање јавних политика и улагања који су потребни како би се смањили и прерасподелили послови старања које обављају жене.

Конкурс је расписан у оквиру UN Women програма „Родно одговорно управљање“ који је финансиран из Фонда за добру управу Уједињеног Краљевства.

Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије обезбедиће менторску и саветодавну подршку организацијама цивилног друштва у припреми предлога пројекта за конкурс „Прерасподела неплаћених послова старања”. Информације о условима конкурса доступне су на интернет страници UNDP-a (CFP 1/20 EXT, Redistribution of unpaid care work), где се налазе детаљна упутства и обрасци које је потребно поднети.

Саветодавна подршка Тима подразумева давање коментара и предлога за измене и допуне припремљених предлога пројеката, као и усмеравање пројектних идеја у циљу што ефикаснијег и делотворнијег утицаја на крајње кориснике/це.

Организације цивилног друштва своје предлоге пројекта могу проследити Тиму најкасније до среде, 12. фебруара  2020. године до 15 часова. Пријаве ће бити разматране под следећим условима:

Пријаве које не задовољавају наведене услове неће бити разматране за пружање менторске и саветодавне подршке. Тим ће покушати да обезбеди саветодавну подршку за првих 10 организација цивилног друштва које буду поднеле горе наведену документацију.

Предвиђена динамика Тима у пружању саветодавне и менторске подршке:

  • Заинтересоване организације цивилног друштва које испуњавају горе наведене критеријуме шаљу пријаве и пратећу документацију најкасније до среде, 12.02.2020. на e-mail адресу: aleksandar.bogdanovic@gov.rs,
  • Тим обавештава подносиоце пријава до 13.02.2020. године да ли су испунили све услове за пружање саветодавне и менторске подршке и да ли су ушли у 10 организација којима ће бити пружена подршка
  • Процес коментарисања предлога пројеката траје до 20. фебруара 2020.

За све информације или појашњења можете се обратити на e-mail адресу: aleksandar.bogdanovic@gov.rs.

Преузмите документацију:

НАПОМЕНА: у оквиру текста конкурса налазе се обрасци за попуњавање (прилози B2 и B2 – 1) које треба попуњене доставити Тиму.

Инфо сесије

Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена (UN Women) одржаће инфо сесије на којима заинтересоване организације могу детаљно да се информишу о детаљима позива „Прерасподела неплаћених послова старања (CFP No. 2020-01 GRG, Redistribution of unpaid care work)”. Инфо сесије ће бити одржане по следећем распореду:

  • 5. фебруар – Нова Варош, 12-14 h, Хотел Златарски бисери
  • 6. фебруар – Врање, 12-14 h, Хотел Ponte Bianco
  • 7. фебруар – Кикинда, 11-13 h, Регионални центар за стручно усавршавање
  • 10. фебруар – Чачак, 12-14 h, Регионални центар за стручно усавршавање

Заинтересовани могу да потврде своје присуство инфо сесији у неком од наведених градова до уторка 4. фебруара на мејл адресу ana.djurdjevic@unwomen.org.

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]