Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Програм Еразмус+ недеље

Објављено 24.11.2021.

Erazmus+ nedelja 2021.Фондација Темпус, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Министарством омладине и спорта, по шести пут организује Еразмус+ недељу у децембру 2021. године, током које је планиран велики број активности посвећених информисању свих заинтересованих о новом Еразмус+ позиву за пројекте за конкурсни рок 2022. Услед пандемије коронавируса, Еразмус+ недеља ће и овог пута бити одржана у онлајн формату.

Највећи европски програм за област образовања, обука, младих и спорта – Еразмус+ наставља да подржава различите облике сарадње међу установама и организацијама кроз конкурсе за пројекте, а током Еразмус+ недеље учесници ће се упознати са могућностима које установе и организације из Србије имају на располагању у конкурсном року за 2022. годину.

Република Србија је од 2019. године у могућности да учествује у Еразмус+ програму као пуноправна чланица и образовне институције, као и организације из сектора младих и спорта, могу да подносе пријаве за све врсте пројеката у оквиру овог програма које ће бити представљене у оквиру Еразмус+ недеље.

Еразмус+ недеља ће трајати у периоду од 6. до 10. децембра 2021. године, а том приликом ће бити организовани онлајн информативни дани и вебинари.

Информативни дани у онлајн формату

  1. децембар, 10:00-14:30
  • Отварање првог информативног дана и представљање Еразмус+ програма
  • Паралелне сесије: Високо образовање, Опште, стручно и образовање одраслих, Спорт и Млади
  1. децембар, 10:00-12:30
  • Паралелне сесије: Високо образовање, Млади и Опште образовање
  1. децембар, 10:00-12:30
  • Паралелне сесије: Високо образовање, Стручно образовање и Образовање одраслих

Прелиминарни дневни ред догађаја можете преузети ОВДЕ.

Заинтересовани за овај догађај се могу пријавити искључиво путем регистрационог формулара, до 5. децембра у 23:59.

Приликом пријаве, можете одабрати једну или више понуђених сесија на којима желите да учествујете у оквиру сектора који вас занима. Такође, уколико желите да чујете новине у другим секторима, можете се пријавити и за учешће на сесијама ван вашег примарног сектора, комбинујући сесије које се одржавају у различито време током информативних дана.

Пријављивањем за било коју од паралелних сесија намењеним секторима, аутоматски се пријављујете и за учешће на уводном делу које се одржава 8. децембра у 10 часова.

Након пријаве, линк за приступ информативним данима биће послат пријављеним учесницима путем мејла.

Вебинари

Поред информативних дана, током Еразмус+ недеље предвиђени су и бесплатни вебинари са детаљним информацијама који се односе на поједине области у оквиру програма, као што су пројекти у области образовања одраслих, TCA активности, као и европске мреже Epale, eTwinning и Youth Wiki.

Вебинар: eTwinning и School Education Gateway као помоћ у планирању и спровођењу Еразмус+ пројеката

Фондација Темпус вас са задовољством позива на вебинар који ће се одржати у понедељак, 6. децембра, са почетком у 16 часова на тему „eTwinning и School Education Gateway као помоћ у планирању и спровођењу Еразмус+ пројеката“.

Вебинар је намењен васпитачима, учитељима, наставницима и директорима и осталом наставном особљу запосленом у вртићима, основним и средњим школама, који планирају да поднесу пријаве за Еразмус+ пројекте. Циљ вебинара је да информише све заинтересоване како портали eTwinning и School Education Gateway могу да помогну у тражењу партнера за Еразмус+ пројекте, спровођењу Еразмус+ пројеката, као и ширењу резултата пројеката.

Регистрациони формулар за догађај ће ускоро бити доступан.

Вебинар: Како да успешно креирате нови Europass CV?

У склопу Еразмус+ недеље, Информативни центар Фондације Темпус организује практичан, једночасовни вебинар намењен студентима, ученицима, младима, наставницима, запосленим особама и тражиоцима посла, као и свим особама које желе да сазнају како се користи иновирана Europass платформа. На вебинару ће бити демонстрирано како се врши регистрација на Europass платформи, како се на њој креирају, чувају, деле и са ње извозе Europass профил (портфолио), радна биографија (CV) и пропратно писмо, као и које додатне функционалности у сврху образовања и запошљавања нуди ова платформа.

Вебинар се одржава у понедељак, 6. децембра, са почетком у 17 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, до 5. децембра у 23.59 часова.

Вебинар: Могућности за JPOA и организаторе неформалног образовања на EPALE и у Еразмус+ програму

Фондација Темпус, у склопу Еразмус+ недеље, организује једночасовни вебинар намењен појединцима и организацијама активним у области образовања одраслих, нарочито организацијама које имају статус јавно признатог организатора активности образовања одраслих, као и других организатора активности неформалног образовања одраслих који желе да сазнају више о EPALE мрежи и могућностима које она пружа за налажење партнера за Еразмус+ пројекте, као и пријави за Еразмус+ пројекте и њиховом спровођењу Еразмус+ пројеката. Циљ вебинара је представљање могућности које EPALE платформа нуди појединцима, организацијама и установама које планирају да се пријаве за Еразмус+ пројекте у области образовања одраслих или онима које већ спроводе Еразмус+ пројекте.

Вебинар се одржава у уторак, 7. децембра, са почетком у 16 часова. Регистрациони формулар за догађај ће ускоро бити доступан.

Могућности за појединце у оквиру TCA активности

Фондација Темпус вас са задовољством позива на вебинар који ће се одржати у среду, 8. децембра, са почетком у 16 часова на тему „Могућности за појединце у оквиру TCA активности“.

Активности обучавања и сарадње (енг. Training and Cooperation Activities – TCA) представљају активности попут семинара, обука, конференција, истраживања које се организују широм Европе, а намењене су појединцима активним у сектору формалног образовања и неформалног образовања младих. Ове активности се организују у оквиру програма Еразмус+ са циљем информисања и размене информација између учесника о различитим темама релевантним за њихов рад, повезивања са колегама из других земаља и остваривања партнерстава и идеја за будуће пројекте.

Током овог вебинара, пријављени учесници ће имати прилику да сазнају више о TCA активностима и могућностима које оне пружају, као и коме су намењене и на који начин заинтересовани појединци могу да се укључе у ове активности.

Вебинар се одржава у среду, 8. децембра, са почетком у 16 часова, а за пријаву учешћа је потребно попунити регистрациони формулар, до 7. децембра у 16 часова.

Презентација: Еразмус+ пројекти за основне и средње школе и предшколске установе

Студентски културни центар Београд (велика сала)

У оквиру Еразмус+ недеље, Информативни центар Фондације Темпус у сарадњи са Студентским културним центром Београд организује презентацију намењену запосленима у основним и средњим школама и предшколским установама заинтересованим за учешће у Еразмус+ пројектима у области општег и стручног образовања и обука. Учесници ће из прве руке моћи да чују искуства и савете колега из ШОСО „Антон Скала“ из Београда о подношењу и спровођењу пројеката, са посебним освртом на тему инклузије.

Поред тога, учесници ће од представника Инфо центра Фондације Темпус бити у прилици да сазнају опште информације о томе какве могућности за професионално усавршавање нуди Еразмус+ програм, које све активности у иностранству се могу спроводити у оквиру пројеката мобилности (КА1), шта су то пројекти сарадње (КА2), који су услови учешћа, рокови за подношење пројектних пријава и какву подршку у том процесу могу добити од Фондације Темпус.

Презентација ће се одржати у четвртак, 9. децембра од 18 до 19 часова, у Великој сали Студентског културног центра у Београду (Краља Милана 48). Број учесника ће бити ограничен и усклађен са епидемиолошким мерама. За пријаву учешћа је потребно попунити кратак пријавни формулар најкасније до 9. децембра у 12 часова.

Youth Wiki мрежа као ресурс за информисање о омладинским политикама у Европи

Фондација Темпус вас са задовољством позива на вебинар који ће се одржати у четвртак, 10. децембра, са почетком у 16 часова на тему „Youth Wiki мрежа као ресурс за информисање о омладинским политикама у Европи“.

Youth Wiki мрежа је онлајн енциклопедија која даје ажуран и свеобухватан преглед омладинских политика широм Европе и као таква може бити користан ресурс свима који су заинтересовани за тему омладинских политика (младима, студентима, истраживачима, омладинским радницима, доносиоцима одлука и другима). Појединцима и организацијама које планирају међународне пројекте сарадње у области младих, Youth Wiki може помоћи како би се детаљније информисали о контексту омладинског рада у различитим државама Европе.

Током овог вебинара пријављени учесници ће имати прилике да сазнају више о Youth Wiki платформи и могућностима које она пружа.

Вебинар се одржава у петак, 10. децембра, са почетком у 16 часова, а за пријаву учешћа је потребно попунити регистрациони формулар, до 9. децембра у 16 часова.

Више информација на erasmusplus.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]