Vlada republike SrbijeВлада Републике Србије

Jezici

Позив за учешће у менторском програму у оквиру размене младих „Мој свет зависи од нас” (рок: 1.8.2020)

Објављено 30.07.2020.

Poziv za razmenu mladih u okviru projekta "Kultura dijaloga"Кровна организација младих Србије и Вијеће младих Федерације Босне и Херцеговине позивају представнике и представнице доносиоца одлука, односно запослене у јавној управи, институцијама, важним компанија или представнике/це неког другог актера да се пријаве за учешће у једнодневном менторском програму или за дугорочни програм менторства у оквиру размене младих Мој свет зависи од нас. Менторски програм намењен доносиоцима одлука, као и размена намењена младима реализују се у оквиру пројекта Култура дијалога, као део Заједничког регионалног програма Дијалог за будућност, који спроводе агенције Уједињених нација.

Ментори ће кроз свој рад и повезивање са младима уједно стећи и увид у положај и потребе младих из различитих локалних заједница, али и прилику да се умреже и размене искуства и примере добре праксе са осталим доносиоцима одлука из Србије и Босне и Херцеговине и другим релевантним актерима у области омладинске политике и регионалне сарадње.

На који начин можете да се укључите у менторску подршку?

У процес менторске подршке младима у реализацији њихових локалних иницијатива, можете се укључити пријавом за један од два модалитета програма:

  • Једнодневни програм у оквиру ког ће се укупно 10 ментора, 5 из Србије и 5 из Босне и Херцеговине, окупити августа у Тузли, у Босни и Херцеговини и кроз радионичарски и тимски рад заједно са групом младих, учесницима размене Мој свет зависи од нас, креирати план активности. Посебна улога доносиоца одлука је да на основу свог искуства дају сугестије, поделе искуства, укажу на формалне оквире, те дају подршку и смернице младима за даље деловање.
  • Програм дугорочне менторске подршке где ће, осим учешћа у једнодневном програму и након завршене размене младих Мој свет зависи од нас, 3 ментора из Србије и 3 из Босне и Херцеговине уз обезбеђену новчану накнаду наставити да у периоду од месец дана буду на располагању младима за консултације, менторску подршку и евентуалне контакте својих колега из локалних заједница. Локално деловање учесника/ца из Србије по повратку са обуке биће праћено од стране три изабрана ментора, који ће у континуитету бити дугорочна подршка путем телефона, мејла и других канала комуникације групама младих који желе да имплементирају стечена знања и вештине.

Са којим циљем се активности организују?

Пројекат Култура дијалога има за циљ развој локалне заједнице кроз креирање подстицајног окружења за младе које обухвата подршку активном учешћу различитих група младих и њихов дијалог са доносиоцима одлука. Циљ ове активности јесте да се повежу млади који су мотивисани да буду носиоци промена и млади лидери/ке у свом окружењу, као и доносиоци одлука који су вољни са њима да се повежу и помогну им кроз процес менторста у реализацији њихов локалних иницијатива.

Ко може да се пријави?

Ментори ће бити селектовани међу представницима и представницама јавне управе, градских већа, јавних предузећа, одборницима/цама, народним посланицима/цама, ромским координаторима/кама, члановима/цама националних савета националних мањина и слично. Приликом одабира представника/ца посебна пажња водиће се о њиховој заинтересованости и делокругу рада, тако да одговарају на различите теме – екологија, циљеви одрживог развоја, родна равноправност, образовање и слично.

Начин пријављивања

Уколико сте заинтересовани за учешће неопходно је да попуните онлајн формулар најкасније до 1. августа 2020. године. О резултатима селекције бићете обавештени најкасније до 3. августа.

Трошкови превоза, смештаја, хране и радионичарског материјала за све менторе биће покрвени од стране организатора.

Уколико дође до пооштравања мера држава услед пандемије вируса COVID-19 које онемогућавају организацију физичке размене, организатори ће одржати обуку преко онлајн платформи.

Кровна организација младих Србије и Вијеће младих Федерације Босне и Херцеговине реализују пројекат Култура дијалога у оквиру Заједничког регионалног програма Дијалог за будућност: унапријеђење дијалога и друштвене кохезије у, и између, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Србије, који проводе UNDP, UNICEF и UNESCO, а финансира га Фонд УН-а за изградњу мира (UN PBF).

Више информација и званични позив у PDF формату можете пронаћи на koms.rs

Коментари

 
0

 Подели

Оставите коментар

Унесите коментар


Име


e-mail


website


Повезане вести

Билтен о социјалном укључивању

Архив билтена о социјалном укључивању

Актуелности > <

Калкулатор социјалних давања

Блог > <

Актуелни документи > <

Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији
децембар, 2021 arrow right pdf [3 MB]
SILC у Републици Србији: Методолошки оквир и анализа изабраних показатеља сиромаштва и неједнакости
децембар, 2021 arrow right pdf [2 MB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај особа које живе са HIV
децембар, 2021 arrow right pdf [305 KB]
Е2Е: Утврђивање институционалног оквира за успостављање Националне стандардне класификације занимања у Србији
децембар, 2021 arrow right pdf [709 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај националних мањина
децембар, 2021 arrow right pdf [174 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај миграната и тражилаца азила
децембар, 2021 arrow right pdf [219 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај деце
децембар, 2021 arrow right pdf [439 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај младих
децембар, 2021 arrow right pdf [456 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај старије популације
децембар, 2021 arrow right pdf [307 KB]
Положај осетљивих група у процесу приступања Републике Србије Европској унији – положај ЛГБТИ особа
новембар, 2021 arrow right pdf [164 KB]