Vlada republike SrbijeVlada Republike Srbije

Jezici

Evropski PROGRES objavio javni poziv za podnošenje predloga projekata lokalne infrastrukture (rok: 6.5.2016.)

Objavljeno 17.03.2016.

evropski_progres - logoRazvojni program Evropski PROGRES objavio je javni poziv za podnošenje predloga projekata lokalne infrastrukture za koje su Evropska unija i Vlada Švajcarske izdvojile okvirno 1,5 miliona evra. Poziv je otvoren do 6. maja 2016. godine, a pravo učešća imaju 34 lokalne samouprave sa jugoistoka i jugozapada Srbije koje su uključene u realizaciju Evropskog PROGRESa.

U okviru javnog poziva lokalni infrastrukturni projekti su svrstani u dve kategoroije. Prva kategorija podrazumeva projekte socijalne infrastrukture, kao što su izgradnja ili obnova obrazovnih, zdravstenih i ustanova kulture, sportskih objekata, projekte koji doprinose poboljšanju životnih uslova i socijalnih usluga za ranjive grupe, i projekte komunalne infrastrukture kao što su vodovodni i kanalizacioni sitemi. Infrastrukturni projekti koji koji doprinose unapređenju zaštite životne sredine, odnosno poboljšanju upravljanja otpadom, smanjenju zagađenosti i poboljšanju energetske efikasnosti su takođe u ovoj grupi.

Vrednost pojedinačnih projekata u ovoj kategoriji će se kretati u rasponu 30.000-100.000 evra dok opštine treba da sufinansiraju projekte u iznosu  od 10-49% od ukupne vrednosti projekta.

Druga kategorija obuhvata ekonomske infrastrukturne projekte čija će pojedinačna vrednost biti između 30.000 i 200.000 evra, a opštine treba da obezbede finansijsko učešče od 10-49% od ukupne vrednosti projekta. Svi projekti treba da su usmereni ka stvaranju okruženja podsticajnog za održivi ekonomski razvoj.

Svaki predlog projekta će morati da sadrži objašnjenje kako će se kroz implementaciju doprineti unapređenju i poštovanju principa dobrog upravljanja (odgovornosti, efikasnosti, transparentnosti, učešća građana i nediskriminacije) u datoj opštini.

„Evropska unija i Vlada Švajcarske nastavljaju da pružaju podršku projektima koji kao krajnji cilj imaju bolji život građana i građanki jugoistočne i jugozapadne Srbije, a novi lokalni infrastrukturni projekti upravo treba da doprinesu ostvarenju tog cilja. Zato pozivamo lokalne samouprave da se angažuju na pripremi kvalitetnih predloga projekata koji su u skladu sa potrebama stanovništva i prioritetima razvoja”, rekao je Grem Tindal, menadžer programa Evropski PROGRES.

Lokalne samouprave mogu dostaviti jedan predlog projekta za obe kategorije, ali pojedinačna opština može dobiti sredstva za samo jedan projekat u okviru ovog javnog poziva.

Kako bi približio uslove konkursa i način prijave Evropski PROGRES će u periodu od 28.03. do 01. 04.2016. održati info sesije za sve zainteresovane lokalne samouprave. Detalji o vremenu i mestu održavanja sesija biće objavljeni na veb sajtu Evropskog PROGRESa.

Više informacija o samom pozivu kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su ovde.

Izvor: www.europeanprogres.org

Komentari

 
0

 Podeli

Napiši komentar

Unesite komentar


Ime


e-mail


website


Povezane vesti

Bilten o socijalnom uključivanju

Arhiv biltena o socijalnom uključivanju

Aktuelnosti > <

Blog > <

Earlier
Blog o socijalnom uključivanju
Koliko ima studenata sa hendikepom koji su uključeni u proces visokog obrazovanja? Zašto ih je malo i koliko njih uopšte [...]
uto, sep 22, 2020
Source: Inkluzija blog
Tamara Savović
Kursevi ili realna podrška? Na osnovu Izveštaja o položaju i kapacitetima sigurnih kuća u Srbiji, sprovedenog u saradnji Tima za socijalno [...]
čet, sep 10, 2020
Source: Inkluzija blog
Ana Mirković - Beogradski Ignite
Transkript govora Ane Mirković na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Želela bih s vama da [...]
sri, sep 02, 2020
Source: Inkluzija blog
Suzana Gajić Jovanović
Bila jednom jedna devojčica sa nepunih 13 godina. Voditeljka slučaja u centru za socijalni rad otpočela je rad sa njom [...]
pon, avg 31, 2020
Source: Inkluzija blog
Željko Mitkovski - Beogradski Ignite
Transkript govora Željka Mitkovskog na 43. Beogradskom Ignite-u „UKLJUČI SE online 8” (8. jun 2020. godine) Dolazim iz Fondacije „Ana i [...]
pet, avg 28, 2020
Source: Inkluzija blog

Aktuelni dokumenti > <

Lista digitalnih alata za rad sa decom i učenicima kojima je tokom učenja na daljinu potrebna dodatna podrška
August, 2020 arrow right pdf [485 KB] arrow right docx [38 KB]
Pregled podataka gradova i opština o merama za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u 2019. godini
Jul, 2020 arrow right pdf [200 KB]
Nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti 2019 – brošura
Jul, 2020 arrow right pdf [13 MB]
Analiza dohotka najsiromašnijih decila stanovništva Srbije: Fokus na poljoprivredu
Jul, 2020 arrow right pdf [2 MB]
E2E: Priručnik za savetnike za zapošljavanje osoba sa invaliditetom
April, 2020 arrow right pdf [1 MB]
E2E:Testiranje javnih politika – Inovativni pristupi za zapošljavanje mladih (priručnik)
April, 2020 arrow right pdf [1 MB]
Dostupnost usluga i mera podrške za decu romske nacionalnosti na lokalnom nivou
April, 2020 arrow right pdf [737 KB]